Sunday, June 24, 2018

Best Albums Of 2018 So Far



Vestea buna e ca am ascultat mai multa muzica noua decat anul trecut pe vremea asta. Vestea proasta e ca nu prea aduc nimic nou. Am mers pe ce mi-au recomandat Google, Bandcamp si casele de discuri pe care le urmaresc. Am ramas in bucla Judas Priest, deci albumul anului va fi Firepower. Mai jos sunt cele 10 albume pe care le-am ascultat mai mult in prima parte a anului.

Judas Priest - Firepower
Ghost - Prequelle
YOB - Our Raw Heart
Sleep - The Sciences
At The Gates - To Drink From The Night Itself
Rivers of Nihil - Where Owls Know My Name
Gozu - Equilibrum
Slugdge - Esoteric Malacology
Orange Goblin - The Wolf Bites Back
Marduk - Viktoria

In legatura cu concertele, vestea proasta e ca nu mai pot sa il scot pe Sitalce din bucla cu animeuri, asa ca merg singur la majoritatea. Si-a dat seama omul ca muzica asta nu e pentru el, care e mare amator de cock rock, gen care ocoleste Romania. Vestea buna e ca, daca merg singur, pot sa stau in fata scenei, fiindca Sitalce se plasa tot timpul in spate, aproape de toaleta, ca are probleme cu vezica.

1. Gaahls Wyrd @ Daos. Fostul vocalist de la Gorgoroth, concert obligatoriu pentru un om de varsta mea. La asta am mers cu un alt prieten care nu e mare amator de metal, dar a fost impresionat de Napalm Death la Exit. Bineinteles ca Gaahl l-a dat pe spate, iar dupa doua beri si-a dat jos si ochelarii ca sa dea din cap mai in forta. Mi-am dat seama ca Gaahl va fi pe gustul lui dupa ce a inceput sa rada la botezul fiului sau cand popa l-a intrebat daca se leapada de Satana. Pacat ca nu a avut curaj sa vina la Behemoth acum trei ani. Concertul asta a fost fix in sambata cu scandalul cu 120 de batai pe minut, de la Muzeul Taranului Roman. Tot astept momentul cand gruparile astea retrograde vor incerca sa boicoteze un concert metal. Ar fi chiar amuzant.
2. Motorpsycho @ Reflektor.
3. Pyogenesis @ Daos. Vreo 60 de oameni, majoritatea de varsta mea.
4. Ufomammut @ Reflektor. Cam 100 de oameni.
5. Mars Red Sky @ Reflektor. Cam 70 de oameni.

Concluzia e ca nu prea ai cu cine, dom'le. Daca ai trecut de 30 de lei cu biletul, sunt sanse mari sa nu ai public. Ma mir ca la Pyogenesis au fost asa multi oameni la 55 de lei. Au fost multi nostalgici, pe care nu ii vezi la concertele obisnuite. Dupa experienta avuta anul trecut cu Bumblefoot, m-am decis sa nu mai merg la concerte cu trupe romanesti, mai ales trupe locale. Daca nu te intereseaza cum canta un chitarist recunoscut pe plan international, de ce m-ar interesa pe mine cum compilezi tu muzica facuta de altii si te crezi mare artist?

3 comments:

Andrei Vajna II said...

Pe mine cel mai mult m-a incantat albumul Godsmack. Din lista ta am mai ascultat Judas si Ghost. Faine. Aveam asteptari si de la albumul Riot V, dar nu e memorabil deloc, precedentul mi-a placut mult mai mult.

Dave said...

Nu am ramas cu mare lucru dupa ultimul Godsmack. Poate o piesa, doua. In schimb, daca tot am ajuns la ei, am reascultat cate ceva de pe albumele vechi. As putea face o compilatie buna pentru masina.

Andrei Vajna II said...

Cu siguranta. Daca mi-ai da o piesa veche nu as stii de pe ce album e. Au piese faine, dar nici un album solid pana acum. La When Legends Rise imi plac mesajele pieselor. Sunt mult mai personale si se incheaga bine cu muzica.