Saturday, February 9, 2008

Tag

Saptamana trecuta am primit un tag de la Aron Biro, la care gasiti raspunsurile mai jos. Am intampinat si cateva probleme. Dupa ce m-am mutat, mi-a uitat CD-urile intr-o sacosa si am profitat de ocazie pentru a face putin ordine si a mai sterge praful de pe ele. La CD-urile piratate primele trei raspunsuri sunt exacte, de celelalte doua nu sunt foarte sigur. La CD-urile originale nu am avut probleme cu memoria.

Care au fost primele 5 cduri audio piratate (bulgaresti sau copiate) posedate in viatza asta?

1. Godsmack - Awake
2. Coal Chamber - Chamber Music
3. Creed - Weathered
4. System Of A Down - Toxicity
5. Iced Earth - The Dark Saga

Care au fost primele 5 cduri originale avute in viatza asta si din banii cui s-a facut achizitia?

1. Meat Loaf - Hits Out Of Hell (Din banii cumnatului meu. L-a cumparat in perioada in care I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) era pe toate posturile tv. Din pacate pentru el, Hits Out Of Hell a aparut in 1984 si contine piese de pe primele trei albume Meat Loaf, motiv pentru care, cativa ani mai tarziu, mi-a dat mie CD-ul.)

2. M.S. - Rugina nu moare (L-am primit de la Lenti Chiriac in urma unui concurs de la o emisiune de-a lui de pe MTV. Daca tot am pomenit despre asta, trebuie sa recunosc ca am mai castigat doua casete in urma concursurilor lui: Grave Digger - ST si o trupa de raw black metal pe care nu am ascultat-o niciodata.)

3. Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (Din banii mei)

4. Meat Loaf - Bat Out Of Hell III - The Monster Is Loose (Din banii mei)

5. Coma - Nerostitele (Din banii mei)

Care au fost 5 oameni care v-au completat pasiunile muzicale suficient incat sa va fie rusine sa apelati la expresia "fuck off, man, nu cred ca avem aceleasi gusturi"?

1. Cristian, un amic din copilarie care statea la Timisoara, in timp ce eu stateam la sat, si prindea programul 3 al televiziunii sarbesti, prin care ajungeau ideile moderne in Banat. Venea si imi povestea despre Alice Cooper, Bon Jovi, Metallica, AC/DC sau Guns N' Roses, trupe pe care le-am scris pe copertile caietelor, le-am vazut in preluarile de pe Super Channel si le-am ascultat la emisiunile de la Radio Timisoara ale lui Calin Pacatius. S-a lasat de rock prin 1995, s-a mutat la sat si probabil urmareste Pink TV.

2. Tibi, coleg de liceu. Avea un tricouri cu Helloween, Morbid Angel si Sepultura. Mi-a dat o gramada de trupe death: Pestilence, Morgoth, Morbid Angel, Entombed, Past Redemption. Eu m-am lasat de death prin 1995, el s-a lasat de rock in acelasi an.

3. Razvan Grigore, coleg de liceu, mare fan Nirvana. In perioada imprumuturilor de casete, i-am dat Clawfinger cu Use Your Brain, iar el mi-a dat Pantera cu Far Beyond Driven. La inceputul anului 1996 a lipsit de la scoala cateva saptamani, au circulat povesti despre droguri si alte chestii, au aflat parintii lui si s-a sinucis la fel ca idolul sau, bulversand intregul liceu. In conditiile date, n-am mai vazut niciodata caseta cu Clawfinger, dar am ramas cu Pantera si cu vocea lui inregistrata la finalul casetei, spunand "Pantera kicks ass". Cine mai avea nevoie de Clawfinger?

4. Lenti Chiriac - sigur nu pentru M.S. sau Grave Digger.

5. Sadus de la Bolthard. Mi-a recomandat o gramada de trupe pe care le mai am si acum in playlist: Badlands, Baton Rouge, Thunder, MSG, Faster Pussycat, Hardline.

Trimit tagul mai departe la Exty si chiar si la Paul Slayer, care la punctul 3 ne poate face un rezumat de la coloana sonora.

4 comments:

Anonymous said...

Cu bune si rele cred ca Lentzi ne-a influentat foarte mult gusturile metalice la toti. El si Gabi Gombosh.

Paul Slayer Grigoriu said...

Cu Lenti am colaborat excelent, dar casetele le-am luat in special de la Gombos. Mai erau si Mosh, Lemmy si - nu stiu daca il mai tineti minte - Atilla. E chelul cu casete "digital records", care intr-o lume ultra-metalizata insista cu Zeppelin, Tull, Aphrodite's Child, McLaughlin etc. Azi e principalul meu furnizor de blues.
Oricum, buna ideea de a enumera oamenii care te-au influentat, poate o sa insist si eu mai mult pe latura asta. Dintre cei recenti il mentionez momentan doar pe... Dave, prin care am ajuns la "Music for the Divine", un album senzational care m-a facut sa-l aprofundez pe Hughes.

Dave said...

Ce onoare! "Music For The Divine" e unul dintre marile albume ale anului 2006. Din pacate, pentru 2007, nu iti pot recomanda nimic din lista mea. Sper sa nu te dezamagesc.
In alta ordine de idei, Gombos nu m-a influentat deloc si nu cred ca a avut un mare impact prin zona mea. Stiam de el doar din ce spunea Lenti, si nu spunea lucruri bune. Imi amintesc un articol din Expres Magazin in care l-a desfiintat pe Gombos.

Anonymous said...

Dap era o mare rivalitate intre Gombosh si Lentzi. In principiu Lentzi nu era de acord cu faptul ca Gombosh vindea casete pirat. Nu prea era corect dar atunci nici nu aveai de unde sa iti iei originale asa ca....

Eu personal am inceput sa ma documentez din Vox Pop Rock. Cat despre casete la mine in oras nu gaseam decat Vivo si Eurostar asa ca periodic faceam o excursie in piata romana. Imi aduc aminte ca intr-o zi am inghetat vre-o 2 ore ca sa apara baietii de la tarabe si mi-am luat King Diamond, Crematory, Megadeth, Cemetary si alte alea de genu.