Wednesday, October 29, 2008

Hot Leg - Trojan Guitar (single)



Hot Leg is a brand new musical group featuring Justin 'Dave' Hawkins, former lead singer/lead guitarist/lead songwriter of The Darkness. Hot Leg are an entirely hairier beast, and they make really really brilliant rock music.

Hawkins' patented 'Truth Larynx' is the perfect foil to the 6-stringed rapier of Pete 'Liquid Guitar Hands' Rinaldi, the Axemeister General. Meanwhile Samuel SJ Stokes and Darby Todd have emulsified into one muscular unit now known only as 'The PowerZone'.

Four men with at least one machine apiece operating in pitch-perfect harmony. Who could ask for more?


Click here to download Trojan Guitar free!

www.hotlegrocks.com
www.myspace.com/teamhotleg

Monday, October 27, 2008

Hank III - Damn Right, Rebel Proud


Hank III e nepotul lui Hank Williams Sr si fiul lui Hank Williams Jr, doua legende ale muzicii country americane. In mod normal, cititorii acestui blog ar trebui sa-l stie pe Hank III din colaborarile sale cu Phil Anselmo in Superjoint Ritual si, mai nou, in Arson Anthem. Genul muzical pe care il canta Hank III a primit o gramada de denumiri de-a lungul timpului: hard-twang, punkabilly, cowpunk, alternacountry, slacker swing sau honky punk. Omul nu putea sa ignore numele pe care il poarta si mostenirea pe care a lasat-o acesta muzicii americane, oricate probleme ar fi avut cu tatal sau, la fel cum nu putea sa trateze cu indiferenta cicatricile muzicale ale copilariei si adolescentei sale: punk, heavy metal si alte chestii extreme. Damn Right, Rebel Proud nu se indeparteaza prea mult de precedentele albume, Risin' Outlaw, Lovesick, Broke and Driftin' si Straight to Hell. Desi la prima vedere componenta country de tip vechi pare pregnanta, piese ca H8 Line, Long Hauls & Close Calls si P.F.F. (Punch, Fight, Fuck) vor sa ne demonstreze contrariul. Dupa cum ati putut observa din titlul ultimei piese mentionate, temele pe care le abordeaza Hank III in piesele sale sunt deosebit de serioase: alcool, droguri, femei si alte subiecte numai bune pentru ascultatorii de muzica country care isi cumpara albumele din reteaua Wal-Mart. Atat de serioase, incat Curb Records, casa de discuri care se ocupa de nume ca Tim McGraw, LeAnn Rimes, Rodney Atkins sau Heidi Newfield si care si-a pus semnatura doar pe primele doua albume ale lui Hank III, l-a retrogradat la subdivizia Sidewalk Records. Pentru Hank III, care ani buni s-a luptat cu Curb Records, acest lucru nu este o noutate. Albumul Straight to Hell, din 2006, a aparut la o alta subdivizie, Bruc Records. Asemanarile dintre Straight to Hell si Damn Right, Rebel Proud nu se opresc aici: ambele au avut parte de doua versiuni, una explicita si una clean, pentru Wal-Mart. Si daca tot sunt la capitolul asemanari, nu pot sa nu remarc, dupa ce am urmarit un interviu cu Hank III, ca vocea lui seamana mult cu cea a lui Anselmo din "vremurile bune". Nu am urmarit demult aspectul acesta, motiv pentru care sfarsesc articolul doborat de curiozitate: oare au trecut vremurile bune pentru Anselmo?

Friday, October 24, 2008

Frank Turner - Long Live The Queen

Al treilea videoclip de pe albumul Love, Ire And Song.

Thursday, October 23, 2008

Eveniment recomandat de Cancan

Presa de inalta tinuta jurnalistica recomanda muzica cu substanta.

Guns N' Roses - Chinese Democracy (Single)

Sa ne bucuram si sa asteptam cele doua necunoscute. Doar atat.


Chinese Democracy - Guns N Roses


Monday, October 20, 2008

Heavy metal negativ

O stire de ultima ora! Se pare ca titlul noului album al trupei Trooper nu e doar Rock'n'roll pozitiv, prescurtat RNR+, in care rock'n'roll este o adaptare a termenului cock rock, pentru publicul din Romania. Titlul complet este RNR+, HM-, adica Rock'n'roll pozitiv, heavy metal negativ.

John Rich si nasul lui Jerry Montano (Danzig, Hellyeah)


Se pare ca, in sfarsit, metalistii au aflat cine este John Rich, dupa momentul penibil in care Sebastian Bach macanea ca Donald Duck pe piesa Loud, la finalul emisiunii Gone Country 2. Cel mai bine a aflat Jerry Montano, fost component al trupelor Danzig si Hellyeah, caruia, dupa o betie cu superstarul country, i s-a facut prea cald cu dintii in gura si a incercat sa abordeze discutia de pe o pozitie de forta metalica. John Rich, care, fie vorba intre noi, se pricepe la muzica mai mult decat toti membrii trupelor prin care a trecut Jerry Montano, a descifrat motivul pentru care cariera amatorului sus mentionat stagneaza: lipsa unui nas de boxer. Rezolvarea a fost si mai simpla: o sticla plasata la locul potrivit. Jerry Montano, fericit ca a receptionat lovitura care l-a scos din anonimat fie si pentru cateva zile, a uitat semnificatia numelui superstarului country, care ii putea asigura niste bani si vreo cateva luni de betie permanenta. Oare i-a fost frica de Kenny, asociatul lui John Rich, din duoul Big & Rich, caruia i se mai spune si Big Kenny, sau de prietenii lui din Muzik Mafia? Pentru Sebastian Bach, pentru Jerry Montano, pentru toti cei care vor sa vada cum trebuie sa se cante rockul, Big & Rich - Loud!

R.I.P. Gus Chambers

Rock'n'roll pozitiv


Trooper, regii neincoronati ai kitsch-ului ex-metalic romanesc, vor lansa, pe 28 noiembrie 2008, cel de-al patrulea album. Dupa ce Balaurul s-a izolat trei zile si apoi inca vreo doua in studio, sa faca din cacat bici, cel mai probabil Alin Dinca, care se incapataneaza sa isi spuna in continuare Coiot si sa se considere, printre multe altele, solist vocal, s-a izolat vreo cateva zile printre cartile sale cu ingeri, pentru a gasi un titlu potrivit acestui ultim efort copy-paste al muzicantilor din Targoviste. Creatorul celebrelor alaturari de cuvinte "La revedere proasto, adio, am plecat" si "Priviri se agata incet de noi, priviri ma trag ca un pietroi" si-a dat din nou in petec cu o adevarata mostra de umor involuntar, Rock'n'roll pozitiv, aprobata tacit de ceilalti membri ai trupei Trooper, la fel ca pozitia sa de frontman insipid. Daca aveti impresia ca acesti craciunei cu mintea odihnita si-au epuizat resursele de divertisment pe 2008, va inselati. Baietii mai au de trecut un singur hop pana la "Buna seara, prieteni" in Old School Preoteasa: coperta pozitiva a albumului Rock'n'roll pozitiv.

Kid Ego


Pe pagina de MySpace a trupei britanice Kid Ego puteti asculta patru piese noi de pe viitorul album care va aparea, cel mai probabil, la inceputul anului 2009: Shame Of Feeling Fine, Walk Away, Devil On Ya Back si In Dream. Noua formula Kid Ego ii include pe vocalul Henry Rundell (Voodoo Six) si pe chitaristul Jordan Bracewell, alaturi de Birdy, Rookie si Nick. Dupa ce am ascultat cele patru piese de pe MySpace, pot sa spun doar atat: Ignite The Tide, albumul de debut din 2006, ramane inegalabil! Sper sa ma insel. Urmariti piesa de mai jos, Flirtin' With Suicide, si imi veti da dreptate.

Sunday, October 19, 2008

Cancer Bats - Hail Destroyer

Children of nothing, this is our song!

Wednesday, October 15, 2008

Monday, October 13, 2008

The Chuck Norris Experiment - You Got it Coming

Make sure to keep your eyes on The Chuck Norris Experiment, if you don´t you will never forgive yourself.

The Chuck Norris Experiment - The greatest band on the planet!


chucknorrisexperiment.com
myspace.com/thechucknorrisexperiment

Friday, October 10, 2008

AC/DC - Black Ice


Aseara, in timp ce ascultam piesa Mockingbird, cantata de Toby Keith si fiica sa, Krystal Keith, am gasit in playlist-ul meu, undeva intre ultimul The Erotics, Rubbish, si ultimul Bob Catley, Immortal, 15 piese care se legitimau doar prin titluri, fara a avea inscrisa o denumire a interpretului sau a trupei care le canta. Cine ar putea fi desteptii astia care si-au intitulat patru piese in genul Rock N' Roll Train, She Likes Rock N' Roll, Rock N' Roll Dream si Rocking All the Way? ma intrebam eu. Cred ca de la ultimul Whitesnake n-am mai vazut atata lipsa de inspiratie si limitare lingvistica. Ei bine, era vorba de AC/DC, una dintre trupele care a pus bazele unei succesiuni de generatii de rockeri in Romania si peste tot. O trupa pentru care functia shuffle este o binecuvantare. O trupa care de la infiintare si-a fixat stacheta foarte jos si, cu toate acestea, a reusit sa sara peste ea doar cu Back In Black si The Razors Edge. Da, am downloadat ultimul album AC/DC, Black Ice, pentru ca am simtit ca e de datoria mea de rocker crescut cu Scorpions sa fac acest lucru. Nici pana acum nu am avut curiozitatea sa dau click pe una dintre cele 15 piese de pe Black Ice. Daca au scos numai patru albume in 18 ani, era clar ca babalacilor numai la muzica nu le-a fost gandul. Va rog sa imi permiteti utilizarea termenului muzica intr-un text despre AC/DC, o trupa care ilustreaza perfect triumful mediocritatii in rock. AC/DC seamana cu genul acela de om care se strecoara peste tot si nu are nevoie sa stie mai mult de 200 de cuvinte pentru a se invarti in jurul unor sume mari de bani. Dovada o reprezinta planificarea unui turneului de 18 luni Black Ice World Tour. Tot aseara am citit o declaratie mai veche a lui Buzz Osborne de la The Melvins, care spunea despre Lemmy Kilmister ca e un "grumpy old bastard who re-writes the exact same songs each year". Acelasi lucru s-ar putea spune si despre cei de la AC/DC, cu mentiunea ca ei o fac, in ultimul timp, o data la cinci sau chiar opt ani.

P.S. Ironia sortii. Pana la urma, am ascultat piesa Walk All Over You, a celor de la AC/DC, interpretata insa de The Erotics.

Wednesday, October 8, 2008

Sebastian Bach - Battle With The Bottle

THIS IS HUGE.

OK. It's been literally 13 years since I have shot a video. But right now, I am proud to say... I have a brand new video called 'Battle With The Bottle', shot by Wayne Isham!! I am extremely proud of the video & song.

This video could actually make the CMT Top 20 Video Countdown. All you have to do is go here & VOTE! If enough of us do so, 'Battle With The Bottle' will indeed make the Countdown. It's that simple.

Here is the link to vote

It would be incredible for everyone involved if this video made the countdown. 'Gone Country 2' has been on TV since August, the whole point of the show is to make some great music, and here it is! Lets make the TV show count by giving this video the support we have been waiting 13 years to give.

Yes, its on youtube (viewable below), but the quality sucks on youtube! 'Battle With The Bottle' is shot on Hi-Def.. so you should all see it on your home theatre systems with the best picture and sound. Not on a cell phone !

Let's not make it another 13 years until the next video!! It truly is up to YOU !!


Asadar, primul videoclip al lui Sebastian Bach dupa 13 ani. Piesa e beton. Din pacate, ne dam seama ca e country dupa chitara, palarie si ceva de la refren. Puteti sa intrati pe link-ul de mai sus sa il ajutati sa intre in CMT Top 20 Video Countdown. Eu am intrat, dar cand am vazut numele insirate acolo am uitat motivul vizitei si l-am votat pe Keith Urban.

Thursday, October 2, 2008

Alice Cooper - Along Came A Video

O noua capodopera marca Alice Cooper.