Friday, May 15, 2009

Jarvis Cocker - Further Complications


Combinatia perfecta pentru a adormi mai repede: paracetamol sinus si Jarvis Coker. Asa credeam. Tin minte ca am adormit pe la jumatatea primului album solo al lui Jarvis Cocker, acum vreo doi ani. O ora si un sfert de britpop era prea mult pentru mine atunci. Credeam ca pacalesc somnul si acum, desi paracetamolul sinus isi putea face foarte bine treaba. M-am inselat. Jarvis Cocker s-a intalnit cu Steve Albini in 2008 si au pus-o de un album: Further Complications. Eu am aflat abia dupa ce am ascultat cea de-a doua piesa de pe Further Complications, cand am sesizat ca ceva nu e in regula. Omul pe care il ascultam nu era Jarvis Cocker pe care il stiam eu de pe Jarvis. Seamana mai mult cu acel Jarvis Cocker care ma eneva, pe MTV, acum vreo 14 ani, cu Disco 2000. Seamana, dar nu rasare, doar si-a bagat Steve Albini mana la mijloc si bine a facut. Sa nu uit, paracetamol sinus e medicamentul dracului, va zic eu. Sa va feriti de el! Ati vazut cate chestii apar la reactii adverse? Eu nu l-as folosi cand sunt racit, insa am o problema mai veche cu picaturile de pus in nas, cam de pe vremea cand ascultatm Disco 2000. In fine. Nu mai zic nimic de Further Complications, nu l-am ascultat decat o data. I Never Said I Was Deep, dupa cum bine puncteaza si Jarvis Cocker. Uitati-va la clipul de mai jos. Sitalce, daca nici asta nu e ditamai artistul, eu ma las de Cola Light!

De ascultat: Angela, Homewrecker, Caucasian Blues.



P.S. Am si uitat ca trebuia sa ascult noul album Tori Amos, Abnormally Attracted To Sin. Maine o sa incerc faza cu somnul pe albumul lui Graham Coxon (Blur), The Spinning Top.

1 comment:

Unknown said...

Nu stiu ce sa zic, nu prea m-am prins daca il admiri sau il ironizezi pe individul Jarvis Cocker:). Mi se parea o chestie interesanta de pe vremea cand canta Disco 2000, era parca altfel decat indie `Suede` dupa care se innebuneau pustanii de liceu.
M-am intalnit cu el prin 2002/2003 prin Atena, el facea pe DJ-ul prin diferite cluburi la acel moment. Ma rog, conteaza mai putin aceasta chestie ca si parerile mele personale despre J.C.
Obiectiv vorbind:), Cocker, Jarvis mi se pare un genial: 1. cred ca e printre putinii tipi pe care i-am intalnit in secolul XX si XXI si care nu se tem de femei, ba chiar le cunoaste foarte bine (citeam pe undeva ca a crescut inconjurat de femei:), ma rog, oricum, tot obiectiv vorbind, se vede din versurile lui, `Dishes` e un exemplu ); 2. are curajul sa fie, la alegere, tampit, tocilar, profund:), inspirat, si evident acum un barbat atins de middle age crisis.
Pe scurt, m-am bucurat sa vad ca sunt oameni care asculta Further Complications.
Raluca