Friday, February 15, 2008

Stiri ruginite

Adrian Rugina, zis si Cynyc, mare cronicar de circ(umstanta), om de presa, muzicant zbuciumat si ce mai vrea el, a urcat o stire pe Metalfan in care aduce la cunostinta opiniei publice si chiar a lui Dan Swano urmatoarele:

Producatorul suedez Dan Swano (Edge Of Sanity, Nithingale, ex-Bloodbath) a inceput lucrul la un nou proiect muzica, pe care il descrie ca o combinatie intre alte doua proiecte mai vechi ale sale: Alter Bridge si Moontower. Piesele vor avea atat voce 'clean' cat si growl iar la inregistrari, Swano va invita muzicieni care nu au mai cantat acest gen muzical, considerand ca acest lucru poate fi interesant pentru rezultatul final.

Ce imi place mie pe Metalfan e ca oamenii isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce scriu, de la cronici pana la stiri, astfel ca raspunderea devine individuala chiar si pentru o traducere de pe Blabbermouth. In cazul de fata:

World-renowned Swedish multi-instrumentalist and producer Dan Swanö (EDGE OF SANITY, NIGHTINGALE, ex-BLOODBATH) is currently working on an album which he describes as "a cross between ALTER BRIDGE and MOONTOWER-style [Dan's 1999 project] stuff." He says, "I am writing it right now, and it will not be a MOONTOWER 2.

Cum ramane cu Alter Bridge? Pai, Dan Swano sta rau cu memoria sau ascunde multe lucruri, in timp ce Cynyc traduce stiri in timp ce asculta Dark Tranquillity si traieste niste realitati pe care nu le poate explica in cuvinte. Se pare ca ideea proiectului Alter Bridge i-a venit lui Dan Swano, pe vremea cand Mark Tremonti, Scott Phillips si Brian Marshall inca mai cantau in Creed cu drept credinciosul Scott Stapp, poate chiar inainte de asta. Surse care nu vor sau nu pot sa isi dezvaluie identitatea i-au transmis lui Rugina ca prin aceasta idee, imbratisata mai tarziu de cei trei, Dan Swano a avut un rol important in destramarea unei legende a post-grunge-ului american si in noul curs pe care l-a luat rockul american in ultimii ani. Intre timp, preocupat cu o gramada de alte chestii mult mai importante pentru rockul european, Dan Swano a uitat complet de Alter Bridge si i-a descoperit prin intermediul fiului sau, alaturi de Disturbed sau Chris Daughtry. Acum, cu ajutorul cronicarului de circ(umstanta) Rugina, singurul care a tradus bine declaratiile sale, Dan Swano isi asuma paternitatea proiectului Alter Bridge si il prelungeste, legandu-l de Moontower. Cum am spus mai sus, Cynyc Rugina a tradus stirea in timp ce asculta Dark Tranquillity, iar eu am conceput acest text in timp ce ascultam Alter Bridge. Rock dupa ureche, cum ar zice Lenti. Incredintez toate aceste informatii Metalfanului, in vederea publicarii pe site, pentru ca e timpul ca metalistul de rand sa afle despre marile conspiratii care stau in spatele rockului mondial si despre oamenii din spatele lor, cei care fac cu adevarat istoria.

Stay Electric!

No comments: