Saturday, March 24, 2007

Spagat si dat din cap

Intr-un interviu acordat site-ului Metalhead, Andy de la Taine tine sa ne demonstreze ca are pareri. Ca orice muzicant mic si frustrat care nu isi gaseste niciun cusur, acest Chuck Shuldiner in miniatura ne arata cu degetul ca fiind singurii vinovati pentru toate neimplinirile sale. Publicul este vinovat pentru tot, chiar si pentru lipsa de motivatie a trupei Taine de a scoate un nou album. Daca ne amintim ca Chuck Shuldiner a murit de cativa ani, ne dam seama ca e greu ca Andy & Co sa mai aiba vreo motivatie in lipsa sursei de inspiratie. Nu stiu cum poate sa vorbeasca de nivelul trupei sale si sa priveasca narcisist inapoi, cand stie foarte bine ca se afla doar cu o treapta mai sus fata de cei care fac karaoke si a fost umflat de bocitoarele lui Chuck Shuldiner, care isi pot alina dezechilibrele psihice investind afectiune chiar si intr-o momaie cu profilul idolului conturat la nivel caricatural. Singurul lucru valabil pe care il spune Andy in tot interviul este:

Cand o sa fiu batran sau penibil in a mai practica datul din cap pe scena,atunci o sa ma concentrez pe productie de metal.

O acceptare tacita, daca nu inconstienta, a rolului sau decorativ in muzica, un vis implinit pe care il mai poate repeta multi ani: tumbe si program de aerobic prin care isi poate mentine forma fizica, in lipsa altor activitati care sa solicite trupul. O palida consolare pentru ratarea muzicala, prin care muzicianul fara muzica isi poate conserva pozitia castigata in urma exploatarii unor sensibilitati.

Emisunea TV preferata
Revista presei cu Mircea Badea


In cazul in care as fi citit interviul de jos in sus, sigur l-as fi abandonat, pentru ca nu ma prea interesau parerile unui muzicant care apreciaza agonia unui om de televiziune cunoscut mai mult pentru spagat. Daca ne gandim ca Andy vrea mai mult sa dea din cap decat sa faca muzica, iar Mircea Badea vrea mai mult sa faca spagatul decat televiziune, ma intreb daca puteam cere mai mult de la un om care s-a remarcat prin plagiat decat sa aprecieze un spagat.

No comments: