Monday, March 30, 2009

Luna Amara, legea si prietenul de pahar

Membrii trupei Luna Amara, celebrii protestatari cu carte de munca ai rockului romanesc, au realizat ca a trecut destul de mult timp de cand nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu. Ultima data s-au facut auziti cu ocazia Legii Big Brother, subiect pe care l-au tratat cu competenta filosofilor de berarie. Subiectele pe care sa-si antreneze reflexul conditionat de a da din gura pentru a fi auziti au scazut simtitor, deoarce se afla in imposibilitatea de a protesta impotriva celor care i-au ridicat. In aceste conditii, toate comunicatele oficiale ale trupei Luna Amara par a fi scrise cu caps lock, pentru ca, se stie, cand cineva are o voce puternica, cam la fel de puternica ca vocea lui Mihnea Blidariu, lumea se infioara, lacrimeaza si nu mai e atenta la detalii. Ultima mostra de gandire de berarie, de hai sa punem tara la cale, o gasiti mai jos:

Expulzati-ne, vorbim romaneste!

Scriitorul si prietenul nostru Alexandru Vakulovski a fost expulzat din Romania, dupa ce a asteptat 4 ani de zile cetatenia romana, dupa ce a scris in romana, dupa ce a muncit in Romania, dupa ce si-a pus sperantele in tara a carei limba au vorbit-o toti ai lui: parinti, bunici, strabunici, stra-strabunici.

Alexandru Vakulovski nu se afla in fata primei absurditati pe care, impreuna, statele roman si "moldovean" i-o servesc. Acum doi ani, el n-a putut merge la inmormantarea propriului tata, pentru ca, odata intrat in Basarabia, n-ar mai fi putut iesi. Acesta este rezultatul politicilor duse de bolsevici ca Ion Iliescu, acesta este rezultatul chermezelor cu "vinisor molodoviniesc" dintre Basescu si Voronin.

Bineinteles, Alexandru Vakulovski este prietenul nostru si al altor artisti si oameni simpli. El nu este un fotbalist de exceptie, ca Maximilian Nicu, care nu stie limba romana, dar si-a luat cetatenia intr-o saptamana. Pentru ca traim in tara in care nu dam doi bani pe cultura, dar in care fotbalul si politica se incuscresc intru prostirea cetateanului.

Multi spun ca "nu stim ce se poate face". Noi stim precis ce se poate face: se poate schimba legislatia cu privire la obtinerea cetateniei de catre romanii care traiesc in afara granitelor tarii. Nu e un proces simplu, dar nici prea complicat. Tine de vointa politica, insa aceasta poate fi, la randul ei, impulsionata de vointa civica.

Poate ca acest caz, al prietenului Alexandru Vakulovski, nu se va rezolva. Dar poate ca ar putea fi punctul de pornire al unei campanii prin care sa-i aducem - literalmente - mai aproape pe romanii de peste Prut.

Libertate si respect pentru Alexandru Vakulovski!


De data aceasta, membrii trupei Luna Amara sar in apararea unui prieten de pahar, scriitorul Alexandru Vakulovski, omul care le-a lipit pe frunte lui Mihnea si Nick eticheta de poet. Se stie, cand sari in apararea unui prieten de pahar, intai dai, dai pe goarna in cazul de fata, dupa aceea incepi sa analizezi la rece situatia. Nu imi fac iluzia ca problema unei analize la rece se pune in cazul si in cadrul trupei Luna Amara. Modul in care au redactat acest comunicat e o dovada clara ca nu vad mai sus de pahar. Daca analizam putin comunicatul protestatarilor, prima greseala ne sare imediat la ochi: Maximilian Nicu, care nu stie limba romana. Din cate tin minte si cred ca nu ma insel, pentru ca nu obisnuiesc sa beau, l-am auzit pe Maximilian Nicu vorbind in limba romana intr-un interviu. Probabil membrii Luna Amara i-au auzit pe altii vorbind in limba romana ca Maximilian Nicu nu stie limba romana si s-au gandit ca e frumos sa ne informeze si pe noi intr-un comunicat oficial. Comunicatul nu e lipsit de formulari de mare efect ca rezultatul politicilor duse de bolsevici ca Ion Iliescu, rezultatul chermezelor cu "vinisor molodoviniesc" dintre Basescu si Voronin, dar contine si o intamplare nefericita care sa ne smulga cateva lacrimi, cea cu inmormantarea tatalui. Ce nu ni se spune e motivul pentru care Alexandru Vakulovski a fost expulzat din Romania. Il aflam din blogul lui Mihail Vakulovski, ilustrul sau frate, dupa ce, in prealabil, ne insira CV-ul lui Alexandru, ca acela e important, nu faptul in sine:

... pe 9 aprilie, ziua lui de naştere, îi va expira paşaportul moldovenesc, aşa că s-a dus la Poliţia din Cluj-Napoca, să-şi plătească amenda (inevitabilă) pentru că i-a expirat „şederea temporară”. Verdictul a fost acesta: 12 mln. lei vechi amendă, expulzarea din România (în maximum 15 zile) şi interdicţie de a intra în România în următorii 2 ani şi jumătate. Doar pentru că scriitorului român i-a expirat „şederea temporară” şi tot n-a obţine ut cetăţenia română, această doamnă Godot. Asta cu cetăţenia e super dură pentru cei cinstiţi.

Va dati seama, marele scriitor Alexandru Vakulovski a fost atat de ocupat, incat nu a observat ca ii expira permisul de sedere temporara, care, din cate stiu, are o valabilitate de un an. Mai mult, a avut atatea pe cap, treburi culturale ca de par nu poate fi vorba, si a uitat si de pasaportul moldovenesc, a carui valabilitate expira in mai putin de o luna. Cu ce ne confruntam aici, doamnelor si domnilor? Cu nerespectarea legii. Poate Alexandru Vakulovski avea impresia ca daca a scris de sute de ori (mii de ori?) cuvantul pula in cateva carti in limba romana poate sa il utilizeze si cand vine vorba de lege. Sa facem o exceptie, veti spune. Desigur, mai intai facem o exceptie cu batranul de 85 de ani care a scosi tarusii care ii delimitau proprietatea in urma unei hotarari judecatoresti, ca omul are 85 de ani si nu conteaza pe cine a prejudiciat, apoi cu Alexandru Vakulovski, ca a scris cateva carti in limba romana, si, de maine, si pentru alte incalcari ale legii care noua ni se par minore. Poimaine, o sa vedem ca toata lumea scoate tarusii si muta gardurile de la gradina, sau isi pune bunicul sa faca asta, ca toti cetatenii moldoveni, studenti sau nu, vor uita ca le-a expirat permisul de sedere sau pasaportul. Cu cei care respecta legea, isi reinnoiesc permisul de sedere si stiu cand le expira pasaportul ce facem? O sa apara Vakulovski si o sa le rada in nas: Bai, ce fraier esti ca te agiti atat cu permisul ala! Il prelungesti cand ai timp, platesti si tu o amenda. Te trimit inapoi in Moldova? Da de unde! Vorbesc eu cu scriitorii si cu baietii de la Luna Amara, pardon, poetii, o sa iasa tambalau, in pula mea, si o sa primesti si cetatenia de urgenta ca masura reparatorie. O sa spuneti ca sunt absurd, dar de ce nu vine nimeni sa spuna: OK, baiatul a gresit, a uitat, accepta consecintele, sa vedem ce putem face sa rezolvam aceasta situatie neplacuta. De ce e nevoie sa scoatem in fata CV-ul lui Vakulovski, sa apelam la metode lacrimogene si sa il blamam pe cel care a respectat legea. M-am saturat de imbecilii care isi baga pula in Romania, dar nu citesc legea. Hai sa fim si noi la fel: Sus Vakulovski! Jos bolsevicii! Sus Basescu! Jos Voronin! Tara de cacat!

Sunday, March 29, 2009

Keith Urban - Defying Gravity


Keith Urban plays it so safe on Defying Gravity, you'd think he got a musical lobotomy when he went to rehab. The album depicts an idyllic America, where young'uns suffer innocent heartache like so many Fifties teenagers. There's no economic crisis, no war and only one track ("Thank You") that hints at his marriage to Nicole Kidman and his highly publicized relapse. (Rolling Stone)

Bun, si despre ce trebuia sa cante? Despre cate milioane de dolari a facut el anul trecut, cate milioane de dolari a facut Nicole Kidman, cate milioane de dolari au pierdut din cauza crizei, cu cate milioane de dolari au ramas dupa ce au tras linie si cate milioane de dolari estimeaza ca vor face in 2009. Cel care a scris recenzia fie nu stie sa citeasca printre randuri, fie face pe prostul. Defying Gravity e raspunsul pe care Keith Urban l-a dat acestei intrebari de acum doua luni. Defying Gravity, numai el putea sa gaseasca un titlu atat de expresiv. E adevarat ca pare mai relaxat decat pe Be Here si Love, Pain & The Whole Crazy Thing, dar sunt sigur ca o face de dragul conceptului. Chiar si asa, la o simpla numaratoare, ne ies patru piese foarte bune, Sweet Thing, My Heart Is Open, Hit The Ground Runnin', Why's It Feel So Long, si una de exceptie, Kiss a Girl, hitul care a lipsit de pe Love, Pain & The Whole Crazy Thing, un hit cum n-am mai auzit de la Days Go By (Be Here). De productia acestui album s-a ocupat vechiul colaborator al lui Keith Urban, Dann Huff, pe care cititorii acestui blog ar trebui sa il stie pentru contributia adusa la celebrele albume Cryptic Writings si Risk ale trupei Megadeth.

Friday, March 27, 2009

Marilyn Manson - The High End Of Low

Am ascultat trei piese de pe The High End Of Low, viitorul album al lui Marilyn Manson: Arma-God Damn-Mother Fuckin'-Geddon, The Wow si We're From America. De altfel, We're From America se poate descarca gratuit de pe MarilynManson.com. Marilyn Manson compara The High End Of Low cu Antichrist Superstar. Am ridicat spranceana stanga cand am citit aceasta declaratie si m-am luat cu mainile de cap dupa ce am ascultat cele trei piese. Tot el spunea ca The High End Of Low e very ruthless, very heavy, and very violent. Se poate. Credeati ca Twiggy Ramirez poate face minuni? Sa vad cine il mai injura pe Tim Skold acum! In seara aceasta voi continua cu Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death), poate chiar si cu Eat Me, Drink Me.

Thursday, March 26, 2009

God Forbid - Earthsblood


Cu putin timp inainte de aparitia albumului Earthsblood, Dallas Coyle, chitaristul si vocalistul trupei americane God Forbid, a facut o declaratie prin care ne recomanda ce fel de recenzii sa citim despre viitorul produs:

I’ll tell you what to look for and what to disregard as BS when looking at reviews for our new album. 1. What to look for: Look for the reviews that break down the songs using music as a reference. Look for a review that talks about how this album differs from our last and what the growth from the last record to this one is. Look for reviews that say we’re the best band ever. 2. What not to look for: Don’t look for reviews that talk about a specific emotion the album as a whole represents. Don’t look for reviews that say we’re revitalizing any genre. Don’t look for reviews that say I’m not good looking.

Earthsblood is a good record. I know it. My band knows it. The people who’ve heard it know it. We don’t need people to lick our balls for us to know we’ve written a great record. You don’t need critics in some magazine letting you know we made a great record. What you should know is that we tried to make the best album we could and that’s why it’s worth putting your cash down to support the record. We want to please the people who love the band. If we write shit records then we don’t deserve to be doing this. If we write shit records, we’ll get shit for it. Actually, that’s not true. A lot of bands write shitty records and they are fucking huge. I’m not naming names!


Astept momentul in care Dallas Coyle ne va spune care sunt revistele si siteurile agreate de trupa God Forbid, care sunt persoanele potrivite sa scrie o recenzie a unui album God Forbid si, de ce nu, care este nota potrivita pentru un album God Forbid. Eu o sa incerc sa combin punctul 1 cu punctul 2. God Forbid a crescut de la album la album. Ma refer la Gone Forever, IV: Constitution of Treason si Earthsblood, cele trei albume pe care le-am ascultat din discografia acestei trupe. Membrii God Forbid si-au prezentat fiecare nou album ca pe o capodopera. De fiecare data am zambit si am ajuns la aceeasi concluzie: tot timpul au lasat impresia ca au capacitatea de a face un mare album, dar niciodata nu le-a iesit. Mai au o sansa, maxim doua. Pana atunci, ne multumim cu Earthsblood si traim cu speranta.

L.E. Se pare ca Dallas Coyle nu ne va mai spune nimic. A parasit God Forbid.

Tuesday, March 24, 2009

DJ Ashba, noul chitarist Guns N' Roses


Guns N' Roses is proud to announce that guitarist n' songwriter Dj Ashba has joined the band for an upcoming tour. Ashba, who officially replaces current NIN guitarist Robin Finck, is best known as co-founder of hard rock bands Sixx AM and Beautiful Creatures. "Dj's a gifted, energetic guitarist that Guns N' Roses is proud to have on board!!" exclaims Axl Rose. "We're very excited to have the opportunity to work together. Guns' radar has silently been aware of Dj's presence for quite some time! He brings a fresh approach to our particular brand of mayhem expanding the tapestry of Guns N' Roses live. Once Dj's name was in the hat, the hat disappeared!!" "It's an honor to have the opportunity to be a part of a band that I have always loved and respected," said Dj Ashba."I'm looking forward to working with Axl, who is not only one of the few great front men of our generation, but a true artist." Dj Ashba co-wrote and co-produced Motley Crue's latest album "Saints of Los Angeles," which garnered a 2008 GRAMMY nomination for Best Hard Rock Performance, as well as co-wrote and co-produced the Sixx AM album "Heroin Diaries."

Robin continues to be part of GN'R, by virtue of Guns' history and his involvement in Chinese Democracy. Now, one step closer to the abyss, Ashba joins a band who's all time roster is nearly as long as it's founder Axl Rose's rap sheet!
(www.myspace.com/djashba)

Monday, March 23, 2009

The NIN|JA EP

La cateva minute dupa ce am scris pe Twitter "Ziua Nine Inch Nails", am sesizat ca am primit un email cu urmatorul continut:


The NIN/JA 2009 tour site is now live at ninja2009.com and features a FREE download with exclusive, previously-unreleased music from Nine Inch Nails, Jane's Addiction, and Street Sweeper. You can also browse tour dates, photos, videos, and listen to streaming music. http://www.ninja2009.com

Saturday, March 21, 2009

Billy Ray Cyrus - Back To Tennessee (Video)

Da, apare si Miley Cyrus in videoclip.

Monday, March 16, 2009

Ce pacat

... ca James Hetfield nu mai poate sa cante asa! Daca vreodata se va gandi la retragere, stiti un inlocuitor mai bun ca Chad Kroeger?



Rodney Atkins - It's America (Video)

Ce criza, domnule? Oamenii au nevoie de cantece din astea. Locul 9 in Billboard Hot Country Songs. In urcare.

Saturday, March 14, 2009

Åge Sten Nilsen - Glamunition


Åge Sten Nilsen, vocalistul trupei norvegiene Wig Wam, in care poarta supranumele Glam, a lansat un album solo, intitulat Glamunition. Wig Wam sunt pacalicii care au participat la Eurovision inainte de Lordi si au strigat Rock'n'roll Revolution, anticipandu-le succesul din anul urmator. Multa lume s-a intrebat de ce a lansat Åge Sten Nilsen un album solo. Explicatia e foarte simpla: sa vada daca se poate canta si mai pop decat in Wig Wam, oricum japonezii sunt atenti la denumiri, nu tin cont de nuante. Daca am imparti Glamunition in doua parti, am putea spune ca avem un prim EP mediocru si un al doilea EP sub orice critica. Important e ca Glamunition un album vesel. S-ar putea face un chef pe cinste cu Åge Sten Nilsen si Chris Cornell.



Tuesday, March 10, 2009

John Rich - Another You (Video)

Primul single de pe Son Of A Preacher Man, al doilea album solo al lui John Rich (Lonestar, Big & Rich), care va aparea pe 24 martie 2009. Se pare ca sfarsitul lunii martie va sta sub semnul muzicii country: Rodney Atkins, Keith Urban si John Rich.

Monday, March 9, 2009

Toby Keith - God Love Her (Video)

Orice as spune, asta e un hit. Al doilea de pe That Don't Make Me A Bad Guy.

Sunday, March 8, 2009

Incredibil

Dar adevarat. Cei de la Trooper au in plan un album despre domnitorul psihopat Vlad Tepes. Simbolurile istorice ale romantismului tarziu isi fac loc in mitologia rock'n'roll-ului pozitiv.

Voi cum mai staţi, ce faceţi acum?
„Lucrăm deja la un nou produs. Sîntem în turneu de promovare Rock’n’Roll Positive şi în paralel lucrăm la un nou proiect. Este un muzical [care va fi] înregistrat cu o filarmonică…”

Mult aşteptatul album conceptual?
„Exact! O să fie un muzical de 70-80 de minute, nu ştim încă exact, deocamdată muncim din greu la el, pentru că vrem ca fiecare notă din el să fie…”

…la locul ei?
„… scrisă de noi! Prin urmare, noi trebuie să facem şi partiturile pentru filarmonică.”

Care e idea din spatele albumului?
„Ideea constă în povestea reală, în viaţa reală a lui Vlad Ţepeş. Deci nu mizeria cu Dracula, nu chestii d-astea… Este vorba despre viaţa lui, care este de zece mii de ori mai interesantă decît toată povestea cu Dracula. Lumea habar n-are, pentru că nu i s-a dat aşa ceva, dar dacă se interesează, va afla că viaţa lui Vlad Ţepeş este incredibilă. Ei bine, este primul album la care n-am făcut noi versurile. În prima fază am vrut să facem un muzical despre Gilgamesh, dar nu prea există documentaţie suficientă, prin urmare am ales să fie Vlad Ţepeş, pentru că avem un foarte bun prieten, doctor profesor Vasile Lupaşc, un expert în Vlad Ţepeş, care a studiat documentele vremii din Italia, din Germania…”
(http://www.carteadenisip.ro/interviuri/trooper-8211-adevarul-despre-vlad-epe/2043)

Viata reala a lui Vlad Tepes? Cuvantul "reala" nu are ce cauta in aceasta alaturare. Pana si cei de la Truda stiu acest lucru.

L.E. Pozitia oficiala a celor de la Trooper:

Simt nevoia sa-ti raspund la aceasta nedumerire legata de proiectul Vlad Tepes: noi am anuntat inca din februarie ca pregatim un musical. Am anuntat chiar de doua ori pe postul national de televiziune. Problema este ca acum niste situri importante de muzica au preluat aceasta stire dupa ce au vazut interviul oferit pentru Carteadenisip. Ideea este ca nu este o noutate. Am vorbit si in alte ocazii despre acest proiect. Subliniez ca nu este un comunicat dat de trupa. Este doar o stire. Cand o sa fie cazul, vom lansa un comunicat oficial mult mai "stufos", cu mult mai multa informatie. Sper ca acum totul este lamurit.

Cu prietenie.
Coiotu'


Mastodon - Divinations (Video)

Mai crede cineva ca Crack The Skye nu va fi albumul metal al anului 2009?

Saturday, March 7, 2009

Samael - Above



Cand am aflat ca cei de la Samael vor sa scoata un album in genul celor pe care le ascultam acum 15 ani, m-am intristat putin. Nu e vorba ca as fi un mare fan al ultimelor albume ale elvetienilor, dar nu gaseam o explicatie rezonabila pentru acest pas inapoi. Existau metode de automutilare muzicala mult mai onorabile decat Above. Era One a fost una dintre ele. Afirmatia ca Above este veriga lipsa dintre Ceremony Of Opposites si Passage este o exagerare strigatoare la cer. Above e la mijlocul distantei dintre zero barat si Ceremony Of Opposites asa cum il stiam pe vremuri. In ultimul timp, am asistat la cateva operatiuni de automutilare care au avut un oarecare succes in randul maselor. Dupa ce am ascultat cateva piese de pe Above, diagnosticul pe care ar trebui sa il pun celor de la Samael oscileaza intre escrocherie si exhibitionism.

Monday, March 2, 2009

Despre respectul mutual

There is the distinct possibility that having his intentions in regard to me so
deeply ingrained and his personal though guarded distaste for much of
'Appetite' other than his or Duff's playing, Slash either should not
have been in Guns to begin with or should have left after 'Lies.' In a
nutshell, personally I consider him a cancer and better removed,
avoided -- and the less anyone heard of him or his supporters, the
better
.


In regards to Slash, I read a desperate fan's message about, what if one of us were to die and looking back I had the possibility of a reunion now, blah blah blah. And my thoughts are, "Yeah, and while you're at the show your baby accidentally kicks a candle and burns your house down, killing himself and the rest of your family."

Give me a fucking break. What's clear is that one of the two of us will die before a reunion and however sad, ugly or unfortunate anyone views it, it is how it is. Those decisions were made a long time ago and reiterated year after year by one man.


De aia imi place mie de Axl Rose, spre deosebire de Bret Michaels si Rikki Rockett. Cei doi bravi baieti de la Poison, cel cu extensia si cel cu violul, au dat mana cu Joe Elliott pentru un turneu american cu 40 de concerte. Daca vreti sa stiti ce inseamna un concert Poison in S.U.A., luati un concert al trupei voastre preferate de metal si inmultiti numarul spectatorilor cu multiplii lui 2, in functie de caz. E vorba de bani, ca de schimbarea parerilor nu poate fi vorba, in ciuda celor spuse de Rikki Rockett mai jos:

Folks keep askin' me, "Are you really touring with Def Leppard this summer?" The answer is, Yes! Not only that, Cheap Trick is on the bill as well! Now, some of you are wondering things like, "I thought Poison and Joe Elliot hated each other?" Well, not at all. Bret, Joe and Myself got a little carried away last summer takin' the piss outta each other. The fact is, I think there is a real mutual respect between us. After all, both of our bands have withstood the test of time. Life is short, let's get rocked!

Asta imi place in mod deosebit: I think there is a real mutual respect between us. De aceea nu a invatat nici acum cum se scrie Joe Elliott. Mi-e greata si nu cred ca e de la fiere!

P.S. Stand - o piesa mare pe care Bret Michaels si Rikki Rockett au avut norocul sa o cante. Din pacate, nu pe acest blog.