Saturday, November 22, 2008

Guns N' Roses - Chinese Democracy


A doua venire a lui Iisus Hristos - Rock N' Roll Jesus! Cei mai batrani au prins si prima venire a lui, cand a spus tot ce trebuia spus, si au asteptat, plini de speranta, cea de-a doua venire promisa. Ca a durat 17 ani, ca dura un an, doi ani, cinci ani, chiar nu mai are nicio importanta. Cei mai tineri, care s-au nascut atunci sau dupa acel moment, au primit cu bratele deschise capodoperele rockului Appetite For Destruction si Use Your Illusion si l-au asteptat la fel ca cei mai batrani. Desigur, sunt o gramada care cred ca Rock N' Roll Jesus e Kid Rock, Elvis, Jim Morrison sau care cred ca Iisus nu a existat cu adevarat, nu a venit si nu mai vine. Ei sunt cei mai pregatiti sa arunce cu cacat. Vor spune ca Chinese Democracy e mai slab ca Appetite For Destruction si Use Your Illusion. Aveti impresia ca Iisus poate aduce un mesaj mai bun ca la prima venire? Ca Chinese Democracy e diferit de Appetite For Destruction si Use Your Illusion. Aveti impresia ca Appetite For Destruction e identic cu Use Your Illusion? Ca Chinese Democracy nu are hituri ca Welcome To The Jungle sau Paradise City. Sa fim seriosi, sunt doua compozitii medii care nu pot fi comparate cu Better sau Prostitute. Ca Chinese Democracy nu are hituri ca November Rain si Don't Cry. Sa fim realisti, de hituri avea nevoie doar la prima venire, cei care nu au crezut in el atunci sunt pierduti acum.
Necunoscatorii il vor boci pe Slash, cand, de fapt, ar trebui sa-l boceasca pe Izzy Stradlin. Fara Izzy Stradlin, din Slash nu ramanea decat palaria. Izzy Stradlin era cel care ii aprindea lumina lui Slash sa vada mai bine lumea care il inconjoara si sa va vrajeasca pe voi cu palaria si parul in ochi. Pana la urma, trebuie spus si adevarul despre Slash. Prin 1995, Slash i-a prezentat lui Axl Rose 12 piese compuse de el pentru noul album Guns N' Roses, adica cam cat a compus in timpul activitatii sale in trupa de pana atunci. Axl a ascultat cele 12 piese si a spus: "Well, I love three, but we'll do four. I'm on the fence about one, but we'll do it." Slash, ranit in orgoliul sau de guitar god cu palarie pe ochi, s-a suparat rau de data asta, si-a luat jucariile si a folosit piesele pentru primul album Slash's Snakepit. Cine a ascultat primul album Slash's Snakepit ii va da dreptate lui Axl Rose, la fel cum, pana la urma, Scott Weiland i-a dat dreptate lui Axl Rose in conflictul cu fostii sai colegi. Si sa nu uit, Slash e penibil cu toate eforturile lui de a se autoinvita in Guns N' Roses cu farfuria intisa, acum, cand se taie tortul. Back Off Bitch!
De Duff McKagan nu spun nimic, e suficient sa ascultati noul EP al trupei sale Loaded, Wasted Heart, si veti realiza ca nu e o mare pierdere pentru Guns N' Roses. Bine macar ca Matt Sorum s-a examinat cu lupa in oglinda si si-a dat seama ca Steven Adler e cel care trebuie sa intinda farfuria cand se taie tortul.
Alti destepti se plang ca Guns N' Roses doar cu Axl Rose nu e Guns N' Roses. Sa va dau o veste de ultima ora: membrii fondatori Guns N' Roses sunt Axl Rose si Izzy Stradlin. Bine ca Whitesnake poate fi Whitesnake doar cu David Coverdale, Megadeth poate fi Megadeth doar cu Dave Mustaine si lista poate continua, dar Guns N' Roses nu poate fi Guns N' Roses doar cu Axl. Gresit, Guns N Roses nu poate fi Guns N' Roses fara Axl Rose si atat!
La final, nu pot decat sa le multumesc lui Robin Finck, Bumblefoot, Richard Fortus, Tommy Stinson, Dizzy Reed, Bryan Mantia, Frank Ferrer si Chris Pitman, lui Buckethead, Paul Tobias si Josh Freese, fosti componenti Guns N' Roses, celor fara nume din si de pe langa studioul de inregistrari care au incasat o gramada de bani de la Geffen si, nu in ultimul rand, lui Beta Lebeis si Sharon Midori Tanemura Maynard (Yoda), ca au fost alaturi si l-au sprijinit pe Axl Rose in realizarea acestui album de exceptie. Sper ca vorbele lui Sebastian Bach sa fie confirmate si Chinese Democracy sa fie prima parte a unei trilogii care are ca termen final anul 2012. Dar stiti cum e cu termenele la Axl Rose!


Better - Guns N Roses

1 comment:

Anonymous said...

Pe mine nu prea m-a impresionat. Adica dupa atatia ani asteptam mult mai mult de la Guns. Oricum asta e doar prima impresie.