Thursday, November 27, 2008

The Automatic - Steve McQueen

Recomandarea lui Sitalce. O piesa care rupe de-a binelea, ca sa nu mai spun ca si ruleaza.

Care-i treaba?

Balaur: In momentul in care noi am vrut sa facem concertul asta de lansare, ne-am gindit pe cine luam in deschidere. Eu m-am implicat foarte mult in ceea ce inseamna partea muzicala de la Idol, trupa de fete, si atunci am spus: eu propun sa le luam pe ele, fireste. Ar fi fost cea mai buna ocazie pentru ele sa apara in fata unui public destul de numeros. Deci ele erau oarecum confirmate.

Dar trebuiau sa fie si votate.

Coiot: Iarasi, spun treaba asta de ani de zile si o s-o mai spun: eu nu am spus absolut nici o secunda, si scrie chiar si pe carti treaba asta, ca daca as zice ca sunt poet as jigni amintirea lui Arghezi sau a lui Eminescu – oameni pe care eu ii iubesc.

Carti de poezie?

Coiot: De ce pot sa cant despre un moment in care fac sex, dar nu pot sa cant despre un moment in care am fost pe scena cu Iron Maiden. Care-i treaba?

Si asa mai avem ceva pentru bula anului.

(Metalfan)

Tuesday, November 25, 2008

Trooper - Rock'n'roll pozitiv


Tin minte si acum. In dreapta, un brat de ziare interbelice. In stanga, hartie de calc. Artisti ramasi anonimi faceau niste caricaturi de exceptie. Personaje politice ale vremii, nu are nicio importanta. Mi-am zis ca trebuie sa le am si eu. Puneam hartia de calc si incercam sa urmez liniile trasate de autor. La final, caricatura mea semana cu originalul, dar se vedea ca e lipsita de valente artistice. Parea mai degraba un desen stangaci, cu contururi tremurate. Cu toate acestea, era mica mea opera de "arta" si imi dadea satisfactia ca sunt desenator. Desigur, daca m-as fi tinut de treaba, dupa un timp as fi putut sa adaptez pe alocuri, sa compilez niste contururi nemaivazute si sa am sau sa cred ca am propriile mele desene. Poate ajungeam sa fiu apreciat, dar sunt sigur ca nu scapam de problema cu valentele artistice.
Cand am vazut ca la nici doua ore de la anuntarea titlului noului album Trooper, Balaurul a iesit cu portavocea sa spuna Rock'n'roll pozitiv, "adica dependent de rock'n'roll, infectat cu rock'n'roll", mi-am dat seama ca opera aperta e un concept de neinteles pentru membrii trupei, la fel cum atributul de artist este o haina mult prea mare. S-ar putea sa zambiti si sa va intrebati ce cauta cuvinte ca "opera" si "artist" in aceeasi propozitie cu Trooper, la fel cum Balaurul s-ar putea intreba ce rost ar avea sa lase loc de intrerpretari cand cuvintele, pentru Trooper, sunt un substitut pentru vocale, indeosebi pentru "a" si "o", dublate sau triplate. "Chiar sa nu mai fie nimic de spus, incat se apeleaza la vechiul hey, hey!?" se intreba Mihnea Blidariu, anul trecut. Vocalele "a" si "o" sunt substante primare ale nuditatii muzicale, restul sunt derivate.
Rock'n'roll pozitiv incepe cu manifestul Old School, Baby, pe care scrie "skip", dar, fiind plasat la inceputul albumului, nu imi pot permite sa il ocolesc. Lucrurile care ies in evidenta sunt bridge-ul, latraturile de la inceput si incapacitatea textierului de a gasi o rima pentru "Iron Maiden". Pe Nu trebuie sa vrei scrie "re-play". Este o piesa rupta din Trooper I, care le da celor de la Trooper dreptul sa spere ca au al treilea hit, dupa cunoscutele Strigat si Tari ca muntii. Muzica se termina aici. Incepe cu piesa a doua si se termina cu piesa a doua. Dupa un scurt remember Cargo, Cat am asteptat, da semne ca ar vrea sa revina pe Verset uitat, dar este inecata definitiv intr-o mare de lalaituri, cu segmente melodice reusite si lufturi la refrene, peste care troneaza laitmotivul "ooo". La final, cei de la Trooper isi bat joc si de cele cateva parti bune ale albumului Rock'n'roll pozitiv prin Outro, un fel de Floare de Iris, Iris Maxima si Iris Aeterna la un loc.
Dupa mai multe ascultari ale albumului, am ajuns la urmatoarele concluzii:
- Trooper are nevoie de un om care sa spuna "asta intra, asta nu intra, la asta trebuie sa mai lucrati putin", si acel om nu ar trebui sa fie din familia Dinca;
- Coiotul ar trebui sa se axeze mai mult pe momentele in care canta, nu pe cele in care pare un porc inainte de injunghiere;
- Balaurul ar trebui sa scoata un album solo instrumental, poate se mai elibereaza putin;
- se simte nevoia unui hit radio friendly;
- nu e mai bun decat Desant si Electric;
- Rock'n'roll-ul pozitiv nu avea nevoie de o piesa ca Moartea alba;
- nu simt nevoia sa reascult albumul.

For fans of: Iris, Cargo, Iron Maiden.





Saturday, November 22, 2008

Guns N' Roses - Chinese Democracy


A doua venire a lui Iisus Hristos - Rock N' Roll Jesus! Cei mai batrani au prins si prima venire a lui, cand a spus tot ce trebuia spus, si au asteptat, plini de speranta, cea de-a doua venire promisa. Ca a durat 17 ani, ca dura un an, doi ani, cinci ani, chiar nu mai are nicio importanta. Cei mai tineri, care s-au nascut atunci sau dupa acel moment, au primit cu bratele deschise capodoperele rockului Appetite For Destruction si Use Your Illusion si l-au asteptat la fel ca cei mai batrani. Desigur, sunt o gramada care cred ca Rock N' Roll Jesus e Kid Rock, Elvis, Jim Morrison sau care cred ca Iisus nu a existat cu adevarat, nu a venit si nu mai vine. Ei sunt cei mai pregatiti sa arunce cu cacat. Vor spune ca Chinese Democracy e mai slab ca Appetite For Destruction si Use Your Illusion. Aveti impresia ca Iisus poate aduce un mesaj mai bun ca la prima venire? Ca Chinese Democracy e diferit de Appetite For Destruction si Use Your Illusion. Aveti impresia ca Appetite For Destruction e identic cu Use Your Illusion? Ca Chinese Democracy nu are hituri ca Welcome To The Jungle sau Paradise City. Sa fim seriosi, sunt doua compozitii medii care nu pot fi comparate cu Better sau Prostitute. Ca Chinese Democracy nu are hituri ca November Rain si Don't Cry. Sa fim realisti, de hituri avea nevoie doar la prima venire, cei care nu au crezut in el atunci sunt pierduti acum.
Necunoscatorii il vor boci pe Slash, cand, de fapt, ar trebui sa-l boceasca pe Izzy Stradlin. Fara Izzy Stradlin, din Slash nu ramanea decat palaria. Izzy Stradlin era cel care ii aprindea lumina lui Slash sa vada mai bine lumea care il inconjoara si sa va vrajeasca pe voi cu palaria si parul in ochi. Pana la urma, trebuie spus si adevarul despre Slash. Prin 1995, Slash i-a prezentat lui Axl Rose 12 piese compuse de el pentru noul album Guns N' Roses, adica cam cat a compus in timpul activitatii sale in trupa de pana atunci. Axl a ascultat cele 12 piese si a spus: "Well, I love three, but we'll do four. I'm on the fence about one, but we'll do it." Slash, ranit in orgoliul sau de guitar god cu palarie pe ochi, s-a suparat rau de data asta, si-a luat jucariile si a folosit piesele pentru primul album Slash's Snakepit. Cine a ascultat primul album Slash's Snakepit ii va da dreptate lui Axl Rose, la fel cum, pana la urma, Scott Weiland i-a dat dreptate lui Axl Rose in conflictul cu fostii sai colegi. Si sa nu uit, Slash e penibil cu toate eforturile lui de a se autoinvita in Guns N' Roses cu farfuria intisa, acum, cand se taie tortul. Back Off Bitch!
De Duff McKagan nu spun nimic, e suficient sa ascultati noul EP al trupei sale Loaded, Wasted Heart, si veti realiza ca nu e o mare pierdere pentru Guns N' Roses. Bine macar ca Matt Sorum s-a examinat cu lupa in oglinda si si-a dat seama ca Steven Adler e cel care trebuie sa intinda farfuria cand se taie tortul.
Alti destepti se plang ca Guns N' Roses doar cu Axl Rose nu e Guns N' Roses. Sa va dau o veste de ultima ora: membrii fondatori Guns N' Roses sunt Axl Rose si Izzy Stradlin. Bine ca Whitesnake poate fi Whitesnake doar cu David Coverdale, Megadeth poate fi Megadeth doar cu Dave Mustaine si lista poate continua, dar Guns N' Roses nu poate fi Guns N' Roses doar cu Axl. Gresit, Guns N Roses nu poate fi Guns N' Roses fara Axl Rose si atat!
La final, nu pot decat sa le multumesc lui Robin Finck, Bumblefoot, Richard Fortus, Tommy Stinson, Dizzy Reed, Bryan Mantia, Frank Ferrer si Chris Pitman, lui Buckethead, Paul Tobias si Josh Freese, fosti componenti Guns N' Roses, celor fara nume din si de pe langa studioul de inregistrari care au incasat o gramada de bani de la Geffen si, nu in ultimul rand, lui Beta Lebeis si Sharon Midori Tanemura Maynard (Yoda), ca au fost alaturi si l-au sprijinit pe Axl Rose in realizarea acestui album de exceptie. Sper ca vorbele lui Sebastian Bach sa fie confirmate si Chinese Democracy sa fie prima parte a unei trilogii care are ca termen final anul 2012. Dar stiti cum e cu termenele la Axl Rose!


Better - Guns N Roses

Friday, November 21, 2008

Bach In The Studio 2008

Greetings from Nashville TN! We have been completely ensconced in the studio here for the last week, woodshedding in a big way, writing & demo-ing our asses off. I am happy to say that the writing team of Jeffrey Steele, Vicky McGehee, & myself , the team that brought you 'Battle With The Bottle', have been been locked in Jeffrey's studio, with our intention being to come up with a full album sometime in the near future. Since the ending of 'Gone Country 2', we now have between 10-15 songs 'under construction', & we will not stop writing / demo-ing until we all feel we have a killer record.
We all love the song 'Battle With The Bottle', but that is only the beginning. We are in the midst of assembling a whole new 'team' down here in Nashville that will be able to bring a song to the radio, which we did not have at the time of filming 'Gone Country 2'. Hey, you don't have to ask me twice to make music! I am so very fortunate to have met Jeffrey & Vicky, & the songs we are working on now are truly new & fresh for me as a musician. I really can't wait for all of you to hear this stuff! Here is a little taste, check back here for more video updates soon!
(www.myspace.com/sebastianbach)

Thursday, November 20, 2008

Satyricon - The Age Of Nero


Morrison MH: Urmareste ultimul videoclip Satyricon pe METALHEAD http://www.metalhead.ro/Downloads-Satyricon___Black_Crow_On_A_Tombstone__New_Video_2008_-2492.html (mass)
Dave: http://www.metalhead.ro/Downloads-Satyricon___Black_Crow_On_A_Tombstone__New_Video_2008_-2492.html
Sitalce: mi se pare ca falco a murit, nu?
Dave: da
Sitalce: pacat, traiam cu impresia ca a ajuns in rai
Dave: e la cateva etaje mai jos
Sitalce: si cine e papagalul asta care joaca prost si face si aripi la sfarsit?
Dave: satyr de la satyricon
Sitalce: nu am citit cartea
Dave: e o trupa de black metal radio friendly care traieste pe spinarea lui chad kroeger
Sitalce: thank god for chad kroeger
Dave: sau nu

I am not a Satanist and Satyricon is not a satanic band. (Satyr, Kerrang, Issue No 1234, November 01)

Monday, November 17, 2008

IDOL si nu prea


Doamnelor si domnilor, dupa lupte seculare cu talharii virtuali, cei de la Trooper, regii cock-rockului romanesc, au pus piciorul in prag si au ales ei trupele care vor canta in deschidere la concertul de lansare a noului album pozitiv: L.O.S.T. si IDOL. Nu ati auzit de IDOL? Conform paginii oficiale de MySpace, "IDOL inseamna o trupa de fete care canta rock". Cine il cunoaste pe Balaurul stie ca un proiect de genul IDOL reprezinta visul umed al guitar god-ului mioritic de mai mult timp: cinci gagici care canta rock, dar care habar nu au de muzica si un Adrian Ordean cu biberon care face jocurile pe la spatele lor. Dupa parerea reputatei muziciene Andreea, fosta Ardeica, fosta studenta la instrument a guitar god-ului mioritic, IDOL ar fi un fel de Candy care canta "jucarii d-astea de gradinita, pop-rock, ca sa nu mai zic de versuri". Jucarii compuse de guitar god, sa ne intelegem. Dupa ce am ascultat piesa Nu te voi ierta, tind sa ii dau dreptate Balaurului. IDOL nu e Candy, IDOL e A.S.I.A. Electric. Sa ne intelegem din nou, prin acest articol nu contest dreptul titanilor de la Targoviste de a-si alege trupele care sa le cante in deschidere, dupa cum nu ma intereseaza nici ce fel de relatii profesionale sau extraprofesionale sunt intre titanii de la Targoviste, ma rog, unii dintre ei, si compenentele trupei IDOL. Ceea ce ar trebui sa le reproseze toata lumea ar fi mascarada de concurs pe care au organizat-o, pentru ca se stia ca jocurile sunt facute pentru IDOL, incompetenta de care au dat dovada si subiectivismul in alegerea trupei de deschidere, pentru ca, sa fim seriosi, pentru orice om care nu are probleme cu urechea, IDOL ar fi fost cam penultima optiune dintre trupele care au participat la concurs. Pana la urma, titanii de la Targoviste, care, prin vocea liderului neoficial, isi asumau rolul de salvatori ai undergroundului romanesc cu acest concurs, au sfarsit prin a-si bate joc de trupele participante si a le servi vechea lectie a indiferentei: nimic nu e gratis. Fara doar si poate, si aceasta actiune se inscrie in goana dupa publicitate a trupei Trooper care ar putea fi intitulata, dupa un vers din Uzzi, "ne pasa, cand, de fapt, ne doare in pula", alaturi de episoadele 2 centi la TVR si tricouri pentru sinistrati. Ca tot am ajuns la prohab, sunt de acord ca nu tot ce se urca pe scena trebuie sa aiba cocosel, dar sa nu uitam ca o veche vorba spune ca respectivul cocosel nu stie carte, asa ca nu ar trebui pus sa aleaga cand vine vorba de muzica.

Sunday, November 16, 2008

Adam West - ESP: Extra Sexual Perception


Adam West burn diesel like Zeke, have signed the same deal with the devil as Lemmy, love the ladies like the Didjits, and buy their weed from Fu Manchu's dealer.

This powerhouse group draws on the thick rock sound of stoner rock, the heavy sounds of hard-'60s psychedelic, and Misfits-style American punk, but no fear of guitar solos. This post-'60s, post-punk approach to hard rock yields a bounty in obscenity-laden, high-octane drag rock with street punk attitude and arena rock power.
(Tom Schulte, All Music Guide, February 2002)

Wednesday, November 12, 2008

Nickelback - Dark Horse


Dupa ce criticii muzicali au cazut de acord ca definitia cuvantului muzica e All The Right Reasons, Chad Kroeger & Co nici macar nu se chinuie sa raspunda la o intrebare esentiala care ii macina pe multi rockeri in aceste zile: why does everyone hate Nickelback? Daca considerati ca faceti parte din categoria everyone, sa stiti ca versul You look so much cuter with something in your mouth nu vi se adreseaza, desi sunt mari sanse sa aveti aceasta senzatie dupa ce ascultati riffurile de pe Dark Horse. Daca vin si spun ca Dark Horse pe langa All The Right Reasons e ca The Long Road pe langa Silver Side Up, probabil o sa ma intrebati care sunt piesele mele preferate de pe All The Right Reasons: Savin' Me si If Everyone Cared. Daca mai spun ca nu am simtit nici macar un nod in gat cand l-am vazut pe Chad Kroeger langa Santana in piesa Into The Night si am fredonat, plin de mandrie, zile intregi, onomatopeele Ay oh ay oh ay oh ay, s-ar putea sa imi acordati circumstante atenuante. Cei de la Nickelback au venit in intampinarea dorintei mele cu I'd Come For You, litera M din cuvantul muzica, dar si cu Never Gonna Be Alone si If Today Was Your Last Day. Pentru restul, aveti 70% din Dark Horse. Cei de la Nickelback s-au intors si, la fel ca in 2005, spulbera toate albumele rock aparute in acest an. Pentru a va convinge, nu aveti nevoie decat de urechi sa auziti.

Sunday, November 9, 2008

Gemini Five - Sex Drugs Anarchy


The new album "SEX DRUGS ANARCHY" will reveal the true colours of the dynamic swedish band known to the world as GEMINI FIVE. By this album the band will blast out their roots and reveal to the world whats hot and whats not!

Sex Drugs Anarchy is Babylon Rockets on drugs! declara Hot Rod, bassistul trupei Gemini Five. Dupa cum puteti observa, ne lovim de indivizi dependenti si de altceva in afara de rock'n'roll pozitiv. Informatia poate fi utila in cazul in care ati mai ascultat Gemini Five. Daca nu ati mai ascultat, ma vad nevoit sa apelez la niste trucuri de marketing. Pe trei piese de pe Sex Drugs Anarchy, partile de chitara cad in sarcina unui oarecare Marcus Jidell, un individ care imi e complet necunoscut, dar care canta in Royal Hunt, o trupa care, iarasi, imi e complet necunoscuta, dar care poate spune cate ceva unora. Pe alte trei piese, chitara aterizeaza in bratele titanului Martin Sweet de la trupa cult Crashdiet. Peter London si Eric Young, alti doi membri Crashdiet, fac si ei backing vocals pe Sex Drugs Anarchy. Am spus Crashdiet? Inseamna ca Gemini Five intra automat in Top 10 Sleaze Glam 2008. Spre final ma apuc sa rezolv necunoscutele. Babylon Rockets e primul album Gemini Five. Sex Drugs Anarchy e cel de-al treilea album Gemini Five. Black Anthem, cel de-al doilea album, nu ne intereseaza. O fotografie cu Gemini Five este necesara pentru ca cititoarele acestui blog sa descopere care sunt baietii de nadejde.



We are letting you download 5 trax from the new album "SEX DRUGS ANARCHY" for FREE all through November. The trax's been re-mastered for your optimal sound when played at radio and clubs. PLEASE, spread the songs to all your friends, music lovers, local rock clubs and DJ's. Burn as many cd's you may want and start making requests at venues, radio stations etc. These trax will be published and available through out all of November 2008 starting Saturday 1st.

DONT MISS THIS OPPORTUNITY!!!


www.myspace.com/geminifive
www.geminifive.com

Luna Amara - Chihlimbar

O piesa de pe Don't Let Your Dreams Fall Asleep, viitorul album Luna Amara. Mihnea, stai cat mai departe de microfon!

Thursday, November 6, 2008

Brad Paisley - Play (The Guitar Album)


Cel care ne-a dat capodoperele Mud On The Tires (2× Multi-Platinum), Time Well Wasted (2× Multi-Platinum) si 5th Gear (Platinum),
Cel care ne-a dat hiturile I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song), Whiskey Lullaby, Alcohol, Letter To Me si I'm Still A Guy,
Cel care a primit numeroase premii ca Top New Male Vocalist (1999) si Top Male Vocalist (2007, 2008) de la Academy Of Country Music, Album of the Year (Time Well Wasted) si Male Vocalist Of The Year (2007) de la Country Music Association si, nu in ultimul rand, un Grammy, in 2008, la categoria Best Country Instrumental Performance (Throttleneck),
Brad Paisley, unul dintre cei mai mari chitaristi ai noii generatii, care si-a demonstrat din plin abilitatile pe fiecare album, incepand din 4 noiembrie, ne cere un singur lucru:

LET ME ... PLAY! MORE MUSIC, LESS TALK!


Play (The Guitar Album) este o adevarata aventura muzicala, un proiect ambitios al unui muzician de country care a ajuns la un nivel la care isi poate permite luxul de a inregistra un album in mare parte instrumental. Spun in mare parte instrumental pentru ca cei de la casa de discuri Arista Nashville nu puteau sa scoata un album fara hituri. Brad Paisley le-a dat de unde sa aleaga: duete cu Keith Urban (Start A Band), Buck Owens (Come On In), Steve Wariner (More Than Just This Song) si B.B. King (Let The Good Times Roll). In rest, muzica instrumentala: swing, surf, pop, rock, country, acoustic, twang, honkytonk, blues, gospel, jazz, bakersfield, bluegrass, thumbstyle si metal, toate pe acelasi album. Muzica pentru fiul sau, William Huckleberry (Huckleberry Jam), muzica pentru nevasta sa, actrita Kimberly Williams (Kim), muzica pentru cei ca Zoso si altii, care cred ca Brad Paisley si Keith Urban apar cu chitara in brate pentru ca nu au ce face cu mainile (Start A Band), muzica pentru snobi (Cluster Pluck feat. James Burton, Vince Gill, Albert Lee, John Jorgenson, Brent Mason, Redd Volkaert, Steve Wariner), muzica pentru Billboard (Waitin' On A Woman) si un gospel clasic (What A Friend We Have In Jesus). Dupa cum puteti observa, muzica pentru toate gusturile, care confirma in totalitate declaratile lui Brad Paisley: The last thing people want to hear is stuff that you have to have a music degree to enjoy. We made this record a little more relatable and commercial than expected. Daca doriti sa verificati valabilitatea afirmatiilor mele, puteti sa incepeti cu Cliffs Of Rock City, pe MySpace.

Monday, November 3, 2008

Am ceva de spus


Senzational! Balaurul, zis si Aurelian Dinca, cunoscutul guitar god mioritic dependent de rock'n'roll, isi continua voiajul pe centura audiovizualului romanesc.

Miercuri 05. noiembrie, Balaurul este invitat la emisiunea "Am Ceva De Spus" de la Antena2 începând cu ora 23.15.

http://www.antena2.tv/amcevadespus

"AM CEVA DE SPUS" isi propune sa aduca in fata publicului personalitati (din arta, business, politica, media, sport) care – asa cum spune si titlul emisiunii - sa prezinte aspecte relevante, inedite din viata lor.

Bineinteles, cea care va orienta discutia catre "taramuri miscatoare" este CRISTINA CIORAN, un binecunoscut om de televiziune, care va initia dialoguri interesante, sustinute de umor si spontaneitate.

Provocarea noastra este aceea de va arata ca exista persoane publice care au cu adevarat ceva de spus, care au facut fapte extraordinare sau au trait momente de exceptie.


Poate va intrebati ce cauta Balaurul in emisiunea Am ceva de spus. Eu ma intreb cum arata restul pozelor cu seringi.

Nickelback - Something In Your Mouth

O noua piesa de pe Dark Horse.

Sunday, November 2, 2008

Fucked Up - The Chemistry Of Common Life


I think about punk probably more than I really should, declara Pink Eyes, liderul trupei canadiene de hardcore punk Fucked Up. I dream about punk theory. I wake up in the middle of the night screaming, thinking about Greil Marcus and Jon Savage fighting over my head. Albumul The Chemistry Of Common Life incepe cu un solo de flaut. Daca ne uitam putin la componenta trupei, observam ca sunt trei chitaristi. Trei chitaristi intr-o trupa de hardcore punk? We're not for punk kids anymore! ne anunta Pink Eyes. The world's first progressive hardcore band? se intreaba cei de la Classic Rock. Despre The Chemistry Of Common Life s-au mai folosit si expresii de genul: a visionary hardcore punk release from a very promising band, an aggressive, epic and delightfully ambitious album, a step in the right direction, a damn near perfect album that still challenges everything about punk and questions the chemistry of common life. Si, bineinteles, highly recommended, la care subscriu si eu.

Trooper anunta tracklist-ul noului album

Senzational! Cei de la Trooper, regii cock rock-ului romanesc, au anuntat tracklist-ul noului album R'n'R+ (HM-), cu aproape o luna inainte de lansarea oficiala. O stire pe care toate fanele Trooper au asteptat-o cu sufletul la gura. Si mai senzational! Albumul va putea fi ascultat pe site-ul trupei Trooper, in saptamana ce precede lansarea oficiala, acesta fiind un cadou pe care titanii din Targoviste il fac tuturor celor care le iubesc muzica si, de ce nu, tuturor celor care le urasc muzica. Tracklist-ul albumului este urmatorul:

1 - Old school, baby!
2 - Nu trebuie sa vrei
3 - 17:00
4 - Moartea alba
5 - Cat am asteptat
6 - Verset uitat
7 - Rock'n'roll
8 - In alta lume
9 - Mai stai
10 - Inger in lume
11 - Inapoi
12 - Outro

Alin Dinca, poetul karatist, ingerul cu burta al literaturii din Targoviste, isi continua lirica serafica si pe R'n'R+ (HM-). De asemenea, limbajul poetic s-a imbogatit cu cuvantul "verset", alaturi de obositoarele cer, pamant, zi, noapte, soare, luna, nori, furtuna, amintire, vis. Cuvantul "lume" apare de doua ori, lucru impardonabil pentru un poet de talia Coiotului de 145 cm.

Taylor Swift & Def Leppard - Photograph

Pana la urma cei de la Def Leppard s-au tinut de cuvant si au cantat cu Taylor Swift. Daca il veti asculta cu atentie pe Joe Elliott, veti ajunge la concluzia ca, in acest moment, Taylor Swift ar putea fi o solutie pentru postul de solist vocal in Def Leppard.

Saturday, November 1, 2008

Kenny Chesney - Lucky Old Sun


Pe 9 mai 2005, superstarul country Kenny Chesney s-a casatorit cu actrita Renee Zellweger, in insula St. John din Caraibe. Kenny Chesney a declarat ca Renee Zellweger a fost actrita lui preferata de foarte mult timp si l-a inspirat in compunerea piesei You Had Me From Hello, de pe albumul Everywhere We Go, din 1999. Pe 15 septembrie 2005, dupa patru luni de mariaj, Renee Zellweger a solicitat anularea casatoriei, procedura finalizata in decembrie 2005. Muzicianul a declarat ca divortul a fost cea mai oribila experienta pe care a trait-o si ca i-a luat foarte mult timp sa-si revina. Ar trebui sa il credem, mai ales ca pe Just Who I Am: Poets & Pirates, poate cel mai bun album al sau, aparut in 2007, nu a avut vreo contributie la compunerea pieselor. Albumul Lucky Old Sun, aparut pe 14 octombrie 2008, vorbeste despre Renee Zellweger, despre ranile provocate de divort, despre starea de spirit pe care a avut-o in ultimii trei ani, despre mare, barci si pescuit si despre eterna sa obsesie de a avea sotie si copii, care se regaseste si pe Just Who I Am: Poets & Pirates. Inca din prima piesa I'm Alive, cantata impreuna cu Dave Matthews, Kenny Chesney tine sa ne asigure ca nu si-a pierdut semnele vitale: And today you know that’s good enough for me / Breathing in and out is a blessing can’t you see / Today is the first day of the rest of my life / And I’m alive, and well. Way Down Here trateaza probleme zilei de dupa divort: If I’m gonna be down, I’m gonna be down way down here / Where no one will ask cause nobody knows / That you’re not in my life anymore. Si de aici incepe recuperarea: Boats, Everybody Wants to Go to Heaven (Have a mansion high above the clouds / Everybody want to go to heaven / But nobody want to go now), Spirit Of A Storm (There’s a hurricane that’s raging through my blood / I can’t find a way to calm the sea) si pana la urma se duce dracului totul in Ten With A Two (Last night I came in at 2 with a 10 / But at 10 I woke up with a 2 / I’ve got 20/20 vision when I ain’t drinking / But lord when I do I lose / I ain’t never gone to bed with an uglier woman / But I sure woke up with a few). Vine si viziunea idilica asupra vietii, pe care, la milioanele lui, si-o poate permite: I fish and I play my guitar / I laugh at the bar with my friends / I go home to my wife / I pray every night / I can do it all over again. Dar Renee s-a dus si iar o luam de la capat: Nowhere To Go, Nowhere To Be. Din punct de vedere muzical, Lucky Old Sun seamana destul de mult cu Be As You Are (Songs From an Old Blue Chair) si se vrea un Stardust al noului mileniu. Cu asta am spus tot. Willie Nelson apare si el pe finalului albumului, in piesa That Lucky Old Sun (Just Rolls Around Heaven All Day), cantata pentru prima data in 1949, de Frankie Laine.



P.S. Kenny Chesney e interpretul celebrelor hituri She Thinks My Tractor's Sexy si Living In Fast Forward. Lucky Old Sun a intrat direct pe locul 1 in Billboard.

Slayer - Psychopathy Red

O veste buna pentru metalisti: Slayer lucreaza la un nou album, ultimul pentru American Recordings. Intr-un interviu pentru Classic Rock, Tom Araya declara ca are un singur obiectiv neatins: The final thing left is to make a platinum-selling album. Dupa cum suna Psychopathy Red, un disc de platina iese din discutie. Poate spera, cel mult, la un premiu Grammy, moment in care isi va putea scoate din nou costumul de la naftalina. Tom Araya si-a expus parerea si despre noul album Metallica, Death Magnetic:

I've heard three songs. I didn't find them to be very strong. You could hear it was still Metallica and they were trying to resurrect their older riffing style, but it didn't do much for me.