Sunday, September 28, 2008

Despre metalul romanesc numai de bine

Dupa 14 luni de liniste si seceta, trupa Deviant, care in tot acest timp a ramas sticky pe forumul Metalfan, si-a reluat activitatea, dupa cum ne informeaza forumul Metalhead. De acum si pana la viitoarea destramare, debandada va fi cuvantul de ordine care va caracteriza activitatea acestei trupe premiante, dar daca o sa-l intrebati pe Tase, o sa va spuna ca si starea de haos are o anumita coerenta in desfasurarea sa. Bafta, baieti! Sa vina ploaia cu cacat! Astept cu viu interes albumul de debut Dual Soul Dialogue - The Best Of Deviant.

Cunoscutul desenator Costin Chioreanu, zis si 13, canta la chitara bass in H8, dupa ce acum doi ani a facut pe bocitoarea la lansarea albumului Nimic nou, care trebuia sa insemne si sfarsitul trupei. Maestre, daca ai o urma de bun simt in tine, ar trebui sa le ceri celor de la Metalfan sa stearga recenzia aia rusinoasa.

Trupa Trooper, bastionul cock rockului romanesc, a terminat inregistrarile la noul album. Cica Balaurul, chitaristul trupei, zis si Aurelian Dinca, s-a izolat trei zile in studio, dupa cum ne informeaza Metalhead, si a cautat tonuri pentru fiecare instrument in parte, s-a jucat cu compresoare si equalisere, pana cand toate piesele au sunat asa cum trebuie. Dupa trei zile, epuizat, cu barba nerasa si o fata de plapuma, Balaurul a iesit fericit din studio ca dupa o constipatie, cu rezultatul in maini: "Gata, avem albumul!" La fel ca in cazul Deviant, astept cu viu interes acest album care va zdruncina scena muzicala romaneasca. Inainte de a intra in studio, Balaurul a publicat un editorial in care a intentionat sa dea plame celor care nu aprecieaza albumul Death Magnetic. In primul rand, tin sa-l felicit pentru curajul de a semna articolele, dupa ce mult timp a dictat pe messenger editoriale sau a trimis anonime. Nu are rost sa cititi tot ce a insirat Balaurul acolo, mai ales ca a folosit si un vocabular de mahala. Va spun eu. In stilul lui caracteristic, Balaurul recurge la tot felul de siretlicuri pentru a ne aduce pana la urma la ceea ce-l doare pe el, adica Trooper. Cu alte cuvinte, vrea sa intelegem ca Metallica nu mai compune ca pe Master Of Puppets, Trooper nu mai compune ca pe Trooper I, oamenii urasc Metalllica dupa 17 ani de muzica de cacat, oamenii urasc Trooper dupa 6 ani de muzica de cacat, se scrie rau despre Metallica pentru ca ne-a tradat atatia ani, se scrie rau despre Trooper pentru ca a tradat Iron Maiden atatia ani, cei care vor da de pamant cu ultimul album Metallica nu pot face diferenta intre sunetul de la sonerie si cel de la buda cand se trage apa ... Stati putin, asa va suna viitorul album Trooper? "Ascultati discul voi insiva, nu plecati urechea la unii sau la altii (valabil pentru orice disc)." Lemnul pluteste, Pamantul se invarte in jurul Soarelui, oamenii sunt diferiti si muzicienii fac muzica, nu ii ataca pervers pe cei care ii critica si nu cer oamenilor sa le acorde circumstante atenuante. Ceea ce face Balaurul se numeste incercare de discreditare in doi pasi. In final, nu pot sa nu remarc slaba reactie a fortelor conservatoare, cu multe trimiteri la latrina, la recenzia de exceptie a lui Radu Moceanu la Death Magnetic.

6 comments:

Anonymous said...

Amice nici recenzia Balaurului si nici albumul Metallica nu sunt chiar asa de slabe. E clar ca Metallica nu mai e ce a fost, dar Death MAgnetic e peste ultimele 2-3 albume.

Cat despre recenzia aia e pe hotnews nici macar nu ma obosesc sa comentez.

Dave said...

Eu tot incerc sa ma conving ca Death Magnetic e mai bun ca St. Anger, dar pana acum nu am reusit. Load si Reload nici nu intra in discutie.

Anonymous said...

Man eu la Saint Anger cu greu am reusit sa termin o prima auditie...de a doua nici nu s-a pus problema. Ama nah stii cum e gusturi si gusturi.

Anonymous said...

man, dac citesht cronice depe hotniuz casa te convingi de ceva nsamna ca ai prins fo gripa or samsing, vorba englezului...ce dracu, dela tine an prectentzi.

cat daspre santanger ala eun albun prost. de fact, nca nus convins cai un albun. nu crez ca lam ascultat mae mult de odat doo ori pe cand asta, cun ise zice, dead macnetig, deja lam bagat de fo 5 spre 6 ori ceeace spune multe despre valuoarea sa.

cun estem n 2oo8, ntre tinp ascult Volbeat asha cam renuntzat la dead magnetique shashtept urmatoru albun Metallica. stai metal.

Dave said...

Daca asculti ultimul Volbeat, inseamna ca ai ascultat de mai mult de doua ori St. Anger.

Anonymous said...

haha, tocma ma gandeam acu casha ar trebuea sa sune Metallica n anu de gratzie 2oo8, anu Domnului cun ar veni.
adicatelea neshte gagsters la patrujdeani, n plin nceput de midlaif craizis, egzact despre sanje pe bancheta dan spate a cadilacului gonind la 100 mph ar trebuea sa cante nu daspre apocalipse ce va sa vie abia pela fo 7o de ani.