Wednesday, April 29, 2009

Gallows - Grey Britain


Gallows este cea mai importanta trupa a scenei hardcore punk. Punct. Dupa succesul rasunator pe care l-au avut cu Orchestra Of Wolves, cei de la Gallows au semnat un contract cu Warner Bros. Un contract cu o mare casa de discuri, probabil va asteptati sa o fi lasat mai moale. Au introdus cateva elemente comerciale sa creeze diversiune, pe mine nu ma deranja nici daca erau mai multe, dar, cu toate acestea, Grey Britain este un album care nu se adreseaza pulimii. Avem toate ingredientele de pe Orchestra Of Wolves, avem hardcore punk, avem punk rock, avem metal, avem progressive, ca asa e la moda acum la trupele astea. Cam atat am prins dupa prima ascultare. Vor urma, fara indoiala, mai multe. De fapt, prin acest articol, vroiam sa anunt ca albumul Grey Britain poate fi ascultat integral pe www.myspace.com/gallows si sa va aduc la cunostinta vorbele lui Frank Carter: Set light to the flag we used to fly. It can’t help us now we are ready to die!

Tuesday, April 28, 2009

Nickelback - If Today Was Your Last Day (Video)

Noul videoclip Nickelback de pe Dark Horse.

Incredibil (II)


Dar adevarat. Trupa Def Leppard are trei nominalizari la Country Music Televison Awards 2009, la urmatoarele categorii:

CMT Performance of the Year:
Photograph
Artist: Def Leppard and Taylor Swift

Wide Open Country Video of the Year:
Nine Lives
Artist: Def Leppard and Tim McGraw

si

Photograph
Artist: Def Leppard and Taylor Swift

Mai mult, cei de la Def Leppard au fost invitati sa cante la ceremonia care va avea loc pe 16 iunie 2009. Asta sa fie inceputul? Aici gasiti un articol despre legaturile celor de la Def Leppard cu acest gen muzical. Am ales cateva fragmente:

In Britain it wasn't something that was on the radio all the time, but the cream rises. Even in the early '70s, and long before then, there'd be the odd song in the Top 20, even in England. It would be country-based music -- Glen Campbell and Johnny Cash and people like that. Occasionally the BBC -- at midnight or maybe twice a year -- would show the Grand Ole Opry. You'd see all these people whooping it up with their hats and their boots on, which was very unusual for us. We came from working-class Sheffield, which is more comparable to somewhere like Pittsburgh. It's a steel town. So it was totally alien.

There's always a first day when you discover a band, whether it's the Beatles or Taylor Swift. You hear the name for the first time, and then you go and check it out. We Google'd her, iTune'd her, listened to it all and said, 'Well ... wow!' Look at how many records she'd been selling and look how young and pretty she is and how exciting it is to be at that point of a career -- because we were there once a long time ago before (she was) born. Of course, the first thing we did -- 15, 20 minutes later -- was try to get a hold of her. 'Let's see if we can actually get this going.' It took a year, but you know, here we are.

I think we first noticed a change in the 'country attitude,' if you like, when we started seeing videos. ... I remember the first time I saw a Garth Brooks video where they smashed two acoustic guitars together on stage. I looked beyond that and said, 'That's Van Halen's lighting rig.' It moved into rock, really. The cowboy hat was still there, but the way it was dressed up was very much similar to the way MTV was in the late '80s.

Am ales doua piese, Photograph a celor de la Def Leppard si Picture To Burn a lui Taylor Swift, ambele cantate de Taylor Swift si Def Leppard. Eu va recomand Picture To Burn, sa vedeti cu cata bucurie canta cei de la Def Leppard o piesa compusa de Taylor Swift. De asemenea, puteti sa o ajutati pe Taylor Swift sa castige un premiu la CMT Awards 2009. Tot ce trebuie sa faceti este sa votati aici. E nevoie de inregistrare, dar nu dureaza mult. Dupa aceea, bifati Taylor Swift peste tot.



King Of Country


Conform revistei Forbes, Kenny Chesney a castigat cel mai mult pe 2009: 65 de milioane $. Topul 10 arata asa:

1. Kenny Chesney - 65 de milioane
2. Rascal Flatts - 60 de milioane
3. Toby Keith - 52 de milioane
4. Taylor Swift - 18 de milioane
5. Brooks & Dunn - 16 de milioane
6. Tim McGraw - 16 de milioane
7. Brad Paisley - 15 de milioane
8. Sugarland - 14 de milioane
9. Carrie Underwood - 14 de milioane
10. Alan Jackson - 12 de milioane

Kenny Chesney a castigat cat merita, Rascal Flatts cam putin, dar la cata valva se face in jurul lor cred ca vor bate toate recordurile anul acesta. Suma lui Toby Keith e destul de mare avand in vedere vanzarile ultimului album, dar, pana la urma, numele ramane. Taylor Swift si Carrie Underwood au castigat sub valoarea lor. Sunt sigur ca Tim McGraw nu s-a agitat prea mult anul trecut si a mai fost sabotat si de casa de discuri care i-a lansat al treilea Greatest Hits la numai 2 ani si un album nou de al doilea Greatest Hits. Conform criticilor de country, acestia ar trebui sa fie oamenii care sa cante despre criza. Ca tot vorbeam de Rascal Flatts, mai jos aveti ultimul lor hit, Here Comes Goodbye, in care nu canta despre criza si someri, ci despre sfarsitul unei relatii de iubire. De altfel, dupa cum spunea un mare critic, majoritatea pieselor Rascal Flatts au doua teme mari si late: o fata vine, o fata pleaca.

Sunday, April 26, 2009

Steel Panther - Death To All But Metal (video)


Cei de la Steel Panther, una din ultimele senzatii ale glam metalului, au lansat videoclipul Death To All But Metal, in care ataca o gramada de vedete de pe MTV, inclusiv pe Eminem, care si-o merita dupa ce a facut in We Made You cu Bret Michaels, fratele nostru de la Poison. Videoclipul trebuie tratat ca un omagiu adus clasicului Hot For Teacher al celor de la Van Halen. Death To All But Metal e primul single de pe albumul Feel The Steel, care va aparea pe 09.06.2009 si care se anunta inca de pe acum a fi unul dintre albumele de referinta ale genului pe anul acesta. Cu un moto genial pe MySpace (We fucked your mom back in the 80's), cu o balada superba intitulata Community Property, care contine versuri de exceptie (Cuz my heart belongs to you / My Love is pure and true / My heart belongs to you / But my cock is community property), Michael Starr, Satchel, Lexxi Foxxx si Stix Zadinia, cei patru artisti de la Steel Panther, nu au cum sa dea gres. Sper ca va dati seama ca multe lucruri sunt la misto in muzica celor de la Steel Panther, insa nu uitati vorba lui Moculescu: Atentie, ce canta!

Steel Panther - Death To All But Metal


Friday, April 24, 2009

Therapy? - Crooked Timber


Cei de la Therapy? au iesit din vederile mele dupa Infernal Love, ultima imagine care mi-a ramas in minte fiind un deget in buricul lui Andy Cairns, in sinistrul videoclip Diane. Am ascultat si albumele de dupa Infernal Love, nu pot sa garantez ca pe toate, in speranta ca voi gasi un nou Troublegum, dar am trecut repede peste ele. Probabil ca si Crooked Timber ar fi avut aceeasi soarta daca nu as fi citit numarul din aprilie al revistei Rocksound. Nota nu m-a miscat deloc, dar mentiunea din final, for fans of: Clutch, Kylessa, Big Black, Nick Cave, a fost decisiva. Recenzia se incheia in felul urmator: Attitude, big repeated riffs, seriously, what more do you want? Chiar asa, ce imi trebuie mai mult! Crooked Timber era in computerul meu de ceva timp. L-am transferat pe telefonul mobil si am inchis computerul si televizorul, adica elementele care mi-ar fi putut distrage atentia. Am dat de un Therapy? la un nivel la care nu speram sa il gasesc si m-am bucurat. Punk, rock, metal, alternative, post grunge, o dorinta puternica de a experimenta si mai era ceva. Da, atitudine, cum spunea si recenzia. Avand in vederea antecedentele si experienta acumultata de Therapy? in toti acesti ani, sunt sigur ca nu poate exista nimic mai sus de Crooked Timber. Nu a fost si nici nu va mai fi. Sa ne bucuram de aceasta capodopera.

De ascultat: Clowns Galore, I Told You I Was Ill, Somnambulist.

Thursday, April 23, 2009

Placebo - For What It's Worth (Video)

E timpul sa lasam vrajeala. Se apropie Battle For The Sun. 08.06.2009 sau chiar mai repede. Pana atunci, 47 de zile de Meds.



Nu ...

Sarbatorile au facut minuni prin intersectii. E bine ca am cam scapat de ei.

Tuesday, April 21, 2009

Jamey Johnson - That Lonesome Song


Acesta era momentul de care mi-a fost frica atunci cand am facut topul pe anul trecut. Tot timpul am sperat ca voi gasi o scuza confortabila cand cineva, chiar si The Academy of Country Music, imi va arunca in fata un album din 2008 si imi va spune: "pe asta l-ai uitat!". Ei bine, nu am nicio scuza. Am albumul That Lonesome Song din toamna anului trecut si cred ca am ascultat vreo doua piese de pe el. Nu pot sa dau vina nici pe radiourile americane de country. In Color a fost si inca mai este in heavy rotation pe Kickin' Country, am ascultat-o de zeci de ori, am fredonat-o de cateva ori si tin minte ca am declansat si procedura de identificare a artistului. Nu pot sa dau vina nici pe cei de la Grammy din moment de Jamey Johnson a fost nominalizat de trei ori: Best Country Album pentru That Lonesome Song, Best Country Song si Best Male Country Vocal Performance pentru In Color. Pana la urma, am dat vina pe Jamey Johnson insusi, pentru coperta albumului. Intr-un gen muzical in care interpretii isi pun fetele pe album ca muzicantii de la Audiotim, tocmai Jamey Johnson s-a trezit sa vina cu o coperta in genul celei pe care o vedeti mai sus. Acum o inteleg foarte bine, dar atunci intelegeam mai bine o coperta daca ar fi aratat cam asa:


Un om cu o chitara in mana, care poarta o asemenea barba, trebuie sa fie un mare artist. Orice barbat stie ca o barba ca a lui Jamey Johnson e o mare povara. Paul Slayer va poate spune mai multe. Un om care contribuie la 11 din cele 13 cantece de pe albumul sau, care a compus si cunoscutele piese Honky Tonk Badonkadonk, Ladies Love Country Boys si I Got My Game On ale lui Trace Adkins, merita o atentie cel putin egala cu cea acordata lui Trace Adkins. Pe scurt, despre That Lonesome Song:

Intr-o lume in care toti interpretii de country se chinuie sa cante pentru fanii lui Taylor Swift (n-am nimic cu Taylor Swift, tot respectul pentru o fata care isi scrie singura cantecele, unele chiar foarte bune), Jamey Johnson canta ca un outlaw din anii '70, exact cum spune si cantecul care incheie albumul, Between Jennings and Jones. In That Lonesome Song, Jamey Johnson isi plange cele doua mari necazuri care l-au afectat dupa 2006: divortul si ratarea unui contract cu Sony. That Lonesome Song nu se margineste doar la atat, alcoolul, drogurile, suferinta, mizeria si femeile fiind alte teme care completeaza un album care a primit patru stele, patru stele si jumatate si cinci stele din cinci in toate recenziile care i-au fost dedicate. Daca gasiti vreo recenzie cu un calificativ mai mic, sa stiti ca ati dat de un incompetent. Daca vreti sa va convingeti de valabilitatea calificativelor de care vorbeam mai sus, sigura solutie e sa ascultati integral That Lonesome Song (piesa de mai jos poate fi un inceput), albumul care a transformat topul meu country pe 2008 intr-o gluma buna, de care rad de vreo doua saptamani.

De ascultat: Mary Go Round, In Color si That Lonesome Song. Daca gasiti varianta care a aparut online in 2007, sa nu ratati Leave You Alone.

Saturday, April 18, 2009

Top 5 - Country Ballads

In spiritul traditiei inaugurate de Lenti Chiriac la inceputul deceniului trecut, saptamana aceasta am evitat duritatile si am ascultat mai mult country, in special balade. Dupa cum se stie, in country sunt balade la fel de bune ca in rock, pentru ca, de obicei, in spatele interpretului stau muzicieni din prima liga, cum le spune A.G. Weinberger. Mai jos, am ales cinci dintre cele mai bune balade country pe care le-am ascultat:

5. Jason Michael Carroll with Jewell - No Good In Goodbye (Waitin' in the Country, 2007)



4. Kenny Chesney - Being Drunk's A Lot Like Loving You (When The Sun Goes Down, 2004)



3. Tim McGraw with Faith Hill - It's Your Love (Everywhere, 1997)



2. Brad Paisley with Alison Krauss - Whiskey Lullaby (Mud On The Tires, 2003)



1. Garth Brooks - The Thunder Rolls (No Fences, 1990)

Friday, April 10, 2009

Nasty Idols - Boys Town


We just wanna fuck the girls drink a lot of booze and play wild rock music ... Aceasta este o declaratie a celor de la Nasty Idols din 1988. In sleaze rock, cand pleci la drum cu o asemenea atitudine, nu ai cum sa dai gres. Ma rog, daca nu apare Kurt Cobain intre timp. Nasty Idols e o trupa care provine din Suedia si si-a inceput activitatea in 1987. Au scos doua albume, Gigolos On Parole (1989) si Cruel Intention (1991), cand genul era inca la moda si se mai scoteau si bani buni, un album in 1993, Vicious, cand totul a inceput sa se duca dracului, si au mai inregistrat unul, Heroes For Sale, care a aparut post-mortem, decesul trupei survenind in 1995. Revigorarea genului din ultimii ani a adus si multe reformari ale trupelor de succes din perioada de aur a genului. In multe cazuri, trupele si-au pastrat numele si si-au indulcit sau industrializat soundul, in alte cazuri au ramas fidele spiritului acelor ani. Cei de la Nasty Idols fac parte din cea de-a doua categorie si, prin Boys Town, vor sa ne aduca aminte de ce in anii '90 erau comparati cu Motley Crue si Faster Pussycat. In cele 12 piese avem parte de sleaze rock la cel mai inalt nivel, cu tot ce presupune, riffuri demente, voce perfecta, refrene catchy si, mai presus de toate, atitudine. V-am spus, oameni stiu cum se face treaba, nu trebuie sa se uite in spate, pentru ca au fost acolo si se vad tot pe ei, spre deosebire de multi tineri ca fac furori in ultimul timp. Am zambit cand am citit un review in care Andy Pierce, vocalul si liderul trupei Nasty Idols, era comparat cu Lizzy DeVine de la Vains Of Jenna. Se poate, dar comparatia trebuia facuta in sens invers. Sunt sigur ca noul val de sleaze & glam suedez a resimtit din plin aceasta lovitura numita Boys Town. Daca as fi Martin Sweet de la Crashdiet zilele aceastea, as fi preocupat de cu totul alte treburi decat de schimbarea logoului trupei.


Trei piese obligatorii: Evil One, 48 Hours, Rock Out. Pe YouTube, din pacate, nu am gasit decat Method To My Madness.

Thursday, April 9, 2009

ACM Awards 2009

Aseara am urmarit The 44th Annual Academy of Country Music Awards. Cred ca a fost printre cele mai bune show-uri care se lasa cu premii din cate am vazut. Organizare de exceptie, multa muzica buna si aproape toti greii muzicii country. Brooks & Dunn au deschis show-ul cu Play Something Country, intrerupta de Carrie Underwood, Taylor Swift, Sugarland si Rascal Flatts. Kenny Chesney a cantat Out Last Night, de pe viitorul Greatest Hits Part. II, nu a castigat nimic, dar s-a postat undeva langa scara ce ducea spre scena cu gagica lui cu un cap mai mare decat el si ii imbratisa pe toti castigatorii. Dupa ce a castigat 90 de milioane de dolari din concerte anul trecut, mi se pare normal sa nu fie interesat de premii si sa fie prieten cu toata lumea. Toby Keith a cantat God Love Her mai ceva ca pe CD. Keith Urban a fost cam fara vlaga, a cantat un Kiss A Girl destul de prost, cam ca un rockstar autentic. Nicole Kidman a fost prezenta la manifestare. Brad Paisley a ramas acasa ca ii nastea nevasta. John Rich a venit imbracat in geaca de blugi si a cantat incruntat Shuttin' Detroit Down, pe care a dedicat-o clasei muncitoare americane. A cantat si George Strait, dar nu ma prea dau in vant dupa astia old school. Cei de la Montgomery Gentry le-au cam dat clasa la toti cu un entuziasmant One In Every Crowd. Jamey Johnson a cantat corect In Colours, dar cred ca toata lumea s-a uitat la ciocul lui. Trace Adkins a cantat muzica pentru americanii care merg la razboi si m-a cam enervat. Rascal Flatts au fost gay, dar canta al dracului de bine. Mi se pare ca Darius Rucker a prezentat un premiu, dar nu a fost invitat sa cante, semn ca americanii inca mai au de lucrat la corectitudinea politica. Si negrii pot sa cante country. Au fost cam toate femeile importante care canta country si toate au plans cand au castigat premii. Taylor Swift a fost introdusa pe scena de David Copperfield si avea vreo doi chitaristi cu fete de glammeri. Miley Cyrus a fost introdusa de Billy Ray Cyrus. Au mai cantat Carrie Underwood, Heidi Newfield, Miranda Lambert si Lee Ann Womack. Taylor Swift si Jennifer Nettles au fost singurele femei care au compus muzica din cele care au urcat pe scena. Ma rog, nu stiu sigur daca Taylor Swift e deja femeie. Kellie Pickler s-a agatat de Taylor Swift de parca ii era frica sa nu treaca neobservata pe acolo. Sigur am uitat multe chestii. Cine vrea mai multe poate sa caute torrentul pe Filelist.

Artist of the Decade: George Strait
Entertainer of the Year: Carrie Underwood
Song of the Year: "In Color" – Jamey Johnson – Jamey Johnson, Lee Thomas Miller, James Otto
Single of the Year: "You're Gonna Miss This" – Trace Adkins
Album of the Year: FearlessTaylor Swift
Top Male Vocalist: Brad Paisley
Top Female Vocalist: Carrie Underwood
Top Vocal Duo: Sugarland
Top Vocal Group: Rascal Flatts
Top New Arist: Julianne Hough
Top New Male Vocalist: Jake Owen
Top New Female Vocalist: Julianne Hough
Top New Duo or Vocal Group: Zac Brown Band
Video of the Year: "Waitin' on a Woman" – Brad Paisley
Vocal Event of the Year: "Start a Band" – Brad Paisley and Keith Urban
Crystal Milestone Award: Taylor Swift, Jennifer Nettles

Sunday, April 5, 2009

John Rich - Shuttin' Detroit Down (video)

Cei de la Rolling Stone vroiau ceva despre criza. Cateva aspecte gasim in Shuttin' Detroit Down, cel de-al doilea single de pe Son Of A Preacher Man, noul album al lui John Rich. Un videoclip cu Mickey Rourke si Kris Kristofferson.

Hardcore Superstar - Beg For It (New Song)

Beg For It, primul single de pe viitorul album cu acelasi nume al trupei Hardcore Superstar.

Thursday, April 2, 2009

Kasabian - Vlad The Impaler (Video)

Multa lume s-a intrebat de ce s-au grabit baietii de la Trooper sa vorbeasca despre un album care cine stie cand va aparea pe piata. Piesa Vlad The Impaler a celor de la Kasabian a fost unul dintre motive. Daca mai asteptau o luna, inca vreo 15 trupe anuntau piese si albume despre Vlad Tepes. Pana la urma trebuie sa spuna cineva si adevarul despre domnitorul psihopat Vlad Tepes, chiar si adevarul lui Vasile Lupasc. Ne-am saturat sa isi bata joc toti neavenitii de istoria romanilor. Daca va uitati bine, o sa observati ca astia de la Kasabian nici macar nu stiu cum baga Tepes teapa.



O bucatica din adevarul lui Vasile Lupasc, probabil versurile unei viitoare piese Trooper:

Wednesday, April 1, 2009

Trace Adkins - Marry For Money (Video)

Un videoclip interesant al piesei Marry For Money de pe albumul X al lui Trace Adkins. Unul dintre putinele lucruri memorabile de pe album.