Wednesday, February 28, 2007

Super Trooper sau Trooper Maxima

Concert de senzatie, vinerea trecuta, la Casa de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa". Vedetele serii - formatia de rock TROOPER, considerata de experti si public a fi cea mai buna trupa romaneasca de heavy-metal, la ora actuala, urmas al "monstrului sacru" - IRIS. De altfel, TROOPER este singura formatie romaneasca cu un album "tribut" pentru o alta trupa romaneasca ("Gloria - A Tribute to IRIS"). Ca sa incheiem paralela, IRIS - "Steaua ta" - pare sa fie pe mani bune, "chiar de va cadea", vorba celebrei compozitii a lui Florin Ochescu si Cristi Minculescu, TROOPER o va ridica... "Tot mai sus!" Daca IRIS ramane, orice ar fi, "Nationala de rock a Romaniei - Maxima", atunci, cu certitudine, TROOPER este "nationala de tineret..."

Aceste randuri vesele, publicate in cotidianul abject Ziua, stau la loc de cinste pe site-ul trupei Iris Junior. Asteptam maturizarea muzicala a trupei printr-un viitor album Trooper Maxima.

4 comments:

Anonymous said...

"Gloria" se axeaza pe piese Iris incluse pe albumele de studio de pana la "Luna plina" sau pe "Iris 20 de ani", dar aduce in atentie si o piesa inedita, "In calea norilor", care nu figureaza pe nici un material. Din cele patru piese oferite deocamdata publicului razbate intentia trupei de a nu se plafona la o simpla interpretare a acestora, iar eforturile depuse de Trooper pentru a-si impune propria viziune si de a da un nou invelis melodiilor fac deliciul acestui EP. "Iris" este o piesa in forta, care nu produce efecte spectaculoase, dar este salvata de un solo de chitara destul de inspirat. "Tu, doar tu" incepe cu un riff greu, care incetineste mult ritmul variantei originale si impune o adaptare a liniei vocale. "Vino iar" pastreaza ritmurile optzeciste si ramane cel mai aproape de varianta originala. "Speranta" dezvaluie o serie de valente southern, venite in principal pe filiera Black Label Society. Ca si in cazul celorlalte materiale discografice, calitatea productiei este peste media altor albume metal romanesti. Am ramas impresionat de prestatia vocala, peste asteptarile mele, a lui Coiot, care nu a cazut in capcana imitatiei servile si a reusit sa treaca cu brio peste unele interpretari marca Minculescu."

Citatul apartine autorului prezentului blog si se poate gasi- unde altfel- decat pe site-ul de lactate la http://www.metalact.com/recenzii/29. Se pare ca 2007 il face mai putin impresionabil pe consecventul nostru amic.

Dave said...

Credeam ca nu e nevoie de explicatii suplimentare, dar cronicara umeda, sfasiata intre tentatia camerei video si adorarea chitaristilor care il inverzesc pe Friedman, are propria ei logica.
In fine, daca trooperii vor sa puna pe site-ul lor articole penibile, in care sunt umiliti subtil, e treaba lor. Citind acel articol, am avut senzatia ca tot rock-ul din Trooper se trage de la Iris, ca tot rock-ul in general se trage de la Iris.

Anonymous said...

Chiar imi scapa legatura intre comentariul meu si prima parte a raspunsului tau.

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!