Tuesday, April 24, 2007

Hai sa carcotim si sa emigram!

Se pare ca circul de pe scena metal de 2 lei nu se mai termina. Eroul ultimelor zile este Razvan Alexandru, cunoscut sub pseudonimul Roger sau R, care a iesit in evidenta printr-un post de pe Metalfan, pe care am avut inspiratia sa il salvez, deoarece ma asteptam la o editare si am avut dreptate. Pentru cei care nu stiu, este vorba de prezenta unor trupe romanesti la un festival de la Viena, iar R raspunde unor insinuari ale unor colegi sau oameni bine intentionati. Postul integral, cu cateva note de ale mele bolduite, mai jos:

bai dar nu inteleg de ce aveti voi problema asta..... aveti interese, ceva? aveti prieteni care se oftica ca nu merg si ei? va ofticati voi? e chiar atat de important [pe ce criteriu sau daca boul ala de la rapid a fost in offside sau nu?

uite, mah, nimeni si darvulia, va cedez locul meu, poate ca am fost ales ca sunt prieten cu shole. ce zici, merge?
asa m-am saturat de cacatul asta si pe deaspura nici nu veniti la concerte ca au ajuns ca trupele sa cante la 30-40 de oameni (oare de ce ar trebui sa fie mai multi?) si sa ne considerati de liga a 14a sau mai stiu eu ce...(voi de ce liga va considerati?)
ba, ca de ce canta aia in deschidere la aia, ca sunt cam asa si pe dincolo... ce treaba aveti voi, frate? pana acum, nici un spectator nu a ales ce trupa sa fie in deschiderea cui.

si, btw, catalin (Scanteie), nu mai zice ca mi-ai spus mai demult "cum de te-ai invartit frate de viena ca noi nu am prins decat o amarata de bulgarie?". pai, colega, daca inca nu ti-ai dat seama ca e ca la loterie..si ca mai trebuie sa cunosti niste oameni si sa fi prietenul lor...

de ce trebuie sa fiti români pana la capat, frate? (R e un european sadea) la ce iti foloseste daca afli pe ce criterii s-au ales trupele? ce castigi? iar ne muim, iar carcotim?... pai iti zic io, pt ca (nu bag mana in foc pt hiphop-eri) toti, dar toti suntem prieteni cu shole. vrei sa stii si in ce combinatii?
pai iti zic tot io, frate. deviant si cu mine are legatura directa cu shole ca am cantat impreuna in niste concerte, am fost o famile, etc.. la fel cu avatar si do diez, untem o familie. pistol cu capse, fiindca vladut avea sala in care au repetat mult timp crize si deviant, coma, la fel, pe baza de prietenie, etc... sa-ti mai zic? iti ajunge? te oftici ca nu faci parte din grupul asta? iti dai seama ca fiecare isi face grupurile pe ce interese considera el ca trebe.

la fel si la tributul anathema (anathema de ce liga sunt?), am chemat s cante pe cine mi-a fost prieten si am considerat eu, chiar daca unele trupe s-au suparat, asta nu inseamna ca nu exista.. ba exista, dar n-am nici o treaba cu ei. la fel si la baiatul asta sufletist care e shole (la vremuri noi, tot Crize). aceeasi chestie..

acum fiti baieti si fete cuminti si lasati-o balta, urati succes celor care vor merge si gata. asa e frumos.

ps. vorbeam serios cu locul meu. nu mai merg, mergi tu?
ps.2 nu consider publicarea topicului gresita, ci poporul caruia i se adreseaza


Am inteles, conteaza sa ai prieteni care se invart, cu muzica si poporul rezolvam noi mai tarziu. Unul dintre cele mai pertinente raspunsuri la avalansa lui R a fost dat de forumistul Slimey: ai tu ceva cu romanii. s-au deschis granitzele, emigreaza.

Chiar ma gandeam si imi faceam niste calcule: daca R, Urmuz de la Avatar sau Andy de la Taine ar parasi aceasta "tara de cacat" (ca sa il citez pe Urmuz), care le limiteaza in mod drastic posibilitatile de exprimare, scena romaneasca nu ar fi cu mult mai saraca. De fapt, daca ar emigra toti, am fi la fel de bogati.

6 comments:

Anonymous said...

Daca nu ai amalgama totul, daca nu ai "desfiinta" fara urma de discernamant oameni si formatii, poate punctul tau de vedere ar putea fi luat in seama. Dar in momentul in care tu reduci la zero: o reactie violenta (verbal), o cerere in casatorie, mai multi muzicieni romani, cativa straini (Anathema) si asa mai departe, nu esti credibil. Ci doar patimas-sarcastic si lipsit de nuante.

R said...

Iti multumesc, Calin.

Anonymous said...

Razvan Alescandru este cel mai
valoros muzician roman de hard rock. Pacat ca n-a facut nimic vreodata. Noroc ca i-a dat cineva bani ca sa traga 4 piese pe o caseta.

Tineti-o tot asa baieti. Agitatie mare pe forumuri. Acolo se face muzica. Cu declaratii scrise 6 - 7 ani pe net ("atentie ne reformam") si cu poze suparate pe jurnale intime, vezi moaca lui R. In rest - nada. Lol, ce terminati!

Caline tine-o tot asa, hobby-ul tau e f distractiv, chiar daca se ocupa de nimicuri.

Kknar roachenroll

Anonymous said...

Anonimule i-ai dat tu banii aia sa traga cele 4 piese sau cum de esti atat de informat?
Agitatie pe forumuri va fi mereu, fie ca e vorba de cacaturi sau lucruri serioase; singurul lucru idiot este ca de obicei se face mare valva din cacaturi..pentru ca deh, asa sunt romansii nostri care nu au altceva mai bun de facut decat sa-i critice pe altii.
Eu te intreb pe tine anonimule- canti? esti vedeta sau ce dracu faci de impreuna cu Dave nu aveti altceva mai bun de facut decat sa criticati actiunile altora? Cred ca stii si tu prea bine ca o frecati la rece amandoi, altfel nu ati mai avea timp de a face asemenea afirmatii aberante.

Anonymous said...

sunt R, nelogat. anonimule, esti ok, nu ma supar pt ce ai zis. nu e nimic rau in faptul ca la vremea respectiva am gasit niste bani pt un album. asta a fost noroc. dar ca abia acum incepem sa facem cu adevarat ceva, asta s-a chemat ghinion. dar o sa fie bine. bucura-te pt noi, omule, ca nu facem rau nimanui. nu te judec eu nici pe tine si nici pe calin. atat a inteles el ca trebuie sa faca, ca asta e menirea lui in viata. stii ca e o vorba: zi-mi cu ce te ocupi ca sa iti zic cine esti. pace.

Anonymous said...

Emigrati, emigrati va rog! Da emigrati pe banii vostrii!

Iar cu album tras in 98 e irelevant pe ce bani s-a tras atata timp cat a fost o chestie privata.