Monday, February 16, 2009

Top 5 Country

Top 5 Country - pentru ca, in ultimele zile, forumul Metalfan a redevenit ceea ce a fost si trebuie sa fie: locul unde ne descretim fruntile. Chiar daca pare o lista, topul de fata isi propune sa descopere potentiali ascultatori de country. Cine are rabdare sa treaca peste cele cinci piese de mai jos poate stii daca va mai asculta country vreodata sau daca era menit sa asculte country si, din motive obiective, nu a facut asta pana acum. De exemplu, de prima data cand l-am vazut pe Robbie Williams in Take That mi-am dat seama ca e gay. Dupa cativa ani a inceput sa se gandeasca si el la asta si nici acum nu stiu la ce concluzie a ajuns. Cum pe cititorii acestui blog nu pot sa ii vad la fata, nu imi pot da seama daca ar putea fi ascultatori de country. Daca ati simtit ca iubiti America fara a avea vreun motiv anume, daca v-au placut palariile fara a fi fan al filmelor western, daca, de la un anumit moment, au inceput sa va supere bancurile cu rednecksi, sunt sanse foarte mari sa va placa macar una dintre piesele de mai jos.

5. Billy Ray Cyrus - The Buffalo (Home At Last, 2007)
Cei mai batrani s-ar putea sa-si aduca aminte de Achy Breaky Heart, din 1992. Cea mai mare performanta a artistului din ultimii 15 ani ramane Miley Cyrus, fiica sa.



4. Tim McGraw - Refried Dreams (Not A Moment Too Soon, 1994)
A vandut peste 40 de milioane de albume, e sotul lui Faith Hill, mai cunoscuta pe la noi, are o gramada de hituri si o colaborare cu Def Leppard. In 2006, in semn de recunostinta, Taylor Swift si-a deschis albumul de debut cu piesa Tim McGraw.



3. John Anderson - Seminole Wind (Seminole Wind, 1992)
Membru MuzikMafia, o adevarata legenda a muzicii country, putin mai Old School. Seminole Wind e cel mai bine vandut album al sau.



2. Garth Brooks - The Thunder Rolls (No Fences, 1990)
No comment.



1. Brooks & Dunn - Play Something Country (Hillbilly Deluxe, 2005)
Intr-o lume normala, un top de piese country ar trebui sa il aiba pe locul 1 pe Garth Brooks. Dar lumea nu mai este normala de la Hillbilly Deluxe, cand Kix Brooks si Ronnie Dunn au venit cu Play Something Country. Sitalce, care nu e ascultator de country, nu m-ar fi iertat niciodata daca puneam alta piesa pe locul 1. O piesa monumentala si un videoclip pe masura, pe care, din cauza de embedding disabled by request, il gasiti aici. Videoclipul e obligatoriu.

4 comments:

Anonymous said...

Nu sunt fan country dar mi-a placut piesa lui Garth Brooks. Imi aduce aminte de Hotel California.

Li said...

my ass definitely not country
cu accent pe definitely

Dave said...

@Garm: Esti pe drumul cel bun.
@Li: Era de asteptat.

Andrei Vajna II said...

Suna ok. Mi-a placut Seminole Wind, dar mai mult Feel that Fire, chiar daca nu e in topu asta. Dar nu cred ca o sa ma apuc sa ascult country in viitorul apropiat.