Monday, June 9, 2008

Live ... sub duş

Intr-un interviu acordat site-ului Metalhead, andi ionescu, zis si andi de la taine, plagiatorul suprem al metalului romanesc, scrie cu litere mici numele tarii in care cateva sute de oameni il cunosc pentru ca a interpretat piese ale trupei Death. De ce a ajuns admiratorul spagatului lui Mircea Badea la aceasta masura extrema care ne aminteste de deja celebrele "nicolae ceausescu" si "partidul comunist" folosite in primele zile ale anului 1990 de marii ziaristi dupa intoarcerea pixurilor?

Nu, pentru ca muzica asta nu se vinde in romania. Si am scris in bine…romania.

Pentru ca muzica (ma rog, asa ii spune el) pe care o interpreteaza (copiaza ar fi verbul general acceptat) alaturi de trupa taine nu se vinde in Romania. Inainte de a se gandi la alte aspecte deloc neglijabile, acest maestru emerit al datului din cap trebuia sa se informeze cate CD-uri originale ale trupei Death s-au vandut in Romania. Avand in vedere puterea de cumparare a metalistului roman, mi se pare normal ca acesta sa se orienteze spre sursa initiala in defavoarea substitutului romanesc. Un lucru nu inteleg: daca noul material taine, Live In Studio, a fost apreciat de persoane importante din afara Romaniei, de ce nu isi incearca andi norocul in afara tarii al carei nume merita scris cu litere mici, in viziunea lui? Oare nu-si da seama ca isi rateaza cariera de muzicant si ca alte tari care duc lipsa de un Chuck Shuldiner l-ar primi cu bratele deschise? Sunt sigur ca nu i-ar simti multa lume lipsa in Romania. Poate cativa oameni care ar asculta The Philosopher la un pahar de vodca. Stiti de ce ultimul produs taine poarta titlul Live In Studio? Ignorati toate explicatiile lui andi. Imaginati-va cum s-ar fi prezentat o trupa de asemenea calibru cu un DVD intitulat Live in fata a 20 de oameni!

6 comments:

Anonymous said...

mai omule dar tu te iei chiar de toata lumea???? cine esti tu prietene de arunci cu noroi in toti? tie ce-ti place ? sau mai bine zis iti place ceva?
daca nu agreezi o anumita muzica nu o asculta, daca nu-ti place de un artist, nu-i citi interviurile si nu-i acorda atentie...daca nu-ti place ceva anume, orice, de ce nu eviti? ce e asa de dificil? e absolut necesar sa jignesti pe toata lumea? il cunosti macar pe omul in care arunci cu noroi? daca nu, cum iti permiti asa ceva???
geme tara asta de cunoscatori....mi-e sila de specimene ca tine

Anonymous said...

da tu pretine anonimus ce teai aprins asa? Dincolo de stilu sau acid, Deiv o punctat bine ceo punctat.

nu tre sa fi patriot casa scri Romania cu R mare, da tre sa fi idiot sa scrie Romania cu r mic.

Anonymous said...

haha 'live in fatza a 20 de oameni' e un titlu interesant de fapt, cine stie poate ti-l voi plagia candva :P

Anonymous said...

andi minte... chear eo cu mana mea am achizitionat un album taine acu vo 5-6 ani cand era proaspat:) deci e clar ca muzica asta se vinde in Romania.

ANDY said...

andy aici.
daca nu ma tragea cineva de maneca nu ajungeam sa citesc atacul asta direct la mine...as fi vrut sa-ti raspund pe limba ta ( se pare ca te plictisesti in casa, daca stai sa debitezi asemenea aberatii) dar poate pe viitor o sa-mi fac timp sa te fac sa gandesti inainte sa tastezi...stii cati de-astia ca tine am vazut/auzit in cei 34 de ani ai mei? multi.poate chiar foarte multi. stii ce s-a intamplat cu ei? iti spun eu: nimic. ca tine sunt destui,necunoscuti...anonimi. eu macar las in urma mea ceva,un plagiat,doua,trei,cateva interviuri,cateva albume,videoclipuri,cateva zeci de concerte,unele si pe afara...tu in schimb stai in casa sau mai grav in timpul serviciului si critici. in urma ta...nimic...

Anonymous said...

Daca tot zici ca Taine plagiaza, da si niste exemple. Ma refer la exemple mai clare rifful cutare din melodia aia seamana cu ala din melodia cutare... Desi suna in stilul Death, eu nu am descoperit parti "furate".

Pe de alta parte, nu inteleg de ce se acorda atata atentie trupei asteia. In cei 13-14-15 (sau cati sunt) ani de existenta au scos un singur album de studio.... Come on...nu poti avea pretentii de mare trupa (cum am observat in multe randuri ca au) cu un singur album de studio...