Sunday, November 25, 2007

Sebastian Bach - Angel Down



Toti cabotinii sunt rugati sa isi accepte soarta nefericita de a rataci o viata intreaga in lumea diminutivelor. Nemurirea este destinata doar Sfintei Doimi a metalului: Axl Rose si Sebastian Bach. Sunt convins ca doar prejudecatile si viziunea ingusta si puerila asupra muzicii va pot face sa nu recunoasteti ca ne aflam in fata celui mai bun album metal al noului mileniu. "A fistful of attitude", ar zice Hardcore Superstar, daca ar asculta acest album. Angel Down este produs de Roy Z, dar o gramada de artisti au depus toate eforturile pentru a-i oferi lui Sebastian Bach sansa de a spulbera tot ce a mai ramas din muribunda trupa. Am un lapsus. A, Skid Row! Prin cele trei piese la care canta pe Angel Down, Back in the Saddle al celor de la Aerosmith, (Love Is) A Bitchslap si Stuck Inside, zeul Axl Rose isi poate lua adio si de la Chinese Democracy. Nici marele Desmond Child nu putea ramane indiferent in fata acestei capodopere: Falling into You si, in sfarsit, putem spune I Remember You. Bassistul Steve DiGiorgio promoveaza in Divizia A a muzicii, dupa ce mai bine de doua decenii s-a prostituat muzical pentru diverse trupe de o calitate indoielnica din esaloanele inferioare. Cuvintele sunt prea mici in fata albumului Angel Down, Skid Row - un bolnav de Alzheimer, Velvet Revolver - un bolnav de Parkinson, Chinese Democracy - o Fata Morgana. Angel Down e singura certitudine. E aici, bucurati-va de el!

2 comments:

Anonymous said...

Ah, ca mare dreptate ai!
Si sa nu uitam marele schlagar I Don't Understand, un heavy devreme-optzecist pe care s-au altoit niste plapande mladitze metalcore (in spirit doar, nu si in sound).
Baz a facut o ditamai treaba buna cu albumul asta.

Paul Slayer Grigoriu said...

Tocmai cand ma pregateam sa ma bucur de excelenta cronica la Byron, vad cu parere de rau ca revii la aceleasi clisee, judecati absolute de valoare (valoare zero, intre noi fie vorba) si clasamente la fel de realiste ca cele care il vedeau pe Jiji castigator in alegeri. Asta fara legatura cu albumul in sine. Nu l-am ascultat, dar ma astept la ceva bun, pentru ca Bach este unul dintre cei mai buni solisti vocali ai ultimilor 20 de ani. Daca te vad vreodata online, chiar o sa te rog sa-mi transmiti si mie albumul. Insa in privinta comentariilor, stii si tu: "E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune".