Thursday, September 3, 2009

Megadeth - Endgame


Daca nu amintesti de Metallica intr-o discutie despre Megadeth, nici nu mai are rost sa vorbesti de Megadeth. Nu simt nevoia sa fac o asociere intre aceste doua nume mai mult decat o simte Dave Mustaine. In fiecare an, cand e bagat in seama, Dave Mustaine nu uita sa precizeze ca a reusit, in sfarsit, sa treaca peste toate problemele pe care le-a avut cu Metallica. Bineinteles ca nu trec mai mult de trei zile pana sa revina la vechile sale obiceiuri. De exemplu, anul acesta, a declarat ca a aflat, din surse sigure, ca cei de la Metallica intentionau sa il concedieze pe Lars Ulrich, cu putin timp inainte de moartea lui Cliff Burton. Sursa sigura era Scott Ian, chitaristul trupei Anthrax, care a negat cu vehementa faptul ca i-ar fi spus acest lucru si a amintit tuturor ca Lars Ulrich detine numele Metallica. Implicarea lui Scott Ian in eterna problema pe care individul o are cu Metallica, indiferent daca acesta a fost sursa sau nu, e o noua dovada a caracterului infect a lui Mustaine, care, dupa 25 de ani, perioada in care a cunoscut succesul pe plan muzical si a lansat cateva albume memorabile, inca mai plange ca a fost dat afara din Metallica. Pe langa toate aceste declaratii, ca nota marginala, aparea informatia ca Mustaine va lansa un nou album, Endgame, ultimul pentru Roadrunner si poate ultimul si pentru Megadeth. E aproape inutil sa mentionez ca acest produs era anuntat ca cel mai bun al trupei de la Rust In Peace incoace, lucru pe care Mustaine l-a mai facut de vreo opt ori in ultimii 19 ani. Cand sunt pus in fata unui album nou, cateodata am nevoie de mai multe ascultari pentru a-mi da seama ca am de a face cu un album bun, cateodata am nevoie de o singura ascultare, insa cateodata nu am nevoie de nicio ascultare pentru a-mi da seama ca am in fata un album slab. In seara in care am observat ca Endgame s-a scurs pe internet, pe toate site-urile de torenti era plasat sub ultimul album Jay-Z, The Blueprint 3. Am descarcat ambele albume, dar cum in legatura cu Endgame aveam o presimtire, am preferat sa ascult The Blueprint 3. Recunosc, de trei ori. Poate sa ma convinga cineva ca am gresit si sa ma determine sa ascult Endgame?

De ascultat: Run This Town, On To the Next One, Off That.

Nota: am fost fan Metallica.

10 comments:

Paul Slayer Grigoriu said...

Mi-au placut intotdeauna ambele trupe. Megadeth e trupa mai rafinata, dar din pacate macinata de problemele personale ale lui Mustaine, nu a reusit sa scoata, in anii 80, un album atat de solid si unitar ca "Master of Puppets". Din momentul in care lucrul profesionist a inlocuit drogurile, s-a vazut, dupa parerea mea, ca Megadeth e cu un pas inaintea Metallica. Si tocmai atunci Metallica a scos "Load" si a rasturnat toate caracterizarile. Una peste alta, istoria unei rivalitati pasionante si creative. Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Am ascultat doar odata "Endgame" si mie imi trebuie mai multe ascultari ca sa ma pot pronunta. Totusi, ce am auzit e foarte promitator. E proaspat, salbatic, plin de virtuozitate si pe alocuri rafinat.

Andrei Vajna II said...

Jay-Z mai e cu Beyonce?

Si vezi ca nu mai e bun clipu.

Dave said...

@Andrei Vajna II: Da, mai e cu Beyonce. Am rezolvat problema cu clipul.

Dave said...

@Paul Slayer: Ma cam indoiesc ca Mustaine poate sa scoata ceva proaspat. Salbatic, plin de virtuozitate si pe alocuri rafinat, da.

Andrei Vajna II said...

Hip-hop-ul american suge rau de cativa ani buni. Melodia asta a lu Jay-Z e mediocra.

Dave said...

Nu pot sa ma pronunt in legatura cu starea hip hop-ului. Ascult foarte putin. De exemplu, anul trecut cred ca am ascultat un singur album, Tha Carter III al lui Lil Wayne, si am facut asta pentru ca era recomandat de Robb Flynn de la Machine Head. Poate hip hop-ul suge, dar nu cred ca suge mai rau decat metalul european.

Garm said...

Metalul european nu suge nimic, eventual sug anumite trupe :). Despre Megadeth nu ma pronunt inca dar ca trupa nu mi-au placut niciodata. Ici colo cate o melodie...

Garm said...

Uite cam am ascultat Megadeth-ul cel nou. Suna destul de bine, in nota obisnuita Megadeth. Avand in vedere ca tu asculti mai mult glam si rock comercial probabil ca nu o sa iti placa foarte mult, dar daca vrei sa asculti ceva sari direct la How The Story Ends. Este piesa mea preferata de pe album

Dave said...

E mai buna decat melodia asta a lui Jay-Z?

Garm said...

E ca si cum ai compara mere cu pere, dar da eu zic ca e mai buna.