Saturday, February 9, 2008

Fara indoiala, am mari asteptari

Nu stiu cum e la altii, dar noi, metalistii, avem doua obiceiuri mari si late: in cursul anului facem liste cu albumele care trebuie sa apara si bolduim ceea ce ne intereseaza in mod deosebit si la sfarsitul anului facem topuri. Cum topuri de sfarsit de an tot fac de vreo patru ani, am zis ca e cazul sa pun si eu o lista cu albumele pe care le astept cu sufletul la gura in 2008. Pana acum au aparut:

Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution. Asteptam albumul asta de cand am aflat ca artistul va canta in Romania. Avand in vedere ca noua figura de rockstar la moda e abstinenta, era normal ca albumul sa fie o laba lunga si trista. Inca nu il trimit la Recycle Bin. O sa il combin cu Lenny si Baptism, poate iese ceva.

Paul Gilbert - Silence Followed by a Deafening Roar. Nu l-am asteptat si m-a dat peste cap, ca de obicei.

Audrey Horne - Le Fol. Habar n-aveam de el. Albumul lunii ianuarie.

Ayreon - 01011001. L-au asteptat altii. Inca nu l-am ascultat integral. E ceva normal in cazul Ayreon.

The Mars Volta - The Bedlam In Goliath. L-au asteptat snobii, a intrat direct pe locul 3 in Billboard, dupa ce Frances The Mute a ajuns pe locul 4. E timpul ca The Mars Volta sa fie declarata trupa pentru pokemoni si sa inceapa sapaturile printre nume de PC Games.

Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire. L-a asteptat Klawz. Dicky Valentine.

The Cavalera Conspiracy - Inflikted. L-au asteptat fratii Cavalera. In cazul acesta e valabila povestea Phil Lewis' L.A. Guns - Paul Black's L.A. Guns.

Fara indoiala, am mari asteptari pe 2008, cum ar zice un om de presa. Iata care sunt acestea, cum ar zice marii poetii ai rockului, karatisti sau nu:

Scars On Broadway, noul proiect al lui Daron Malakian. Am vazut SOAD-ul lui Serj Tankian, Elect The Dead, cel mai bun album pe 2007 in opinia metalistilor romani . Oare Scars On Broadway va fi SOAD-ul lui Malakian sau SOAD-ul propriu-zis e SOAD-ul lui Malakian?

Nickelback - vor incerca sa faca uitat rasunatorul succes al albumului care a primit de 7 ori discul de platina, All The Right Reasons, declarat de Billboard cel mai bun album rock al secolului al XXI-lea pana acum.

Richie Kotzen - n-a anuntat nimic pana acum, dar sunt sigur ca va lansa ceva pana la sfarsitul anului. E in pregatire un DVD live. Sper sa nu fie acelasi cu bootlegul senzational Live In Rio, Bar Do Tom, facut de niste brazilieni.

Motley Crue - The Dirt, titlu care-i va confirma lui Paul Slayer ca Motley Crue nu sunt in stare sa scoata decat deseuri.

Man Raze - Surreal. Proiectul lui Phill Collen de la Def Leppard si al lui Paul Cook de la Sex Pistols. Turn It Up aici!

Bret Michaels - Custom Built. Prins intre Poison'd, Rock Of Love si Armed Forces Entertainment prin Irak si Kuweit, cock-rockerul diabetic Bret Michaels va lansa un album vesel, dedicat criticilor sai. Fara indoiala, cel mai asteptat album al anului, alaturi de Metallica si, ca in fiecare an, Guns N' Roses. Daca imi amintesc si alte chestii, "promit sa revin curand".

In incheiere va invit sa ascultati piesa Fallen, de pe viitorul album Bret Michaels si va recomand inca o data trupa Alter Bridge, despre care marele Dan Swano spunea, intr-un interviu acordat siteului Metalfan, ca e cea mai moderna trupa pe care o venereaza, lasandu-l fara replica pe Sake. Bine, Dan Swano asculta si Daughtry, ceea ce va doresc si voua.

8 comments:

Paul Slayer Grigoriu said...

Opa, au iesit bosorogii expirati de la Motley de la naftalina si or sa ne mai povesteasca in stilul penibil care i-a consacrat chestii de genul "it will be fucked", eventual si cu doua-trei pentagrame pe acolo. Abia astept.

Dave said...

Sunt la fel de expirati ca Slayer. Macar au titluri mai frumoase ("A Scar On Hollywood Blvd" si "The Saints Of Los Angeles") si nu canta in deschidere la Manson.

Paul Slayer Grigoriu said...

Mergi la un concert Slayer in 2008, apoi la unul Motley si apoi spune-mi cine e expirat.

Dave said...

Slayer si Motley Crue au si ceva in comun: de 18 ani n-au mai scos un album decent. La Slayer nu exista nici sperante.

Anonymous said...

Guns o sa scoata noul album cand o sa apara Duke Nukem Forever, o sa semneze Negura Bunget cu Sony Music si o sa castige Steaua Champions League

In alta ordine de idei Nickelback a fost marea mea revelatie pe anu trecut. O trupa cu adevarat tare.

Slayer sunt expirati de la Seasons incoace. Nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca 90-91-92 au fost anii in care au expirat majoritatea greilor anilor 80: Metallica, Slayer, Judas, Maiden, Guns, Bon Jovi si probabil multi altii

Paul Slayer Grigoriu said...

Well, chestie de gust. Din punctul meu de vedere, cel mai reusit album Metallica e "Load".

Dave said...

Intr-adevar, chestie de gust in unele cazuri. Albumul meu preferat de la Bon Jovi e "These Days".

Anonymous said...

scars on broadway si elect the dead s-au desprins din SOAD...daca asclutati fiecare album vezi vedea contributia fiecariua la soad....ei sunt un tot....cel care m-a dezamagit a fost shavo cu al lui ACHOZEN...ciudat rau