Wednesday, April 25, 2007

Coiot universal

In ultimul timp, pe site-ul trupei de cock rock Trooper, am observat o tendinta de mediatizare excesiva a activitatilor colaterale ale solistului vocal Alin Dinca, zis si Coiot, un individ la fel de interesant ca, vorba cuiva, un pahar gol de bere. Probabil faptul ca multi il considera veriga slaba din Trooper constituie un motiv de frustrare constanta pentru el, astfel ca incearca sa isi alunge nefericirea demonstrandu-ne ca este un artist multilateral dezvoltat. A inceput cu volumul de poezii "Ingerul meu fara nume, ce mult te-am cautat prin lume", in care a prelucrat, la perioda de asa-zisa maturitate, teme minculesciene contopite cu sentimente contradictorii traite in pubertatea tarzie, desi toata lumea si-a dat seama ca in cele mai bune momente ale sale din Trooper atinge adancimea lirica a unui absolvent de seral. Vigurosul poet ofera cateva explicatii aici, fara a spune nimic. Incepand de luna aceasta, Coiotul a devenit si DJ la un post de radio. Asta sa fie doar inceputul lui Homo Coiotus Universalis? Oare ce va urma? Isi va expune trupul robust in reviste pentru femei? Va juca in vreo telenovela damboviteana?

27 comments:

Anonymous said...

Eu cred ca frustrarile le ai tu. Din intamplare eul chiar il cunosc pe Coiot si crede/ma ca ultima lui problema pe lumea asta esti tu. Sau oricine are probleme cu muzica sau cu poezia lui. Nu scrie si nu canta pentru tine. Veriga lipsa sau nu, asta e. Noi sa fim sanatosi. Crede/ma ca pe el il doare/n pula de tine...si cam de o mare parte din criticii de muzica si nu numai. Uite, poti sa te asociezi cu raluca badulescu, poponarul ala de pe b1 care prezinta moda si sa faceti un site unde sa criticati voi pe toata lumea, in pauzele in care nu va dati limbi in cur. Idiotule...

Anonymous said...

Calin Dumitru are un metru cincizaci, este prost, nu a facut sex in viata lui cu o femeie si este frustrat. Caline tata mergi la femei. Poate-ti mai trece.
Promite aici in direct ca o sa incerci sa gasesti si tu o pisicuta.

Anonymous said...

Salut Calin. S-a pisat Coiotu pe tine vre-odata de ai atatea probleme in ceea ce-l priveste? Daca nu, sper sa o faca. Esti un prost critic, ai cateva articole proaste si alte cateva mediocre, nu esti obiectiv iar cei de la muzicisifaza au fost idioti ca te-au bagat in seama. Trebuiau sa te pise. Ca si Coiotu.

Anonymous said...

Fratilor, daca sunteti asa de convinsi de adevarurile voastre si asa de curajosi, cum se face ca va ascundeti in spatele anonimatului?

Anonymous said...

intradevar paul slayer. oare exista multi de slayer in romania? esti penibil. numele meu este mircea sepultura.

Anonymous said...

Enchanté.

Anonymous said...

sincer acum..de abia am gasit site-ul asta..dar trebuie sa spun ca sunt studenta la jurnalism si un articol mai prost ca asta nu cred ca exista...cred ca il priveste personal pe Alin ceea ce face si apropo prresa de scandal ar trebui sa fie obiectiva,nu subiectiva,dar se pare ca tu le-ai amestecat foarte bine.nu mai face..corcituri, lasa pe altii sa fie critici de muzica.si app,Alin e un om extraordinar si faptul ca a scris si poezii nu demonstreaza decat ca e foarte destept si sensibil..bravo lui!

Dave said...

La facultatea de jurnalism nu te-au invatat sa semnezi comentariile?

Christine. said...

Ba, am dat din intamplare pe blogu tau si m-am cacat pe mine de ras.
Iti place sa bati campii, nu?
Ma, Coiot a zis si o sa o repete "Tot ce am scris acolo sunt ganduri, de multe ori se intampla ca gandurile sa nu rimeze sau sa aiba masura. In cele doua carti sunt sentimentele mele in stare pura"
Tu nu pricepi nimic din asta?
Eu zic mai bine sa apreciezi ca a avut coaiele necesare sa publice poeziile alea. Pe cand tu, preferi sa il porcai pe un blog, decat sa ii zici in fata.
Sti, il cunosc bine pe Coiot si il doare fix in cur de tine.

Sper ca ti-ai sters rahatu de la bot.

Dave said...

Fata, prea mult negru si prea multe poze cu Trooperii pe site-urile tale, asa ca e normal sa gandesti cum gandesti. Vezi ca Trooperii au scos un album pentru cei de varsta ta.

Christine. said...

"Pentru cei de varsta ta".
Hai nu zau?
Prea multe poze cu trooperii.
Pai, in primu rand, alea sunt de la concertu tribut in mare parte, asa pun eu poze pe blog de la diverse concerte. Daca ai fi fost putin atent, ai fi vazut ca am si alte formatii care le sustin nu numai Trooper [vezi posturile cu inopia care cred ca sunt mai multe decat cele cu trooper.]
Si care iti e tie problema cu negru?Daca asa vreau asa il am. Putea sa fie si roz in dungi verzi, nu e treaba ta.

Dave said...

Roz in dungi verzi? Era mult mai interesant, pe bune. Poate ai mai multe posturi despre Inopia, dar nu ai poza de profil pe Hi5 cu vreunul dintre ei. La Inopia e toparlanul ala fost de la Bere Gratis, nu? Mare trupa. Imi permit sa-ti dau un sfat: nu mai asculta trupe romanesti. Iti pierzi timpul si e pacat.

Christine. said...

Nu zau?
Nu, la Inopia nu e nimeni de a fost in bere gratis, incurci oalele.
Sti, e strict problema mea cu ce imi pierd timpu. Daca eu prefer muzica romaneasca in loc de muzica de la umflatii aia de americani, e problema mea.

Dave said...

Da, ai dreptate, am incurcat oalele, oricum nu are importanta. Ca sa indrept situatia, am ascultat o piesa Inopia si m-am luat cu mainile de cap. Cred ca atatea clisee pe secunda nu am mai auzit de foarte mult timp. Ce ai cu americanii in afara faptului ca unii dintre ei sunt umflati? Sau burta e criteriul dupa care apreciezi muzica?

Christine. said...

Muzica proasta. asta au americanii. sau cel putin aia care o fac acum.

Dave said...

Daca faci o asemenea afirmatie, ma gandesc ca ai ascultat toata muzica americana. Mastodon, Alice in Chains, Lamb of God, Dream Theater si alti. Si care ar fi alternativa? Trooper, Inopia? Ma faci sa rad.

Christine. said...

Spor la ras. Nu mi se par cu nimic extraordinare formatiile enumerate de tine. Si oricine are dreptul sa isi exprime parerea, eu mi-am exprimat-o pe a mea si tu a dreptul sa o faci. Doar pentru ca tie nu iti plac asta nu ma opreste pe mine sa ascult in continuare muzica lor.
BTW. Nu cred ca am mentionat ca ascult DOAR Trooper si Inopia.

Dave said...

Daca asculti Trooper si Inopia si zici ca trupele enumerate de mine nu ti se par extraordinare, chiar ca nu mai am nimic de adaugat. Da, stiu, nu asculti numai Trooper si Inopia, dar te intreb: cat Mastodon ai ascultat? Cat Alice in Chains ai ascultat? Si inca ceva: Aerosmith nu mai fac muzica de mult, Queensryche nu mai fac muzica de mult timp, AC/DC si Nazareth ar trebui sa se pensioneze. Cine face muzica proasta pana la urma?

Andrei Vajna II said...

Incredibil, dom'le. Caut si eu recenzia ta la Crack the Skye si dau peste un rezultat unde zice de Trooper de Inopia.

Cred ca post-u asta e de departe cel mai tare de pe blog-ul tau, cu tot cu comentariile tale aferente. Vad ca de cand nu l-am mai vazut s-au mai adaugat, te-ai contrariat cu cineva de marimea ta, eh? (cel putin asa inteleg din comentariul anonimului, ca nu stiu ce inaltime ai)

In fine. Sper ca nu te-ai luat de trupa Highlight Kenosis, ca aia il au pe unu de la Bere Gratis. Ca daca e asa, ma supar. E chiar faina trupa.

Asa... deci recenzia aia exista? Ca nu prea se pot gasi chestii pe blog-ul tau.

Dave said...

Ultima data cand m-am masurat aveam cu 23 de cm mai mult decat spune anonimul. Nu am ascultat Highlight Kenosis. Nu-mi inspira incredere individul ala care a fost la Bere Gratis. Nu cred ca am facut recenzie la Crack The Skye si nici nu cred ca e nevoie. E un album mare, cam de 9,75 dupa sistemul meu de notare.

Coroner said...

Posibil sa confunzi persoana cand vorbesti de absolventi de seral. Haide sa discutam despre ceea ce este el si despre ceea ce esti tu. El, de bine, de rau, e omul care da vocea unei formatii excelente de heavy-metal de la noi. Poate daca nu cumva sunt cei mai buni in materie de heavy-metal de aici din meleagurile astea carpato-danubiano-pontice, unde se mai nasc si lepre ca tine, care comentezi cu atata nonsalanta alte inclinatii ale unui om care face de placere ceea ce face...si chiar ii iese. Te rog din suflet sa stergi articolul tau din blog-ul asta trist pe care ti l-ai facut. Probabil ca ai nevoie de inca 7 ani de acasa ca sa intelegi ce inseamna muzica rock...nu e doar muzica...e mult mai mult. Pacat de tine, compatrioate!

Dave said...

Amice, mai citeste o data textul, poate o sa intelegi ce am vrut sa spun la faza cu absolventii de seral. Tu ai inteles ce inseamna muzica rock? Nu prea cred, daca ai pus Trooper (formatie) si excelent in aceeasi propozitie.

Coroner said...

Sigur ca am inteles ce inseamna "absolvent de seral", in umila ta opinie. Nu ai ce sa discuti cu mine din moment ce tu nu prea asculti muzica romaneasca, sau, mai rau, o asculti, dar nu o apreciezi pentru ceea ce este cu adevarat. Cuvantul "excelent" se referea la nivelul Romaniei in domeniul heavy-metal. Preferi manelele? Eu nu cunosc trupa mai buna decat Trooper ca si heavy-metal de la noi din tara asta amarata. Pastrand proportiile, ei sunt excelenti pentru noi. Este mai mult decat necesar sa ii sprijinim, nu sa ii criticam inutil...asteapta sa scoata ceva cu adevarat penibil, ca Death Magnetic ai americanilor tai de la Metallica...si atunci vom vedea

Coroner said...

Ba da, "amice", am priceput intentia "subtila" de a submina si de a desfiinta inclinatiile artistice ale Coiotului. Tu ai asa ceva? Daca aveai, sigur le postai si tu pe undeva. Din moment ce tu faci pe acest blog comentarii atat de triste, ma indoiesc ca ai avea asemenea inclinatii. Ei sunt excelenti pentru noi. Sa pastram proportiile si sa ne masuram, nu m-am referit la "excelent" la nivel mondial...desi, fratele meu, americanii nu sunt un reper. Vrei sa te uiti si la germani? Ei au dat si vor da clasa de la distanta americanilor tai si mai ales acelor trupe demne de Area 51, ca Mastodon si altii de genul asta pe care ai catadicsit sa ii enumeri. Iti doresc ani frumosi in continuare, in care sa mai inveti cate ceva...cred ca absolventul de facultate esti tu.

Anonymous said...

Sigur ca am inteles ce inseamna "seral". Ceva peste tine, oricum, din moment ce mesajele sensibile, chiar si fara rima, nu sunt apreciate de cei ca tine. Americanii tai gen Mastodon, de parca ar fi un reper, mai au de invatat si vor mai avea de invatat de la germani! Have a nice ignorant life, my poor friend of misery.

Dave said...

Amice, ai dreptate. Nu ascult muzica romaneasca, pentru ca nu exista asa ceva. Avem doar imitatori de doi lei (exista si imitatori care valoreaza mai multi lei). Din cate tin eu minte, Balaurului ii place Death Magnetic, asa ca ai grija ce spui. La faza cu nemtii esti tare, fratele meu. Daca ai da si niste exemple, ai fi si mai tare. Vezi ca am mai scris despre Trooper pe blogul asta, chiar si despre maretele lor albume. Inca ceva, amice: pastreaza-ti calmul, ca nervii nu fac bine.

Veronica Scarpet said...

Articol superb, comentarii pe masura.

"Fericire sau tristeţe?
Am fost făra să ştiu
Şi ştiu fără să fiu
Sunt aşa cum mă vedeţi şi voi!" trooper

Sincer, pot sa cac versuri mai bune. La naiba! Si cainele meu latra chestii mai profunde. Dar poporului ii place, ca nu trebuie sa isi bata capul prea mult. Ca na, cand esti beat si concertul e gratis sau la promotie, bere sa fie .
Ah si, oameni buni, doar pentru ca il stiti pe respectivu' nu inseamna ca el compune versuri demne de luat in seama. De fapt, nu pot sa folosesc termenul " compune".

Uite, piesa trooper standard

Si lunaaaaa pe niisip m-a gasiit
Trist si oparit
De ce nu ai spuuuuuus
Un cuvaaant
Am apuuuuuus
Ca un soare goool
Imbibaat in formoooooool

Si, oricat de mult ati injura , situatia nu se schimba. Oh, si oamenii care il cunosc si stiu ca e baiat de treaba, sa ii spuna ca mai sunt si alte forme de relief , podis de exemplu.