Thursday, December 4, 2008

Trooper - Old School Baby (live)

Rock'n'roll pozitiv sau liceeni entuziasti?
Testul 2: Trooper (Romania)
Balaurul e singurul care mai misca ceva. Se vede ca se uita pe DVD-uri sa invete cum se manifesta rockerii pe scena. Coiotul e ca o basica umflata, Popa parca e Mick Mars, Oscar pare rupt din California Dreams, serialul care s-a difuzat pe TVR, dupa Saved By The Bell, iar John arata cam asa:


Rezultatul: NEGATIV! Liceeni entuziasti!

4 comments:

Paul Slayer Grigoriu said...

Pai parca Mick Mars era mare artist...

Dave said...

Ma refeream la miscarea scenica. Mick Mars e un mare artist, insa are niste probleme de sanatate.

Anonymous said...

Comparatia cu Vains of Jenna, niste cocalari drogati practic, este corecta si nedreapta.

1. Corecta pentru ca e foarte clar ca suedezii fac o piesa rock cu dezinvoltura cu care trag o ragaiala dupa o bere dupa un futai cu o adolescenta drogata. La Trooper le trebuie multa munca, luciditate si angajament pentru a simula naturaletea dintr-un "Old school, baby" (de ex, pentru tranzitia de la 00:18 - 00:23)

2. Nedreapta pentru ca niste cocalari gen Vains of Jenna sunt mult mai rock decat niste baieti OK ca Trooper, dintre care cel putin doi studiaza mult - Balaurul, unul din cei mai buni chitaristi rock din Romania, si Coiotul (ok, mi se pare inascultabila vocea si penala atitudinea lui, dar mi-e foarte clar ca studiaza temeinic).

Pana la urma, ironia sortii formatiei Trooper este ca doresc sa fie ceva ce nu pot fi, cultural vorbind. Sa fie rockeri intr-o tara unde nu exista o cultura rock - dincolo de sertarul personal cu casete, traditia lui Lenti Tziriac, moaca lui Titus si bodega unde Coro aduce formatii slovace.

Mi se pare laudabil faptul ca Trooper fac eforturi considerabile de a canta in romana, de a se integra intr-o traditie rock romaneasca (aia care e) si de a forma niste grupuri de fani in jurul lor. Aici e vorba de o alegere sustinuta (nu de inconstienta), de cand au decis sa continue activitatea formatiei, nu sa puna chitarile in cui, la terminarea adolescentei.

Nu cred ca vor face mai mult decat au facut pana acum, dar, e cam urat sa ii luam pe farash si sa le spunem tot timpul "bai, degeaba, tot sunati mai neconvingator decat niste fugiti de-acasa suedezi". Pana la urma ei isi cauta un loc in scena romaneasca, in fata publicului romanesc si trebuie sa-i integram aici.

Sunt o aparitie inedita si merita salutati - "Hai noroc bai baieti, mai scoateti albume inca?! Spor la treaba!".

Noapte buna!

Dave said...

Eu m-am cam saturat de oameni nepotriviti la locul nepotrivit. Nu pot sa le acord nici macar prezumtia de ipohondrie.

Finalul e de mare efect: "Hai noroc,baieti! Mai traiti? Ma doare-n pula de voi! Spor la treaba!"

Ar fi si asta o optiune.