Sunday, July 6, 2008

Gavin Rossdale - Wanderlust


Epuizat de stresul muncii de baby sitter depuse in timpul concediului paternal pentru cresterea lui Kingston James McGregor Rossdale si apasat de sprintul muzical prin topuri al sotiei sale, Gwen Stefani, Gavin Rossdale si-a lansat primul album solo, Wanderlust, anuntat ca o reintoarcere la sound-ul Bush, dupa experimentul Institute. De fapt, Wanderlust trebuia sa fie albumul de comeback al trupei Bush, dar, pana la urma, a aparut sub numele Gavin Rossdale si le serveste fanilor, care asteptau un Sixteen Stone sau Razorblade Suitcase, un amestec de pop-rock, resturi de post-grunge si faze electronice timide. Fara prea mare legatura cu perioada de aur a trupei Bush, acest Wanderlust pare a fi un The Science Of Things al artistului solo Gavin Rossdale, pregatit mai degraba pentru un E.P.. Probabil cele cateva piese remarcabile (Can't Stop The World, Forever May You Run, Future World, Another Night In The Hills) satisfac orgoliul masculin al lui Gavin Rossdale, care, de sub masa din bucatarie, le poate striga, plin de mandrie, detractorilor sai: This Is The Skin I'm In! De asemenea, se poate lauda ca nu s-a folosit pe coperta de trucuri ca "ex-Bush" sau "Gwen Stefani's Husband" pentru a ajunge pana pe locul 33 in Billboard. Cu toate acestea, nori negri par sa ameninte din nou cariera muzicala lui Gavin: Gwen Stefani e insarcinata din nou si pregateste un album cu No Doubt. Oare ce va striga de data asta: This Is Happiness sau The Trouble I'm In?

4 comments:

Li said...

va fi o lume mai buna in momentul in care oricine asculta gavin rossdale va incerca sa faca abstractie de cine e nevasta-sa sau daca are copii sau nu. De la presa ieftina de scandal e de asteptat, nu vad cu ce ii afecteaza asta pe cei interesati cu adevarat de muzica... e exact ce speram eu WANDERlust, pop asa cum e el. Asa pop, sau gen peeping tom, sa tot fie.

Dave said...

Aproape jumatate din Wanderlust e ceea ce asteptam si eu. Nu pot sa fac abstractie de cine e Gavin Rossdale, mai ales dupa ce a desfiintat Institute din cauza vanzarilor si a declarat ca e fericit ca cei de la casa de discuri nu i-au reziliat contractul. Poate s-a obisnuit cu vremurile bune din Bush, poate chiar il framanta si problema de care vorbeste presa ieftina de scandal.

Li said...

Da, e mare pacat de Institute, cu niste promovare ar fi rupt gura targului. De fapt cu promovare punct. Ala e albumul deceniului pentru mine, cred.

Dave said...

Distort Yourself a fost un album de exceptie. Intr-un interviu, Gavin Rossdale spunea ca cei de la Interscope au renuntat la promovare dupa ce Bullet Proof Skin nu a avut succesul pe care il sperau ei prin topuri. Din acest motiv nu a existat un al doilea single, trupa s-a desfiintat, iar Gavin Rossdale s-a apucat sa scoata un album solo.