Wednesday, June 27, 2007

Alt fapt divers

Ieri am reusit sa pun mana pe fituica distribuita gratuit, in 140.000 de exemplare (dupa cum scrie pe coperta), de revista Sunete, cu ocazia festivalului Coke Live. La rubrica rezervata trupei Backyard Babies am avut surpriza sa citesc o varianta comprimata a cronicii mele la albumul People Like People Like People Like Us, aparuta anul trecut pe site-ul de lactate. Inca o confirmare a faptului ca sunt o adevarata autoritate in domeniul sleaze glam rock.

Velvet Revolver - Libertad

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Albumul anului, doamnelor si domnilor! Nu stiu ce ar mai fi de spus. La fel ca acum 3 ani, asteptam replica lui Axl Rose cu deja celebrul Chinese Democracy. Cu siguranta, la toamna, anul ...

Friday, June 22, 2007

Fapt divers

Vineri, in timp ce rasfoiam editia tiparita a ziarului Cotidianul, mi-a sarit la ochi descrierea facuta trupei Backyard Babies:

18.50-19.50 Trupa suedeza Backyard Babies se revendica de la vechea scoala a rock’n’roll-ului, dar are si influente punk si glam. Ultimul album, „People Like People Like People Like Us“, este considerat cel mai omogen de pina acum, temperind agresivitatea punk cu ritmuri melodioase.

In acel moment mi-am amintit ca anul trecut am facut si eu o cronica la ultimul album Backyard Babies in care spuneam, printre altele:

Backyard Babies este o trupa suedeza care se revendica de la old school of rock’n’roll si isi trage energia muzicala din punk, glam si hard rock. [...] Albumul [...] aduce cel mai compact sound Backyard Babies de pana acum. [...] agresivitatea punk de altadata este bine temperata, combinatiile melodioase si catchy, principalul pilon al muzicii acestei trupe suedeze, sunt cautate la tot pasul, fie ca e vorba de strofe, bridge sau refren.

Wednesday, June 6, 2007

Poison - Poison'd

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bret Michaels, C.C. DeVille, Bobby Dall si Rikki Rockett au ajuns la concluzia ca trebuie sa mai scoata ceva pe piata pentru a avea motive sa anunte un nou turneu, dupa best of-ul de anul trecut. Cum varianta unui nou best of a fost amanata cel putin pentru anul acesta, singura posibilitate era un album de coveruri. Ceea ce s-a si intamplat. Poison'd contine preluari Sweet, Alice Cooper, David Bowie, The Rolling Stones sau Tom Petty & The Heartbreakers. Am retinut un Little Willy reusit, un Suffragette City cantat mai prost decat Warrant, un I Never Cry jalnic si un Dead Flowers care se potriveste cu palaria lui Bret Michaels. Pentru ca actiunea trebuia facuta in stilul Poison, albumul se incheie cu 5 preluari aparute pe albumele vechi. Poison'd e un album necesar pentru palmares si un nou prilej ca Bret Michaels sa isi reafirme celebrul motto:

My album sucks, the critics say
I can't sing and I can't play
All I care about is sex and money
I look out-dated, I think that's funny

Monday, June 4, 2007

Bon Jovi - Lost Highway

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Doamnelor si domnilor, albumul anului! Din nou.
De la inaltimea celor peste 100 de milioane de albume vandute, icoana hard rock-ului optimist Bon Jovi revine in "forta" cu albumul Lost Highway. Albumul se inscrie perfect in linia Crush - Bounce - Have A Nice Day si va demonstra, inca o data, ca tactica back to the roots, aleasa de toti distrusii ajunsi in pragul falimentului financiar (ca ala ii arde), nu reprezinta neaparat reteta succesului. Lost Highway va obtine lejer discul de platina gratie unor piese saltarete ca Lost Highway, Summertime, We Got It Going On, I Love This Town sau balade ca (You Want To) Make A Memory, Seat Next To You. Topurile de country, ravasite destul de puternic cu Who Says You Can't Go Home, nu au fost uitate nici de data asta: Til We Ain't Strangers Anymore cu LeeAnn Rimes. Toate acestea se vor intampla in timp ce un redneck ca Zakk Wylde inca va cauta raspunsul la intrebarea: cum e posibil ca o trupa sa aiba trei zile consecutiv concerte sold out pe Giants Stadium din New Jersey?