Monday, November 30, 2009

Foo Fighters - Greatest Hits


Foo Fighters exista din 1995. Timp de 12 ani am urat trupa. Daca stau sa ma gandesc bine, imi dau seama ca nu aveam prea multe motive sa am astfel de sentimente. In toata perioada, am vazut cateva videoclipuri pe MTV, insa nu am ascultat integral un album Foo Fighters. Era si greu sa fac acest lucru, pentru ca nu puteam accepta ideea ca o trupa cu doua chitare, bass si tobe poate canta si altceva in afara de metal. Sau, fiind vorba de Dave Grohl, altceva in afara de Nirvana. In conditiile in care baietii astia o tot dadeau cu Big Me si videoclipuri care mai de care mai ciudate, sentimentul de ura s-a mentinut. In 2003, cand au lansat videoclipul piesei Times Like These, am avut o mica tresarire. Cu toate acestea, Foo Fighters a intrat doar in categoria trupelor cu o piesa interesanta si cam atat. Abia in 2007, odata cu aparitia albumului Echoes, Silence, Patience & Grace, care avea sa castige premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, mi-am schimbat atitudinea fata de Foo Fighters. Sitalce a avut un rol important in acest caz. Sau poate am inceput sa vad altfel lucrurile, fiindca ma apropiam de 30 de ani. Daca nu ati ascultat atent Foo Fighters pana acum si ati avut aceleasi sentimente ca mine, primul pas in revizuirea atitudinii ar putea fi Greatest Hits. Chiar daca este departe de a fi Greatest Hits-ul perfect, chiar Dave Grohl fiind nemultumit de piesele selectate de casa de discuri, albumul aduna cateva din cele mai importante piese Foo Fighters din perioada 1995 - 2007, plus doua piese noi, Wheels si Word Forward, si o versiune acustica a piesei Everlong.

De ascultat: Everlong, The Pretender, Times Like These.

3 comments:

Li said...

da, si pe mine m-a enervat trupa asta chiar post-nirvana, pana la 2 evenimente: everlong (cu clipul aferent) si piesa aia geniala de pe coloana sonora Godzilla, a320. piesa aia impreuna cu untitled de la silverchair m-a bantuit ani de zile. da' nici eu n-am ascultat un album intreg vreodata. imi place bateristul lor brad pitt lookalike :)

Andrei Vajna II said...

Mie imi plac Foo Fighters, dar si eu m-am remuzat doar la videoclipurile de pe MTV/VH1. Am ascultat de cateva ori albumul ala pe care e The Pretender, dar nu m-a dat pe spate deloc. Mi s-a parut mediocru, in sensul de nimic special.

findbrazil said...

melodia seamana cu Learning to Fly a lui Tom Petty