Monday, June 23, 2008

Stone Gods - Silvers Spoons & Broken Bones


Stone Gods reprezinta cota de 3/5 parti din The Darkness, adica Richie Edwards, Dan Hawkins si Ed Graham. Formula a fost completata cu bassistul Toby MacFarlaine, iar Richie Edwards ne-a scapat de vocea obositoare a lui Justin Hawkins. Stone Gods si-a facut intrarea in scena la inceputul acestui an, prin EP-ul Burn The Witch, cu patru piese devastatoare, scurte si la obiect, care corectau multe din punctele slabe ale fostei trupe. Impresia de ansamblu pe care mi-a lasat-o EP-ul a fost colpesitoare. Probabil o sa va intrebati de ce nu am reusit sa leg trei cuvinte despre Stone Gods, cu toate ca Burn The Witch a stat zile bune la rubrica Heavy rotation, de la coltul din dreapta. Ce puteam sa spun cand Richie Edwards mi-a aruncat direct in fata niste vorbe grele care descriau perfect situatia in care ma aflam si a pronuntat si sentinta?

You brought a knife to a gunfight
So fuck you


Dupa aceasta experienta naucitoare, am tras adanc aer in piept, mi-am insemnat data de 7 iulie 2008 in calendarul de pe telefonul mobil si am ridicat foarte mult stacheta, pentru a fi pregatit din toate punctele de vedere pentru lansarea oficiala a albumului de debut Stone Gods, Silvers Spoons & Broken Bones. Doar doua piese de pe Burn The Witch si-au gasit locul pe Silvers Spoons & Broken Bones: piesa care da titlul EP-ului si cea in care m-am simtit direct vizat, You Brought A Knife To A Gunfight. Albumul a ajuns la destinatie cu trei saptamani inainte de lansare, insa nu din aceasta cauza ma simt putin confuz in privinta evaluarii celorlalte piese. Oare sunt de vina cei de la Stone Gods ca nu au avut rabdarea necesara sa-si niveleze compozitiile din punct de vedere valoric? Oare sunt de vina eu ca am ridicat prea mult stacheta? Cateodata mi se pare ca Richie Edwards si-ar fi dorit foarte mult sa puna nou punctul pe i printr-o exprimare concentrata de genul:

You brought a gun to a knife fight

Aman pronuntarea sentintei pana la rezolvarea dilemei.

3 comments:

lioaf said...

Stiu ca este cam tarziu pt un comment la blogul acesta, dar de unde ai facut rost de album pentru a face recenzia?

Dave said...

De cumparat nu stiu daca se gaseste in Romania. Pe internet il gasesti in multe locuri. De exemplu, da un search pe google cu numele + blogspot.

lioaf said...

Ok, multumesc!