Wednesday, August 26, 2009

Gotthard - Need To Believe (new single)


Gotthard e trupa aia din Elvetia pe care o asculta Klawz. Daca stau si ma gandesc bine, cred ca e cea mai tare trupa din Elvetia. Ascultam si eu Gotthard intr-un timp, dar de un an si jumatate am zis ca trebuie sa fiu cool si am renuntat la rock-ul batranesc, asa ca am uitat de Gotthard si alte trupe de gen. Cred ca totul mi se trage de la ultimul Whitesnake, ca de atunci nu am mai ascultat nici Whitesnake-urile vechi. In fine, ideea e ca Gotthard ascult oricand cu placere, chiar daca o fac din ce in ce mai rar. Din revistele de rock cool pe care le citesc, am aflat ca cei de la Gotthard vor lansa un album nou, Need To Believe, pe 4 septembrie. Albumul a primit nota 9, ceea ce e enorm pentru un album hard rock pe acolo. Inca nu am gasit albumul integral, dar sunt convins ca e de o complexitate magnetica. Doua piese noi se gasesc pe My Space, Shangri-La si Need To Believe, si ceva mai multe pe YouTube. Vreau sa va supun atentiei Need To Believe, primul single de pe albumul cu acelasi nume, si inchei cu o intrebare care ma macina de foarte mult timp: de ce marii artisti ai neamului romanesc se ocupa de chestiuni care au legatura mai mult cu circul in loc sa faca o piesa ca asta?

6 comments:

Garm said...

Gotthard este trupa aia de rock batranesc pe care o ascult si eu. In materie de rock comercial Gotthard sunt tata lor :D.

Need To Belive suna foarte bine si mi-a deschis apetitul. Cum ajung acasa bag Homerun-ul in CD player.

Paul Slayer Grigoriu said...

Nu ma omor dupa clasamente, mereu am considerat ca arta nu e formula 1, deci e greu sa spui "aia sunt cei mai tari". Cu toate astea, cred ca Gotthard e o trupa simpatica, dar din Elvetia preferinta nr. 1 se numeste Celtic Frost.

Andrei Vajna II said...

Gotthard este trupa aia de rock batranesc pe care i-am vazut in deschidere la ManOwaR anul trecut.

Au sunat bine, dar nu s-au prea potrivit la momentul acela. M-au surprins placut cu un Hush de la Deep Purple, alaturi de care au si cantat cateva zile mai tarziu.

De atunci n-am mai ascultat. Melodia asta mi se pare cam penala. Unele parti bune, dar cam penala per total.

Dave said...

Chiar nu doream sa stiu ca Gotthard a cantat in deschidere la ManOwaR. O veste mai trista nu puteam sa primesc astazi. Daca eram in locul lor, cantam de sapte ori Hush si plecam.

Andrei Vajna II said...

Au si cantat mult. Vreo doua ore. O zi buna!

jbertinik said...

Am ascultat intreg albumul. Melodii precum "I don't mind", "I know,you know","Need to believe","Tears to cry" ar trebui sa auzim la posturile radio si tv. Asta inseamna muzica, tineri de acum sunt cool cu ce asculta pentru ca nu au cultura muzicala.
Abia astept sa ajung la Berlin peste 10 zile sa-i vad live impreuna cu Europe!