Saturday, October 31, 2009

Top 5 Bon Jovi (1995 - 2007)


Ieri, 30 octombrie, a aparut oficial cel de-al unsprezecelea album de studio al trupei Bon Jovi, The Circle. Albumul a aparut pe internet de cateva zile si l-am ascultat in intregime de cel putin 21 (douazecisiunu) de ori in cateva zile. Pentru a avea o imagine de ansamblu, in paralel, am ascultat These Days, Crush, Bounce, Have A Nice Day si Lost Highway, adica ultimele cinci produse aparute inainte de The Circle. Necunoscatorii, ascultatorii ocazionali si cativa oameni care se declara mari fani Bon Jovi au raspandit ideea ca, de la Keep The Faith incoace, titanii rockului mondial nu prea mai fac muzica. Pentru a demonta aceasta afirmatie, am ales cate o piesa de pe fiecare din cele cinci albume mentionate. Problema la Bon Jovi e alta. Timpul a trecut, scena muzicala s-a schimbat, oamenii s-au maturizat, si-au largit orizonturile muzicale, au intrat in alte medii. Si-au schimbat frezele, hainele, s-au epilat pe piept si era normal sa aiba o alta viziune asupra muzicii. Chiar stateam si ma gandeam: nici eu nu mai am aceeasi freza ca acum 15 ani, nu mai port aceleasi haine, nu mai ascult aceeasi muzica. Tin minte ca anul trecut am incercat sa ascult cateva albume pe care le consideram senzationale acum 14 - 15 ani. Nu am rezistat sa ascult nici macar unul de la cap la coada. Desigur, sunt oameni care reusesc aceasta performanta, dupa cum sunt si oameni care vor ca Bon Jovi sa cante din nou ca pe Slippery When Wet sau New Jersey. As minti daca as spune ca eu nu am avut asemenea momente, dar am trecut foarte repede peste ele. Vreti sa stiti cum? Am scos din raftul cu CD-uri Slippery When Wet si New Jersey si le-am ascultat de cateva ori.

1. My Guitar Lies Bleeding In My Arms (These Days, 1995) Cea mai buna piesa Bon Jovi din toate timpurile.2. Two Story Town (Crush, 2000) Cea mai buna piesa Bon Jovi din 2000 incoace.3. (You Want To) Make A Memory - (Lost Highway, 2007) Cea mai buna piesa Bon Jovi de pe The Nashville Album4. Who Says You Can't Go Home (Have A Nice Day, 2005) Cea mai buna piesa country de pe un album rock.5. The Distance (Bounce, 2002) Cea mai buna piesa de pe cel mai slab album Bon Jovi.

2 comments:

Garm said...

Tocmai pregateam un comentariu de genul "hai vere ca nu mai sunt ca in nouajdoi" si am dat peste Two Story Town. Chiar este o piesa superba, o sa caut si restul albumului.

Dave said...

Nu e singura piesa superba.