Sunday, May 13, 2018

Black Sabbath

Black Sabbath-ul adevarat, singurul Black Sabbath e cel cu Ozzy. Dar daca trupa a mers mai departe si si-au zis in continuare Black Sabbath, raman si eu cu titlul asta. Prin 2002, cand am inceput sa cumpar CD-uri, voiam sa imi iau Mob Rules. Am auzit ceva de pe Mob Rules si mi-a placut. CD-ul luat de la Rocka Rolla era o varianta ruseasca si, pe langa Mob Rules, mai avea un album cu coperta dubioasa: Born Again. Am fost incantat cand am vazut ca e cu Ian Gillan la voce. Nu sunt un mare fan al albumului, dar fiind alte vremuri, l-am ascultat de zeci de ori si mi-a placut partial: Trashed, Disturbing the Priest (cea mai buna piesa de pe album), Zero the Hero, Hot Line, si acum le stiu pe de rost.

Combinatia Gillan - Black Sabbath nu a fost rea ca idee, vocea lui Gillan mi se pare ca se potriveste, poate daca ar fi avut noroc de alte piese, ar fi iesit mai bine. In conditiile astea, nu pot sa nu ma intreb de ce o piesa ca The Fallen nu a intrat pe album!

P.S. Am aflat de The Fallen saptamana asta, cand am vrut sa ascult Disturbing the Priest pe Google Music si am dat pe varianta Deluxe. Mai am perioade in care am chef sa reascult albume controversate sau mai slab cotate ale trupelor mari. De cand am dat de Living Bad Dreams pe Painkiller, nu mai ratez bonusurile.

6 comments:

Andrei Vajna II said...

Am ascultat toata discografia Sabbath inainte de turneul final. Nu mi s-a parut rau albumul asta, dar clar nu e Black Sabbath si parca e mai aproape de Deep Purple. Mie in cap mi-a ramas Trashed, poate si Zero the Hero. Trashed imi aminteste oarecum de Knocking at your back door.

Dave said...

Care album ti s-a parut mai rau?

Andrei Vajna II said...

Nu inteleg. Mai rau intre ce si ce?

Dave said...

Care e mai slab decat Born Again de la Sabbath?

Andrei Vajna II said...

Pai as zice ca toate care nu sunt cu Ozzy sau Dio. N-am facut un top si nici nu am ascultat de prea multe ori albumele mai putin cunoscute, dar dintre cele fara cei doi la voce, doar cel cu Gillan mi-a ramas in minte.

Dave said...

Cred ca unele cu Tony Martin sunt peste cel cu Gillan. Mie imi place mult The Eternal Idol. Si varianta cu Tony Martin, si cea cu Ray Gillen.