Saturday, March 7, 2009

Samael - Above



Cand am aflat ca cei de la Samael vor sa scoata un album in genul celor pe care le ascultam acum 15 ani, m-am intristat putin. Nu e vorba ca as fi un mare fan al ultimelor albume ale elvetienilor, dar nu gaseam o explicatie rezonabila pentru acest pas inapoi. Existau metode de automutilare muzicala mult mai onorabile decat Above. Era One a fost una dintre ele. Afirmatia ca Above este veriga lipsa dintre Ceremony Of Opposites si Passage este o exagerare strigatoare la cer. Above e la mijlocul distantei dintre zero barat si Ceremony Of Opposites asa cum il stiam pe vremuri. In ultimul timp, am asistat la cateva operatiuni de automutilare care au avut un oarecare succes in randul maselor. Dupa ce am ascultat cateva piese de pe Above, diagnosticul pe care ar trebui sa il pun celor de la Samael oscileaza intre escrocherie si exhibitionism.

3 comments:

Anonymous said...

Above chiar suna infect si nemasterizat sau era doar versiunea mea proasta?

Anonymous said...

Escrocherie?
NU. Oamenii sunt onesti cand vor sa faca un album old school. Cu totii avem nostalgii. Pe de alta parte cu totii ne lovim de niste limite, lucru evident pe albumele Samael de dupa Eternal.

Samael au ales solutia cea mai facila - evadarea in trecut. Sa speram totusi ca nu vor insista precum panaramele de la Paradise Lost.

O renuntare la cariera de trupa ar fi poate solutia cea mai onorabila.

Exhibitionism?
NU. Nu cred ca vor sa demonstreze nimic cu albumul asta. Cred ca aici e hiba. Au facut doar un nou album la norma, nedorind sa se repete. A iesit prost pentru ca Samael au invatat ceva muzica in ultimii 15 ani si pe deasupra au mai citit si niste carti si nu mai pot canta ca atunci cand erau niste fugiti de acasa.

E imposibil sa mai compuna acum o piesa atat de clasica si de imbecila precum Baphomet's trone.

Daca pun mana pe clape, le va fi imposibil sa emita in 2009 introul ala de copii handicapati cu un singur deget de la aceasta piesa cult.

Ca sa faci muzica retro, trebuie sa fii tanar, neexperimentat si sa vrei sa violezi planeta. Samael nu sunt au acum nici una din aceste calitati.

PS: Primele 4 albume Samael sunt excelente.

PPS: 7 minute mi-a luat sa scriu textul de mai sus cu toate enormitatile sale. E mai usor cand raspunzi cuiva :)

Dave said...

@Polonicul mov: E versiunea buna.

@Agasatul: Daca si-au dat seama ca s-au lovit de niste limite si au ales evadarea in trecut, e clar avem de a face cu o escrocherie. In sus nu se mai poate, hai sa incercam de la mijloc pe orizontala, sa nu ne vada lumea limitele. Nici pe orizontala nu merge bine, hai sa bagam un sunet infect sa le chinuim urechile. Escrocherie, din nou. Da, renuntarea la cariera de trupa ar fi fost cea mai buna solutie.