Thursday, January 31, 2008

Audrey Horne - Le Fol

Photobucket

Siteurile de metal din Romania sunt cam la fel ca rockul romanesc: au cateva chestii pe care se axeaza si se mai pun la curent cu ce se intampla in restul lumii la anumite intervale de timp si, in general, o fac la nimereala. Daca nu deschizi ochii si prin alte parti, s-ar putea sa ramai cu sase luni in urma, la fel cum am patit eu, in timp ce astia se vor ocupa de Peavy, Scheepers, Kai Hansen si mai nou Bullet For My Valentine (pentru primii trei consultati Google). Cica prin august 2007, trupa norvegiana Audrey Horne a lansat cel de-al doilea album, Le Fol. E drept, albumul s-a lansat doar in Norvegia si se pare ca datele pentru Europa si SUA nu au fost stabilite inca. Pentru a starni interesul metalistilor, va spun ca in Audrey Horne canta un membru Enslaved, aici isi zice Ice Dale, si, pana anul trecut, a cantat si un membru Gorgoroth. Deci sunt de-ai nostri, fratilor! Mai jos aveti dovada ca sunt pe drumul cel bun:

Saturday, January 26, 2008

Truda si bula

O noua mizerie produsa de rockul romanesc si un comunicat oficial pe masura:

Formatia TRUDA nu va raspunde provocarilor artistilor frustrati si publicului care nu intelege ce se intampla in jurul lui, in tara lui!!! Suntem acei oameni care, daca insumam realizarile noastre in ultimii 18 ani, am ajuns sa spunem:FUCK Romania si fuck ipocrizia din undergroundul romanesc, unde trupele in loc sa se sprijine, se sapa pe la spate dim motive meschine de 2 lei!!! Cine crede ca suntem o gluma ..sa se mai gandeasca un pic ...in caz ca stiu ce inseamna acest proces psihic!!! Suntem destul de maturi ca sa ne exprimam prin intermediul muzicii noastre, si sa spunem pe fata si fara linsaturi in cur ceea ce credem despre unele lucruri. Cine considera ca ce facem nu e un lucru bun inseamna ca inca nu stiu ce inseamna sa-ti castigi propri bani si ca parintii le cumpara masini si apartamente! Nu vom canta niciodata despre penibilitati ca: zapada, ciori, sange, si povesti cu zei sau muschi, tzatze, sabii si eroi. Am ajuns sa ne plictiseasca epicul de moarte. Wake up people and smell your own shit!!! Cred ca suntem indreptatzitzi sa ne spunem ofurile. Cine nu ne place sa nu vina la concerte..ne simtzim bine si fara voi si comentariile voastre puerile!

Asta chiar e geniala si merita citita de doua ori:

Cine considera ca ce facem nu e un lucru bun inseamna ca inca nu stiu ce inseamna sa-ti castigi propri bani si ca parintii le cumpara masini si apartamente!

Bula lunii ianuarie, fara indoiala. Mad, esti pe locul 2 cu ale tale:

Piese, desi in nici un fel originale, foarte bine realizate, de la concepere la realizare. (Metalfan)

Bright Lights e genul de piesa care ori iti place la nebunie ori iti este total antipatica, depinde de starea de spirit si de nivelul de rabdare – pe aproape 17 minute McBean si Webber mentin un duel vocal, repetand obsesiv „bright lights, bright lights” intr-o tonalitate lenta, ca apoi riff-urile sa loveasca si muzica sa devina heavy si destul de rapida; treptat insa sunetele se schimba in ceva lent si bizar, intr-o atmosfera stranie care parca pluteste, moment in care clapele preiau rolul principal pentru o buna bucata de vreme, ca finalul sa fie marcat de o alternanta intre chitara care ar vrea sa explodeze si clapele care o tempereaza. (Metalfan)

Tuesday, January 22, 2008

Vorbele pline de intelepciune ale unui armean competent

dsad

The diversity of sounds rule my ever presence with their highs and blows, encompassing the totality of sensual experience. I'm a child of the sirens of knowledge, a warrior for the truth in a world of washed perspectives and harsh realities. My voice cries the initial cry of the unborn into this perplexing illusion. I long for the realization of the human drama, the defeat of the dogs of war, and the unity of existence. The beloved Gods of virtue have been undersold for the bleeding bread of empathy. I now await the triumphant roar of destiny, dressed in the inviting hands of a mother, perlexed by discovery, aroused by Spirit. The door is open, the road transformed.The exit code to civilization is hacked beyond despair, chased by the moon toward the freezing sun, on our journey to light. This is an open plea to the beautiful insanity of your hearts. It is time to consummate the kiss of oblivion into the obsidian of love!

The empty walls of the unthinking majority hide money for the illusive afterlife and do not feed us instead, thereby saving us from the conclusive environmental theory that the sky is over. The baby is run over by the careless honking antelope who, quoting from the book of lie, lie, lie cries praise the lord and pass the ammunition. The ground rumbles and out flies Beethoven's C*** screaming ELECT THE DEAD!!


Acestea sunt vorbele pline de intelepciune ale muzicianului, poetului si luptatorului pentru justitie sociala Serj Tankian, pe care le gasiti in bookletul CD-ului Elect The Dead. Cum dracu' sa nu iti cumperi CD-ul original? Vorbele de mai sus merita toti banii.

Saturday, January 19, 2008

In sfarsit, vad si eu un armean competent!

Si un Top albume straine Metalfan 2007 care seamana cu Topul rock din Popcorn.

1. Serj Tankian - Elect the Dead
2. Down - Over the Under
3. Velvet Revolver - Libertad
4. Devildriver - The Last Kind Words
5. Scorpions - Humanity Hour 1
6. As I Lay Dying - An ocean Between Us
7. Gotthard - Domino Effect
8. Sebastian Bach - Angel down
9. Type O Negative - Dead Again
10. Linkin Park - Minutes to Midnight

Poetul karatist

In luna aprilie a acestui an, Trooper, ultimul bastion al cock-rockului romanesc, va canta in cadrului evenimentului "Dracula Cup Proinvitational Karate Championship". Pus in situatia de a anunta prezenta trupei de 12 ani la aceasta manifestare de exceptie, Coiotu, cunoscut si sub numele de Alin Dinca, a indulcit limbajul de lemn al comunicatului cu cateva referinte autobiografice:

În luna aprilie formaţia TROOPER va fi prezentă în Târgovişte la evenimentul "Dracula Cup Proinvitational Karate Championship". Evenimentul este organizat de către WTKA International (www.wtkainternational.com) şi Vasile Lupasc.
Evenimentul se va desfăşura la Sala Polivalentă din Târgovişte în zilele de 5-6 aprilie 2008.
Campionatul va avea următorul format:
Campionat proinvitaţional kata, kumite + breakings;
Super event : Meci de karate între reprezentantele Europei şi ale S.U.A.;
(Echipele vor fi formate din 10 sportivi care vor concura perechi la trei probe: kata , kumite , spargeri).
Este un mare eveniment, iar dupa o scurtă discuţie cu Vasile Lupasc am marşat imediat la ideea de a cânta în pauzele concursului. Mereu am fost fascinat de lupte. În copilărie am avut o perioada în care am studiat judo. De câteva luni mi-am redescoperit plăcerea de a lupta şi am început să studiez karate. Sper ca publicul să fie cât mai mult şi să ridice la inalţimea luptătorilor care au promis un spectacol de neuitat. Acest campionat este şi o şansă pentru unii de a descoperi ce talente avem aici în ţară şi totuşi la ştirile sportive se vorbeşte numai despre fotbal şi alte sporturi care nu au mai adus un rezultat bun României de ani de zile. Vasile Lupasc este dublu campion mondial!!! Este căpitanul echipei de karate a Europei!!! Restul o să vedeţi acolo...
Până când situl evenimentului este gata, puteţi vizita: www.wtkainternational.com şi www.freewebs.com/jack2roman/.

Stay Electric!


In vara anticipam ca poetul karatist Alin Dinca isi va intensifica activitatile colaterale si va face tot mai multe eforturi pentru a-si dezvolta o imagine de homo coiotus universalis, din cauza frustrarii constante pe care o traieste ca veriga slaba a trupei Trooper si frate al Balaurului, cel mai sexy solist roman in opinia cititorilor reputatului tabloid Metalhead. In conditiile in care romanii fac din ce in ce mai putin sport, initiativa Coiotului este de salutat, iar orientarea sa catre karate, sport care se muleaza perfect pe sensibilitatea poetului serafic inspirat din Cristi Minculescu, e laudabila. Sper ca micii Irisi sa ii confirme asteptarile Patriarhului rockului romanesc si sa aiba o prestatie demna de ultimul bastion al rockului in timpul recitalului, care poate include si cateva demonstratii de arte martiale ale poetului karatist.

Sunday, January 13, 2008

Sixx: A.M. - Accidents Can Happen

Pentru a-l scuti de prea multe eforturi pe Paul Slayer Grigoriu, liderul trupei Rising Shadow, care a afirmat ca nu a ascultat Sixx: A.M., dar cum Motley Crue au scos numai deseuri, are o vaga presimtire, semnalez aparitia celui de-al doilea videoclip de pe The Heroin Diaries Soundtrack, Accidents Can Happen. Inca ceva: Motley Crue e una dintre cele mai bune trupe de greatest hits din istoria rockului. E trist ca reprezentanti ai metalului romanesc au ajuns sa isi bata joc de legendele rockului.

Tuesday, January 8, 2008

Mesaj pentru Ombladon

Dupa Nici o problema, Parazitii au devenit reprezentantii hip-hop-ului de vitrina. Sunt ascultati de copii care au si nu prea au treaba cu hip-hop-ul si apreciaza limbajul colorat si chiar de cativa metalisti, pentru ca "le zice bine, domnule". Au devenit niste versificatori mediocri care ataca subiecte considerate tabu, dar care sunt printre temele favorite ale pensionarilor prin tramvaie sau ale marginalilor prin carciume si se plang ca sunt cenzurati si marginalizati, desi beneficiaza de o mediatizare egala cu Talisman sau Omul cu Sobolani. Albumul Slalom printre cretini nu merita nici macar o ascultare. Avem parte de paraziti care se invart in cerc, faze de doi bani si prea putine combinatii de versuri reusite fara organe genitale. Singurul lucru care m-a socat a fost piesa Mesaj pentru Europa, in care versificatorii isi expun latura rasista, atacand tiganii. Pentru Cheloo nu pot sa bag mana in foc, insa Ombladon isi da pumni in oglinda.