Thursday, February 19, 2009

Chris Cornell - Scream (II)


Conform Wikipedia, cozonacul este o prăjitură tradiţională românească şi bulgărească (kozunak), fiind în mod tradiţional gătită de Paşte şi Crăciun. Reţeta cocii este cam aceeaşi în toată România, ingredientele principale fiind laptele, zahărul, ouăle şi untul. Din punct de vedere al formei, cozonacii pot fi drepţi sau rotunzi, simpli sau împletiţi. Din punct de vedere al umpluturii, deosebim cozonaci simpli sau umpluţi.
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cred ca nu exista lucru mai banal pe lume decat cozonacul simplu. Daca nu exista cozonacul umplut, nu as fi mancat mai mult de trei felii de cozonac simplu in viata mea. Se poate spune ca si cozonacul umplut e un cozonac simplu pe margini sau pana spre mijlocul feliei. De acolo se intra in teritoriul autonom al umpluturii. Umplutura poate fi de mai multe feluri: nuca, mac, stafide, brânză dulce. Rahatul iese din discutie, pentru ca ar da un aer de neseriozitate demersului meu. Umplutura se poate consuma si in mod independent, la fel ca si cozonacul simplu, dar nu ar avea nici un sens sa mananc nuca macinata, mac sau stafide. Cand cozonacul simplu si umplutura se unesc in cozonacul umplut, in oricare din combinatiile de mai sus, mananc aproape jumatate de cozonac. Si fac asta chiar daca portiunile destul de mari de cozonac simplu nu ma prea incanta.
De mai bine de trei ore ascult neintrerupt albumul Scream. Umplutura creeaza dependenta. Sa va dau cateva exemple: Scream - min. 01:21 - 01:37, 02:57 - 03:13, 03:45 - 04:15, 04:50 - 05:06, Ground Zero - min. 01:29 - 01:44, Never Far Away - min. 00:24 - 00:48, 01:37 - 02:00, Time - min. 02:38 - 02:54, Enemy - min. 00:37 - 00:51, 01:40 - 01:55, 02:27 - 02:43. Sunt mai multe, dar nu am rabdarea sa le caut acum. Oricum, lungimea lor nu depaseste cantitatea umpluturii din cozonac. La fel ca in cazul cozonacului umplut, pe langa importanta umpluturii in sine, hotaratoare e dispunerea acesteia in cadrul intregului. Nici nu-mi dau seama cum trec 63 de minute si o jumatate de cozonac.

In alta ordine de idei, nu mai urmaresc posturile muzicale de la TV de foarte mult timp. Cred ca de cand a disparut MTV Europe. Am ajuns sa fiu depasit total de ce se difuzeaza pe aceste posturi, desi, cand eram un pic mai tanar, nu credeam ca o sa ajung asa. In grila operatorului de cablu de la mine din localitate figureaza doua posturi muzicale: U TV si Kiss TV (Etno, Favorit si altele nu le iau in calcul). Cred ca nu ma uit mai mult de cinci secunde pe zi la ambele posturi, adica cat imi ia cand zapez cu telecomanda. In seara aceasta, in jurul orei 21, am zabovit vreo patru minute pe U TV, dupa ce l-am observat pe Chris Cornell in Part Of Me, alaturi de Timbaland, care facea pe DJ-ul, si Method Man, care facea pe actorul. Din motive de embedding disabled by request, videoclipul piesei Part Of Me poate fi urmarit in cele mai bune conditii aici. Nu stiu cat de des apare Cornell pe posturile muzicale si nici nu cred ca o sa aflu. Mi-as dori sa apara de cat mai multe ori, la fel cum mi-as dori ca Scream sa fie un succes din punct de vedere al vanzarilor. Sau si din punct de vedere al vanzarilor. Nu credeam ca o sa ajung sa spun asa ceva.

2 comments:

Anonymous said...

Haha asta imi aduce aminte de Muzici si Faze :). Eu am mai multe posturi muzicale iar VH1 (parca mai e si un vh1 classics) si MTV 2 sunt chiar ok chiar daca nici eu nu le urmaresc prea des. MTV2 cred ca ar fi pe gustul tau ;).

Dave said...

Cred ca VH 1 si MTV2 ar fi pe gustul meu. Intr-un timp m-am gandit sa incerc varianta televiziunii digitale, dar la cat de mult ma uit eu la televizor nu merita efortul.