Saturday, April 18, 2009

Top 5 - Country Ballads

In spiritul traditiei inaugurate de Lenti Chiriac la inceputul deceniului trecut, saptamana aceasta am evitat duritatile si am ascultat mai mult country, in special balade. Dupa cum se stie, in country sunt balade la fel de bune ca in rock, pentru ca, de obicei, in spatele interpretului stau muzicieni din prima liga, cum le spune A.G. Weinberger. Mai jos, am ales cinci dintre cele mai bune balade country pe care le-am ascultat:

5. Jason Michael Carroll with Jewell - No Good In Goodbye (Waitin' in the Country, 2007)



4. Kenny Chesney - Being Drunk's A Lot Like Loving You (When The Sun Goes Down, 2004)



3. Tim McGraw with Faith Hill - It's Your Love (Everywhere, 1997)



2. Brad Paisley with Alison Krauss - Whiskey Lullaby (Mud On The Tires, 2003)



1. Garth Brooks - The Thunder Rolls (No Fences, 1990)

2 comments:

Paul Slayer Grigoriu said...

Jason Michael Carroll si Jewel - excelenta piesa si cea mai country din selectie. Kenny Chesney bate pe undeva in sansoneta, buna piesa, nu la fel de bun clipul. Tim McGraw si Faith Hill mi s-a parut cea mai comuna. Nu e rea, dar o balada pop destul de tipica, doar un pic de parfum country. Brad Paisley si Alison Krauss e preferata mea, dovada ca un artist meserias stie sa scoata ceva si din cea mai previzibila poveste cu putinta. Piesa lui Garth Brooks mi-ar placea s-o aud preluata si de Metallica (sper sa n-o iei ca pe un afront). Frumoasa, la fel ca si clipul, bun unghiul de filmare, interesant conceptul.
In alta ordine de idei, inteleg ca esti pe post de Gica Contra, dar chiar timisorean care sa tina cu Dinamo?!
Glumesc.(?) Sarbatori fericite!

Dave said...

Din cate stiu, Kenny Chesney nu a scos videoclip la Being Drunk's A Lot Like Loving You. Clipul acela era singura varianta pe care am gasit-o pe YouTube, asa ca nu am avut de ales, chiar daca filmuletul nu ma incanta nici pe mine. Ai dreptate, piesa lui Jason Michael Carroll e cea mai country. Se pare ca pentru genul country nu e o drama daca artistii bat spre pop sau alte genuri. Daca ai 5 secunde de country, radiourile de profil te difuzeaza fara probleme.

Sa stii ca mai cunosc cativa timisoreni care tin cu Dinamo si nu toti sunt Gica Contra.

Sarbatori fericite!