Tuesday, December 22, 2015

Top 2015



Top 2015

1. Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat

2. Paradise Lost - The Plague Within
3. Horrendous - Anareta
4. Tribulation - The Children Of The Night
5. High On Fire - Luminiferous
6. Extreme Noise Terror - Extreme Noise Terror
7. Hate Eternal - Infernus
8. Clutch - Psychic Warfare
9. Black Breath - Slaves Beyond Death
10. The Black Dahlia Murder - Abysmal

De ce Napalm Death? Cu ce e acest album mai bun decat alte albume Napalm Death? Ce aduce nou? Nu stiu si nici nu ma intereseaza. E mai mult ca un loc 1 pentru intreaga activitate. Am albumul original, l-am cumparat in ziua in care a aparut prin Universal, dar nu am putut sa il ascult la CD Player de mai mult de doua ori. Nici macar cand am fost singur acasa nu am avut curaj sa il pun in CD player. Mi-e mila de vecini si cu volumul pe minim. E un album perfect pentru casti. Am avut sperante mari de la Paradise Lost de cand l-am vazut pe Nick Holmes in Bloodbath si nu m-au dezamagit. In rest, nu prea mai am ce sa zic. Nu am ascultat muzica normala, pentru popor, si nu pot sa aduc nimic nou. Ma apropii de 40 de ani si ar fi indecent sa ascult muzica tinerilor. Au nevoie si ei de oameni batrani pe care sa ii injure. 




Top Country & Americana

1. Whitey Morgan and The 78'sSonic Ranch

2. Ray Wylie HubbardThe Ruffian's Misfortune
3. Jason Isbell Something More Than Free
4. Chris StapletonTraveller
5. John MorelandHigh on Tulsa Heat
6. Dwight YoakamSecond Hand Heart
7. Gretchen PetersBlackbirds
8. James McMurtryComplicated Game
9. Turnpike TroubadoursThe Turnpike Troubadours
10. Eric ChurchMr. Misunderstood

Whitey Morgan. Pentru ca imi aduce aminte de Waylon. Pentru ca nu puteam sa ii pun pe primul loc pe cei de pe locurile 3 si 4, pe care o sa ii gasiti cam prin toate topurile. Nu puteam sa ii pun pe primul loc pe cei de pe locurile 3 si 4 pentru ca, daca tot vorbeam de Waylon, genul asta mai are nevoie si de coaie. Adica nu poti sa (te) plangi 50 de minute fara intrerupere. Totusi, sunt pe locurile 3 si 4 pentru ca merita. Am si o femeie in top, sa nu zica lumea ca sunt misogin, am si un individ de 200 de kg cu o barba mai mare ca a mea, am si un batranel resuscitat ca prin minune, am si un tip din noua generatie de pop-country, Eric Church, pentru ca mi-a placut atitudinea lui. Parca mai arogant ca niciodata, desi nu a depasit 5 milioane de albume vandute, a scos un album pe care specialistii l-au incadarat la toate genurile astea: country, rock, blues, folk, gospel, soul, funk, metal, hard rock, alternative country, alternative rock, country rock, country blues, country gospel, gospel blues, bluegrass, folk rock, heartland rock, progressive rock, roots rock, rock and roll, rhythm and blues, southern gospel, southern rock, southern soul, conform Wikipedia. Dupa ce am vazut clipul asta, am zis ca nu are cum sa rateze topul, chiar daca nu mi-au placut toate piesele.





Top Buckethead 2015

1. Shapeless

2. Screen Door
3. Sunken Parlor
4. Rooms of Illusions
5. Shaded Ray
6. Elevator
7. Fog Gardens
8. Chickencoopscope
9. Scream Sundae
10. Observation

Am avut o misiune destul de grea. Omul a scos 116 albume anul asta. Pana acum, ca mai are timp de vreo cateva. In octombrie, a scos un album in fiecare zi, in asteptarea Halloweenului. Cred ca am ascultat cel putin 70 de albume. E greu sa le tin numarul. Are cateva ambientale si eu nu ma omor dupa muzica aia. In fine, ar trebui sa ne fie rusine, dom'le. Nu am gasit nici macar un grup romanesc pe Facebook dedicat lui Buckethead, inca un semn al ignorantei muzicale in care traiesc valahii. E clar ca lumea nu e pregatita pentru Buckethead.



Mentiuni:

1. Uli Jon RothScorpions Revisited

2. The Winery DogsHot Streak
3. Michael Schenker's Temple of RockSpirit On A Mission
4. ThunderWonder Days
5. Helloween - My God-Given Right

Anul 2015 a adus primul album Helloween pe care am putut sa il ascult integral de la Master of the Rings incoace. O fi de la ei, o fi de la mine, greu de spus. The Winery Dogs au reusit sa ma convinga cu al doilea album. Marele Uli Jon Roth s-a pus sa reinterpreteze piesele Scorpions din vremea lui. Un album obligatoriu pentru fani, cu In Trance de 6 minute si jumatate, cu We'll Burn The Sky de 8 minute si jumatate. De fapt, daca aveti impresia ca stiti Scorpions si nu stiti piesa de mai jos, nu stiti nimic:




Cartea anului: Paul Slayer Grigoriu - Cronicile vulpii. Amintiri din liceul anilor '90
Filmul anului: Aferim
Albumul Pitchfork al anului: Butch Walker - Afraid Of Ghosts