Friday, August 17, 2007

Topul lui Dave

Topul lui Dave, cel mai asteptat moment al primei jumatati a anului 2007! Mai mainstream ca niciodata, mai antimetal ca intotdeauna, mai dezechilibrat stilistic ca anul trecut, acest top, care ar trebui sa traseze directiile unei culturi muzicale sanatoase si echilibrate, nu va avea nici un fel de efect in sfera capetelor patrate. Poate doar efecte adverse intr-un microunivers in care tricoul negru, bocancii si mersul de urangutan sunt elemente suficiente pentru o scrutare plina de superioritate a lumii din jur, restul lumii. La fel ca anul trecut, topul se va citi de sus in jos, de la stanga la dreapta, si, deocamdata, va las pe voi sa calculati procentul metal.

Queens Of The Stone Age – Era Vulgaris. Un metalist adevarat nu trece de coperta.

Velvet Revolver – Libertad. Si daca incercau death metal pe albumul asta dadeau lectii.

Smashing Pumpkins – Zeitgeist. Daca organele vitale nu au fost afectate, nimic nu mai conteaza. Pana la urma si Prigoana are proteza la un picior si (ii) merge foarte bine.

John 5 - The Devil Knows My Name. Intr-o seara cineva incerca sa ma abureasca ca LaRocque e un mare chitarist. Da, domnule, LaRocque stie cam 3% din cat trebuie sa stie un mare chitarist, dar pe acei 3% e al naibii de bun. John 5 stie cam 15%.

Buckethead – Pepper’s Ghost. Mananc o data pe luna la KFC, pe Buckethead il aud de vreo 30 de ori pe zi. Exit 209!

The White Stripes – Icky Thump. O gluma, oricat de buna ar fi, are efect doar o data. Daca stii mai multe, se schimba situatia.

Bon Jovi – Lost Highway. Bon Jovi goes country! Unii abia acum au descoperit ca avem sange cuman in noi.

Devildriver – The Last Kind Words. Profesionistii au decretat: Dark Tranquillity merita sa cante o viata intreaga in deschidere la Devildriver.

Turbonegro – Retox. Varianta heterosexuala la Judas Priest e inca in lucru.

Volbeat – Rock The Rebel, Metal The Devil. Singurul care a rezistat de la inceputul anului.

1 comment:

- said...

cred ca trebuie sa lasi chitarile si sa asculti mai bine nin - year zero