Thursday, August 27, 2009

Richie Kotzen - Paying Dues (new video)


Richie Kotzen va lansa un nou album, Peace Sign, pe 29 septembrie, dar un album pe an e ceva normal pentru el. Singurele lucruri anormale din videoclipul de mai jos sunt barba si cearcanele, care il fac sa arate ca un chitarist respectabil de 39 de ani. Mai multe detalii si inca o piesa noua pe www.myspace.com/richiekotzen.

Wednesday, August 26, 2009

Gotthard - Need To Believe (new single)


Gotthard e trupa aia din Elvetia pe care o asculta Klawz. Daca stau si ma gandesc bine, cred ca e cea mai tare trupa din Elvetia. Ascultam si eu Gotthard intr-un timp, dar de un an si jumatate am zis ca trebuie sa fiu cool si am renuntat la rock-ul batranesc, asa ca am uitat de Gotthard si alte trupe de gen. Cred ca totul mi se trage de la ultimul Whitesnake, ca de atunci nu am mai ascultat nici Whitesnake-urile vechi. In fine, ideea e ca Gotthard ascult oricand cu placere, chiar daca o fac din ce in ce mai rar. Din revistele de rock cool pe care le citesc, am aflat ca cei de la Gotthard vor lansa un album nou, Need To Believe, pe 4 septembrie. Albumul a primit nota 9, ceea ce e enorm pentru un album hard rock pe acolo. Inca nu am gasit albumul integral, dar sunt convins ca e de o complexitate magnetica. Doua piese noi se gasesc pe My Space, Shangri-La si Need To Believe, si ceva mai multe pe YouTube. Vreau sa va supun atentiei Need To Believe, primul single de pe albumul cu acelasi nume, si inchei cu o intrebare care ma macina de foarte mult timp: de ce marii artisti ai neamului romanesc se ocupa de chestiuni care au legatura mai mult cu circul in loc sa faca o piesa ca asta?

Tuesday, August 25, 2009

Creed - Overcome (new single)


Creed, una dintre cele mai importante trupe de post-grunge, s-a reunit, la inceputul anului 2009, dupa cinci ani de pauza, in formula Scott Stapp, Mark Tremonti, Scott Phillips si Brian Marshall. La fel ca in marea majoritate a cazurilor, reunire inseamna turneu, care nu ne prea intereseaza pe noi, si album nou, Full Circle, care va fi lansat pe 27 octombrie 2009. Din cate am inteles din declaratiile lui Mark Tremonti, Alter Bridge isi continua activitatea.

Thursday, August 20, 2009

Bon Jovi - We Weren't Born To Follow (new single)


We Weren't Born To Follow este primul single de pe The Circle, cel de-al unsprezecelea album de studio al celor de la Bon Jovi. The Circle va fi lansat pe 10 noiembrie 2009 si este opera aceleiasi echipe de producatori cu care s-a lucrat si pe Lost Highway, adica Dann Huff si John Shanks, respectiv Desmond Child ca producator executiv. Conform declaratiei lui Richie Sambora, The Circle va insemna intoarcerea la rock'n'roll: I think what happened is the fact that we made the kind of Nashville-influenced record, and it created this vacuum now for a big rock record from us. There’s a continued evolution. The Circle doesn’t sound like any other previous record. Everybody that we’ve been playing it for has been real turned on by it, and we’re certainly happy with how it turned out.

Monday, August 17, 2009

Daughtry - Leave This Town


Ati auzit de Taylor Hicks? Dar de Katharine McPhee? Dar de Elliott Yamin? Toti trei au participat la editia din 2006 a emisiunii American Idol si s-au clasat inaintea lui Chris Daughtry. Un lucru trebuie clarificat din start: toti cei care ajung la American Idol au voce, sa nu confundati emisiunea cu Megastar-ul romanesc. In timp ce realizarile muzicale ale primilor trei sunt minore, Chris Daughtry isi numara discurile de platina. Pana acum, are patru pentru albumul de debut si un disc de aur pentru Leave This Town, care se va transforma in platina in scurt timp. Explicatia succesului lui Chris Daughtry este simpla: a pornit cu incredere pe culoarul deschis de Nickelback, care faceau furori cu All The Right Reasons, in perioada in care Daughtry isi lansa albumul de debut. Daca nu stiti ce canta Daughtry, a venit momentul sa va lamuresc: o combinatie de hard rock, alternative rock si post-grunge, adica Nickelback minus Chad Kroeger, minus Daniel Adair. Pe langa acestea, Chris Daughtry pare a fi un tip deschis la minte sau este nevoit sa fie asa. Numele lui apare la fiecare piesa, dar lista compozitorilor este impresionanta si ii include pe Chad Kroeger (Nickelback), Richard Marx, Ben Moody (ex-Evanescence) si multi alti cetateni respectabili in S.U.A., dar al caror nume, din pacate, nu spune nimic in Romania. Daca avem in fata doua lucruri, in cazul nostru doua albume, Daughtry si Leave This Town, tendinta generala este de a face comparatie intre ele. Am incercat si eu sa fac aceasta comparatie, dar am ajuns la concluzia ca nu are nicio relevanta intr-o discutie despre Daughtry. Ce pot sa va spun e ca, deocamdata, Leave This Town este cel mai bun album de mainstream rock al anului si, spre deosebire de Dark Horse al celor de la Nickelback, poate fi ascultat impreuna cu familia, pentru ca e rock cu bun simt, nu contine nimic ofensator din punct de vedere muzical si liric.

De ascultat: No Surprise, Ghost Of Me, Supernatural.

Thursday, August 13, 2009

Brooks & Dunn (1991 - 2010)


To Our Fans:

After 20 years of making music and riding this trail together, we have agreed as a duo that it's time to call it a day. This ride has been everything and more than we could ever have dreamed.... We owe it all to you, the fans. If you hear rumors, don't believe them, it's just time.

We will release our #1's and then some" on September 8th and bid you farewell one last time in 2010, with The Last Rodeo Tour...(dates to be announced). (
Brooks & Dunn)

Toti iubitorii muzicii country sunt in stare de soc: Kix Brooks si Ronnie Dunn au decis sa puna capat proiectului Brooks & Dunn, unul dintre cele mai faimoase duouri country. In aproape doua decenii de activitate, Kix Brooks si Ronnie Dunn au lasat in urma 20 de piese pe locul 1 in U.S. Billboard Hot Country Songs, 5 albume pe locul 1 in topul Country Albums, insa, din pacate, nici macar unul in Billboard 200, si asta e o mare rusine, peste 25 de milioane de albume vandute si nenumarate piese de exceptie. Stilul muzical Brooks & Dunn este definit foarte bine pe pagina lor de MySpace: Country / Southern Rock / Bluegrass. In prezent, radiourile americane difuzeaza in heavy rotation piesa Indian Summer, de pe viitorul album de ramas bun #1s… and then some, si, in curand, ne vom bucura de Honky Tonk Stomp, cantata impreuna cu Billy Gibbons de la ZZ Top, piesa care poate fi ascultata pe Music Remedy. Mai jos aveti cateva piese esentiale Brooks & Dunn. Ordinea e cronologica. Sunt trist ca se despart, ma bucur ca au existat.

Brooks & Dunn - Boot Scootin' Boogie (Brand New Man, 1991)



Brooks & Dunn - You're Gonna Miss Me When I'm Gone (Waitin' On Sundown, 1994)



Brooks & Dunn - South Of Santa Fe (If You See Her, 1998)



Brooks & Dunn - Building Bridges (Hillbilly Deluxe, 2005)



Brooks & Dunn - Cowgirls Don't Cry (Cowboy Town, 2007)

Toby Keith - American Ride (video)

Toby Keith va lansa un nou album, American Ride, pe 13 octombrie 2009. Piesa American Ride e deja pe locul 12 in U.S. Billboard Hot Country Songs, dar presimt ca va ajunge pe locul 1 in scurt timp. Un videoclip plin de invataminte.

Winter gettin colder, summer gettin warmer.
Tidal wave comin cross the Mexican border.
Why buy a gallon, when its cheaper by the barrel.
Just dont be busted singin Christmas carols.

Thats us, Thats right
Gotta love this American ride.
Both ends of the ozone burnin.
Funny how the world keeps turnin.
Look ma, no hands.
I love this American ride.
Gotta love this American ride.

Momma gets her rocks off watchin Desperate Housewives.
Daddy works his ass off payin for the good life.
Kids on the YouTube learnin how to be cool.
Livin in a cruel world, pays to be a mean girl.

Thats us, Thats right
Gotta love this American ride.
Both ends of the ozone burnin.
Funny how the world keeps turnin.
Look ma, no hands.
I love this American ride.
Gotta love this American ride.

Poor little infamous America's town.
She gained five pounds and lost her crown.
Quick fix plastic surgical antidote.
Got herself a record deal, cant even sing a note.

Plasma gettin bigger, Jesus gettin smaller.
Spill a cup of coffee, make a million dollars.
Cousins caught a buzz with an aerosol can.
If the shoe dont fit, the fits gonna hit the shan.

Thats us, Thats right
Gotta love this American ride.
Both ends of the ozone burnin.
Funny how the world keeps turnin.
Hot dog, Hot damn.
I love this American ride.
Gotta love this American ride.
Oh yeah,
na na na na na na na na........


Wednesday, August 12, 2009

Thrice - Beggars


La inceputul acestui an, cei de la Thrice ne-au anuntat ca a venit vremea sa faca o schimbare in muzica lor. Starea prin care au trecut cand au intregistrat Vheissu si The Alchemy Index a primit eticheta de sleepy feeling. In timp ce unii isi doreau o parte a doua a albumului The Illusion Of Safety (2002), eu ma pregateam sa ii tai din lista trupelor pe care trebuie sa le urmaresc in 2009. Cei patru artisti din Irvine, California, au spus ca Beggars va fi a little more upbeat and energetic. Multa lumea a ignorat faptul ca, de aproape o jumatate de deceniu, Thrice a facut pasul de la melodic hardcore la post-hardcore, unde libertatea de impingere a granitelor este mai mare. De asemenea, multa lume a ignorat albumul solo al lui Dustin Kensrue, Please Come Home. Nu in ultimul rand, multa lume a ignorat cuvantul little din a little more upbeat and energetic. Cuvantul little este esential, pentru ca albumul Beggars, care s-a scurs pe internet cu aproape trei luni inainte de data stabilita, fapt care a determinat o regandire a intregii strategii de lansare, este o combinatie intre partile mai dure de pe The Artist In The Ambulance si acel sleepy feeling de pe The Alchemy Index, mai exact Volumes III & IV: Air & Earth. Rezultatul: probabil cel mai bun album Thrice de pana acum si unul dintre cele mai bune aparute anul acesta.

De ascultat: The Weight, Doublespeak, In Exile.

Saturday, August 8, 2009

Dirty Penny - Midnight Ride (video)


Despre Dirty Penny v-am mai vorbit cu alta ocazie. In cursul lunii septembrie 2009, cei patru americani din Santa Cruz, California, vor lansa un nou album, Young And Reckless. Pentru a ne face mai usoara asteptarea, au filmat un videoclip la Midnight Ride, piesa care deschide excelentul album Take It Sleezy (2007). Cu alte cuvinte, o noua mostra de rock'n'roll pozitiv.

Thursday, August 6, 2009

Keith Urban - Only You Can Love Me This Way (video)

Only You Can Love Me This Way este cel de-al treilea videoclip de pe Defying Gravity, ultimul album Keith Urban. Eu astept un videoclip si la Why's It Feel So Long, piesa care ma trezeste in fiecare dimineata.

Monday, August 3, 2009

Jamey Johnson - My Way To You (new single)


Jamey Johnson, revelatia muzicii country pe 2008, va lansa un nou album in aceasta toamna, precedat de single-ul My Way To You. Din punctul meu de vedere, My Way To You este o piesa exceptionala. Criticii muzicali sunt la picioarele lui Jamey Johnson, ascultatorii de country adevarat il compara cu Hank Williams sau Waylon Jennings, in timp ce poporul care sta pe langa radio ii aplauda pe Kellie Pickler, Lady Antebellum sau Gloriana. Deocamdata, piesa My Way To You poate fi ascultata online aici sau aici. In cursul zilei de azi, va fi la free download pe www.jameyjohnson.com. Highly recommended!

Imi amintesc ca, dupa ce Jamey Johnson a castigat premiul ACM la categoria Song Of The Year, pe blogul CMT, aparea titlul "Jamey Johnson's Sales Are Up, but His Ego Is Not". In momentul in care se asteptau sa il gaseasca pe Jamey Johnson pe cai mari, artistul le dadea urmatorul raspuns: I think right now we'll just keep doing the same thing we've been doing, which is going out and playing our shows for people. Right now, you've got a honky-tonk band playing in a honky-tonk bar, and that's what we do. I don't need arenas and private jets and all that crap. I just play country music.

My Way To You (lyrics)

Setting fires and dark desires and nights that I just can't recall. I've woke up flyin' with the angels but no one to catch me when I fall.

I'm goin' down the wrong road and livin' by the wrong code and chasin' after dreams that don't come true. Lookin' for the right signs and ridin' on the white lines just tryin' to find my way to you.

There's been high times and there's been hard times and there's been times I couldn't tell if I'm livin' a good life or livin' a bad life cause I'm always livin' fast as hell.

From an Alabama porch to a dirty bar room floor, burnin' bridges down I never even crossed. From when I didn't have a care, to when I didn't have a prayer, I never once thought I was lost. Somehow I knew I'd find my way to you.


Country Songs

M-am uitat pe topul country din Billboard si am vazut ca radiourile si-au facut bine treaba daca au reusit sa il duca pe locul 1 pe Billy Currington. Din primele douazeci de piese, cam cinci sunt pe bune acolo si merita sa ajunga pe primele locuri. Pe langa Blake Shelton si Tim McGraw, despre care v-am vorbit cu alte ocazii, celelalte trei piese ar fi cele interpretate de George Strait (cea mai true), Reba McEntire si Toby Keith.

George Strait - Living For The Night



Reba McEntire - Strange



Toby Keith - American Ride