Friday, January 5, 2018

Redd Kross

Redd Kross e trupa primei saptamani a anului. Am dat de ei intamplator pe internet. Am observat ca au cantat impreuna cu Melvins, am dat un search pe Wikipedia si am vazut ca e trupa lui Steven Shane McDonalds, care de anul trecut e basist in Melvins. Am vazut un interviu cu el anul trecut si mi-a facut o impresie buna omul, ca avea tricou cu Darkthrone, dar pana saptamana asta nu am verificat sa vad ce a facut in viata lui. Surpriza a fost ca omul canta din anii '80, are chiar si un album notat cu 9 in Pitchfork, nota foarte mare pentru acel site, un pas mic sub clasic, echivalentul unui, sa zicem, Ride The Lightning pentru metal (desi pentru unii Ride The Lightning e chiar clasic). Fara un background solid pe zona alternative, am nevoie de pareri avizate cand ascult trupe necunoscute, pentru ca nu are rost sa imi pierd timpul cu tot felul de epigoni. Oricat as fi ras de Pitchfork, au si ei meritele lor pentru lucrurile la care se pricep. Mai putin la metal, evident.

13 comments:

Andrei Vajna II said...

Suna bine. Pe astia ii stii? Ca tot ziceai de grunge. Mi-i baga din cand in cand Google si imi place cum suna.

https://www.youtube.com/watch?v=zxas9cYP-1E

Dave said...

Nu. E o trupa de post-grunge. Pentru un ascultator de grunge, post-grunge-ul e ceva abominabil. Asa am auzit, asa ca ma feresc de post-grunge. Totusi, ai reusit sa ma fentezi si am ascultat cateva minute.

Dave said...

Trebuia sa caut inainte pe wikipedia!

Dave said...

Ai ascultat noua piesa Judas Priest?

Andrei Vajna II said...

Da.. Inteleg de ce ar putea fi considerati abominabili. Dar mie imi suna mai mult a grunge, si totusi, nici nu se compara cu ceva de genul Creed.

Am ascultat acum piesa Judas. Suna bine, clasic, corect. Atat.

Dave said...

Creed? Alta chestie abominabila!
Bine, clasic, corect!Exact asa trebuie sa sune Judas Priest la final de cariera. Glenn Tipton are 70 de ani impliniti. Am fost socat cand am sesizat asta, ii dadeam cam 65, credeam ca Ian Hill e mai batran.

Andrei Vajna II said...

Da, exact. Ma și gândeam că prima impresie ar fi ce mare brânză, sună la fel ca acu zeci de ani. E o melodie banală. Într-adevăr, nu e nimic excepțional, dar când mă gândesc câte trupe sunt care încearcă să sune la fel și nu reușesc...

Ai ascultat cumva Riot V - Unleash the Fire?


Da, Creed chiar sunt abominabili, dar băieții ăia mi se par plăcuți, de aia făceam comparația.

Dave said...

Nu prea am ascultat Riot. Inca nu am avut nervi si timp sa ascult atent ce au facut, dar stiu ca apar mereu in topurile cu cele mai urate coperte de album.

Andrei Vajna II said...

Haha, da. Eu n-am ascultat deloc Riot. Dar acum cativa ani pe un forum Manowar a recomandat cineva albumul ala, care e cel mai recent, si primul dupa ce a murit liderul trupei. La inceput am strambat din nas, dar apoi am tot revenit la el. Suna bine si are acel ceva datator de energie.

Dave said...

Apropo de Manowar, nici la ei nu am ajuns. Am ascultat in tinerete cateva albume, am doua si pe CD, dar nu imi amintesc mare lucru. Cu ce sa incep?

Parca se scria ManOwar sau ma insel?

Andrei Vajna II said...

ManOwaR. Dar am imbatranit si eu.

As zice sa incepi cu Fighting the World.

Apropo de Manowar, am fost la 3 concerte toamna asta din turneul lor de (teoretic) retragere, si ma gandeam de cate ori nu am auzit pe cineva zicand de vreo trupa, nu neaparat batrana, ceva de genul "da, a fost fain, dar s-a vazut ca e spre finalul turneului si vocalul nu mai are voce" sau "era primul concert din turneu, inca nu si-au intrat in ritm". Ei bine, la Manowar a fost perfect. De fiecare data. Sunt convins ca nimeni nu ar putea spune asta de, sa zicem, Halford, la orice concert Judas. E drept, Judas canta o groaza de concerte, pe cand Manowar se lafaie si au mai si avut pauza de 2 ani pana la acest turneu.

Dave said...

Chiar Fighting The World? Ala il am pe CD, o varianta ruseasca, impreuna cu Kings Of Metal. Am mai avut si Louder Than Hell pe caseta piratata. Voiam ceva mai raw. Fighting The World mi s-a parut destul de comercial la vremea la care l-am ascultat.

Ca tot vorbeam de pirati, am dat azi de piesa asta: https://www.youtube.com/watch?v=IUMDcVMiduY

Schaffer vad ca nu se lasa si anonimul ala de la vocea face treaba la fel de buna ca Barlow, peste Ripper. Parca pe anumite bucati il bate si pe Barlow. Sau poate nu am mai ascultat de mult Iced Earth.

Andrei Vajna II said...

Pai nestiind exact ce vrei, am zis sa sugerez ceva mai inofensiv, dar totusi solid, iar Fighting the World nu e asa cheesy ca si Kings of Metal. Daca vrei raw, asculta Into Glory Ride. E un album aproape numai cu "deep cuts".

Nu ma pronunt, ca n-am ascultat prea mult Iced Earth. Cand a cantat Ripper in Timisoara, mi s-a parut ca piesele Judas i se potriveau cel mai putin din tot ce poate el sa cante.