Wednesday, February 21, 2007

Relevanta coditelor impletite

Marius Popeanga, ziaristul cu codite impletite de la Prosport, care semneaza articolele metalice sub pseudonimul Urmuz, ne preda o lectie de gandire adevarata si atitudine adevarata, folosind un vocabular adevarat. Metalfan, prestigiosul site de metale si nu numai, ii gazduieste o cronica facuta trupelor prietene, surprinse in exercitiul functiunii, la concertul la care artistul numerotat arunca cu superlative. Nu are rost sa iau in calcul aprecierile facute de ziaristul cu codite impletite la adresa trupelor metalice care au prestat, pentru ca la mijloc este vorba de o intoarcere de servicii mai mult decat de obiectivitate - subiectivitate sau de principiul evocat de tot mai multi muzicanti: "Domnule, eu ma pup cu toti in Piata Independentei, pentru ca asa nu am nimic de pierdut." Printre randuri se citeste foarte bine aceeasi frustrare avatariana a artistului neinteles de un public imatur si incapabil, dublata de aceeasi superioritate metalica bazata pe ochelari de cal:

"Fuck ska!", a fost refrenul deviantilor, care au incercat sa transforme in barbati o multime de pusti care isi cauta inca personalitatea de ascultatori de muzica. [...]
[Crize] reprezinta un caz foarte interesant, pentru ca, dupa cum multi stiu, ei au deviat dinspre zona nu metalului spre metalul cu multe boase in urma unor schimbari importante de componenta. [...]
Dincolo de agitatia generala, am vazut ochii rotunjiti de uimire a unor vechi ascultatori de Crize si nu-mi ramane decat sa sper ca acesti oameni vor intelegi valoarea metalului adevarat, pe care Shole si compania il practica acum.


In cateva cuvinte am aflat ce inseamna muzica adevarata si ascultator de muzica in viziunea afectata de presiunea pe care coditele impletite o exercita asupra scalpului.

1 comment:

Anonymous said...

praffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!