Friday, May 8, 2009

Powerwolf - Bible Of The Beast


Cred ca au trecut cativa ani buni de cand nu am mai ascultat integral un album de power metal. De Powerwolf am auzit acum doi ani, cand niste personaje de pe forumul Metalfan, pe care nu te poti baza nici daca iti spun ca pamantul e rotund, urlau in gura mare ca Lupus Dei e albumul anului. Nu i-am ascultat atunci pe cei de la Powerwolf, insa i-am ascultat acum, cand au scos Bible Of The Beast, un album care a luat nota 10/10 in revista de benzi desenate Rock Hard si nota 2 in publicatiile respectabile pe care le citesc eu. Pe Wikipedia si pe niste site-uri obscure, am citit ca Powerwolf este o trupa germano-romana de power metal, componenta romaneasca fiind reprezentata de puiul de dac Attila Dorn, absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Avem de a face cu oameni care stiu muzica, asa ca Bible Of The Beast poate fi catalogat oricum in afara de previzibil. Albumul incepe cu urlete de lupi si batai de clopote, continua cu o voce cu accent rusesc in Moscow After Dark, versuri in latina in nu mai stiu ce piesa, niste momente geniale in Werewolves Of Armenia, cand Attila Dorn, absolventul U.N.M.B., ne surprinde cu strigatele hu! ha!, dupa fiecare vers cantat, si se incheie, la fel de imprevizibil, cu urlete de lupi, doar vorbim de Powerwolf. Foarte important, pe Bible Of The Beast, corurile sunt cantate de 25 (douazecisicinci) de interpreti de muzica clasica de la Musikhochschule des Saarlandes. Din punct de vedere muzical, avem de a face cu un power metal odihnit, cu coruri grandioase, care ne fac sa ne deschidem mainile celest, cu clape monumentale, care ne urca la cote ametitoare increderea ca ascultam o muzica culta, si versuri de referinta, care vorbesc despre marile adevaruri ale umanitatii. Am impresia ca Bible Of The Beast este un album conceptual, insa nu pot baga mana in foc, pentru ca nu am citit versurile, dar am auzit o serie de cuvinte care se repeta: bible, beast, Satan, Lucifer, messiah, wolves, chiar si un for metal we will die. Fara doar si poate, punctele de atractie ale acestui album sunt titlurile pieselor. Chiar daca toate cele unsprezece titluri sunt pline de farmec, trei dintre ele ies in evidenta: Catholic in the Morning... Satanist at Night, Resurrection by Erection si St. Satan's Day. Cele unsprezece titluri gandite de aceste minti luminate arata cam asa:

Raise Your Fist, Evangelist
Moscow After Dark
Panic in the Pentagram
Catholic in the Morning... Satanist at Night
Seven Deadly Saints
Werewolves of Armenia
We Take the Church by Storm
Resurrection by Erection
Midnight Messiah
St. Satan's Day
Wolves Against the World


Din pacate, cei de la Powerwolf nu au, deocamdata, fondurile necesare pentru a filma un videoclip. Pentru a va ajuta sa faceti pasul catre Bible Of The Beast, am ales trei fotografii promotionale cu membrii Powerwolf si o piesa esentiala, Catholic in the Morning... Satanist at Night.

Powerwolf in 2005:

Powerwolf in 2007:

Powerwolf in 2009:


2 comments:

Andrei Vajna II said...

Asa da! Draguti astia, la fel cum si Metalforce (ex Majesty) sunt draguti. Pun pariu ca au concerte foarte distractive.

Garm said...

Astia au cam devenit un "must" pentru urmatoarea perioada. Chiar sunt amuzanti. Imi place ca nu se iau foarte in serios... Cred ca o sa ma distrez la maxim cu ei.