Sunday, March 8, 2009

Incredibil

Dar adevarat. Cei de la Trooper au in plan un album despre domnitorul psihopat Vlad Tepes. Simbolurile istorice ale romantismului tarziu isi fac loc in mitologia rock'n'roll-ului pozitiv.

Voi cum mai staţi, ce faceţi acum?
„Lucrăm deja la un nou produs. Sîntem în turneu de promovare Rock’n’Roll Positive şi în paralel lucrăm la un nou proiect. Este un muzical [care va fi] înregistrat cu o filarmonică…”

Mult aşteptatul album conceptual?
„Exact! O să fie un muzical de 70-80 de minute, nu ştim încă exact, deocamdată muncim din greu la el, pentru că vrem ca fiecare notă din el să fie…”

…la locul ei?
„… scrisă de noi! Prin urmare, noi trebuie să facem şi partiturile pentru filarmonică.”

Care e idea din spatele albumului?
„Ideea constă în povestea reală, în viaţa reală a lui Vlad Ţepeş. Deci nu mizeria cu Dracula, nu chestii d-astea… Este vorba despre viaţa lui, care este de zece mii de ori mai interesantă decît toată povestea cu Dracula. Lumea habar n-are, pentru că nu i s-a dat aşa ceva, dar dacă se interesează, va afla că viaţa lui Vlad Ţepeş este incredibilă. Ei bine, este primul album la care n-am făcut noi versurile. În prima fază am vrut să facem un muzical despre Gilgamesh, dar nu prea există documentaţie suficientă, prin urmare am ales să fie Vlad Ţepeş, pentru că avem un foarte bun prieten, doctor profesor Vasile Lupaşc, un expert în Vlad Ţepeş, care a studiat documentele vremii din Italia, din Germania…”
(http://www.carteadenisip.ro/interviuri/trooper-8211-adevarul-despre-vlad-epe/2043)

Viata reala a lui Vlad Tepes? Cuvantul "reala" nu are ce cauta in aceasta alaturare. Pana si cei de la Truda stiu acest lucru.

L.E. Pozitia oficiala a celor de la Trooper:

Simt nevoia sa-ti raspund la aceasta nedumerire legata de proiectul Vlad Tepes: noi am anuntat inca din februarie ca pregatim un musical. Am anuntat chiar de doua ori pe postul national de televiziune. Problema este ca acum niste situri importante de muzica au preluat aceasta stire dupa ce au vazut interviul oferit pentru Carteadenisip. Ideea este ca nu este o noutate. Am vorbit si in alte ocazii despre acest proiect. Subliniez ca nu este un comunicat dat de trupa. Este doar o stire. Cand o sa fie cazul, vom lansa un comunicat oficial mult mai "stufos", cu mult mai multa informatie. Sper ca acum totul este lamurit.

Cu prietenie.
Coiotu'


6 comments:

Anonymous said...

Nu numai Truda au tratat problema.

Ci si Fernando Ribeiro.

http://www.youtube.com/watch?v=He6IkqxloF0

Anonymous said...

Sa vedem ce iese. Totusi cred ca este un proiect cam prea ambitios pentru Trooper. Ar trebui sa se limiteze la ceea ce se pricep :).

Paul Slayer Grigoriu said...

...cat despre Truda, inainte de a trata subiecte inalte, nu le-ar strica ceva efort de alfabetizare, apropo de "intr-u".

Andrei Vajna II said...

Mie mi se pare penala faza. Ce-i cu interviu asta? Parca s-ar fi dus unu dupa concert sa-i ia autograf si sa-i mai puna niste intrebari, iar Coiotu beat, sau high sau doar patruns de emotia recitalului incheiat i-a dezvaluit proiectul secret ce salasluia in mintea lui grandomana (mai ceva ca a lui Nicu Covaci). Iar raspunsurile sunt penale rau si cam fara sens.

Ceva e putred la mijloc si raman sceptic pana nu anunta ceva oficial. Au mai avut ei anunturi din astea care au ramas uitate in negura timpului, da macar alea erau puse pe site, nu in nu stiu ce interviu.

In alta ordine de idei, un astfel de proiect suna interesant. Nu stiu daca e de ei, cred ca vor trebui sa se autodepaseasca.

Dave said...

@Paul Slayer: Inainte de a trata subiect inalte, Truda ar trebui sa cante, dar putem sa trecem cu vederea unele aspecte daca produc buna dispozitie si mai au si dreptate cateodata.

@Andrei Vaina II: Interviul are o gramada de erori: "Rock’n’Roll Positive", "idea". Nu stiu in ce conditii a fost luat, daca Coiotu a stiut ca i se ia interviu, insa stirea a aparut astazi pe alte siteuri si nu a iesit nimeni de la Trooper sa o infirme.

Danut Ivanescu said...

@ Dave: Gramada de greseli e formata din fix alea doua, evident greseli de culegere. Multumim pentru atentionare, le-am corectat. Dar nu stiu ce Dumnezeu poate sa insemne "daca Coiotu a stiut ca i se ia interviu". Oricum, acum, dupa ce albumul a aparut de mult, este evident ca ar trebui sa fiti mai prudenti cand bateti campii. Cu stima, domnilor, dar nu exagerata.