Wednesday, June 25, 2008

Hits For The Summer

Blind Melon - Blind Melon
Blind Melon - Soup
Blind Melon - For My Friends
Brigade - Come Morning We Fight
Disturbed - Indestructible
Frank Turner - Love Ire & Song
Gavin Rossdale - Wanderlust
Glenn Hughes - F.U.N.K.
Guns N' Roses - Chinese Democracy (varianta 18.06.2008)
James Otto - Sunset Man
Johnny Solinger - Johnny Solinger
Kip Winger - From The Moon To The Sun
Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Opeth - Watershed
The Black Crowes - Warpaint
The Offspring - Rise And Fall, Rage And Grace
Weezer - Weezer (The Red Album)

Acestea sunt albumele pe care le voi asculta in urmatoarele sapte zile. Gata, plec in vacanta! Feriti-va de site-urile romanesti de metal, de majoritatea albumelor care au note mari pe acolo si mai ales de o calamitate poetry metal numita The Human Saga. Ascultati piesele Vengeance Is Mine, de pe viitorul album Alice Cooper, Along Came A Spider, si Unleash, de pe viitorul album Soulfly, Conquer, descarcati gratuit albumul Dark Days, din 2001, al trupei lui Duff McKagan, Loaded, si nu uitati ca mai avem cateva zile pana la aparitia albumului de debut Scars On Broadway.

Tuesday, June 24, 2008

The Offspring - Rise and Fall, Rage and Grace


Rise and Fall, Rage and Grace. Suna cunoscut, nu? In genul Echoes, Silence, Patience & Grace al celor de la Foo Fighters, titlu cantat pe album, in piesa Home, ca Echoes and silence, patience and grace. Rise and Fall, Rage and Grace s-ar putea traduce ca Smash and Splinter, 5 Years and ... Rise and Fall, Rage and Grace. Sunt sigur ca acest album s-ar vrea si echivalentul unui American Idiot al celor de la Green Day, cel putin din punctul de vedere al vanzarilor, pentru ca altfel nici nu poate fi vorba. Smash si Dookie au aparut in 1994 si s-au bucurat cam de acelasi succes, adica intre 14 si 15 milioane de exemplare vandute. Green Day a reusit sa egaleze performanta cu American Idiot, in timp ce pentru The Offspring speranta a renascut partial odata cu Americana si al sau Pretty Fly (For A White Guy). In cazul acestui ultim produs The Offspring, sperantele unui succes de proportii se leaga nu de prezenta lui Bob Rock ca producator sau de alte considerente de ordin muzical (nu am sesizat diferente uriase ca in cazul ultimului Green Day), ci de MTV si receptarea unui hit la nivelul clasicului Self Esteem. Adica un Pretty Fly (For A White Guy) la puterea a doua. Pe Rise and Fall, Rage and Grace sunt cateva piese care au potential (Half-Truism, Trust In You, You're Gonna Go Far Kid sau Kristy, Are You Doing OK?) dar sunt slabe sanse sa indrepte trupa spre un numar format din opt cifre. Hammerhead in niciun caz nu poate indeplini aceasta sarcina.



P.S. Ca tot i-am pomenit pe Foo Fighters, sper ca v-ati bucurat ca trupa a avut doua concerte consecutive sold out pe Wembley, in 6 si 7 iunie.

Monday, June 23, 2008

Stone Gods - Silvers Spoons & Broken Bones


Stone Gods reprezinta cota de 3/5 parti din The Darkness, adica Richie Edwards, Dan Hawkins si Ed Graham. Formula a fost completata cu bassistul Toby MacFarlaine, iar Richie Edwards ne-a scapat de vocea obositoare a lui Justin Hawkins. Stone Gods si-a facut intrarea in scena la inceputul acestui an, prin EP-ul Burn The Witch, cu patru piese devastatoare, scurte si la obiect, care corectau multe din punctele slabe ale fostei trupe. Impresia de ansamblu pe care mi-a lasat-o EP-ul a fost colpesitoare. Probabil o sa va intrebati de ce nu am reusit sa leg trei cuvinte despre Stone Gods, cu toate ca Burn The Witch a stat zile bune la rubrica Heavy rotation, de la coltul din dreapta. Ce puteam sa spun cand Richie Edwards mi-a aruncat direct in fata niste vorbe grele care descriau perfect situatia in care ma aflam si a pronuntat si sentinta?

You brought a knife to a gunfight
So fuck you


Dupa aceasta experienta naucitoare, am tras adanc aer in piept, mi-am insemnat data de 7 iulie 2008 in calendarul de pe telefonul mobil si am ridicat foarte mult stacheta, pentru a fi pregatit din toate punctele de vedere pentru lansarea oficiala a albumului de debut Stone Gods, Silvers Spoons & Broken Bones. Doar doua piese de pe Burn The Witch si-au gasit locul pe Silvers Spoons & Broken Bones: piesa care da titlul EP-ului si cea in care m-am simtit direct vizat, You Brought A Knife To A Gunfight. Albumul a ajuns la destinatie cu trei saptamani inainte de lansare, insa nu din aceasta cauza ma simt putin confuz in privinta evaluarii celorlalte piese. Oare sunt de vina cei de la Stone Gods ca nu au avut rabdarea necesara sa-si niveleze compozitiile din punct de vedere valoric? Oare sunt de vina eu ca am ridicat prea mult stacheta? Cateodata mi se pare ca Richie Edwards si-ar fi dorit foarte mult sa puna nou punctul pe i printr-o exprimare concentrata de genul:

You brought a gun to a knife fight

Aman pronuntarea sentintei pana la rezolvarea dilemei.

Saturday, June 21, 2008

Nu (mai) conteaza

Trooper a apărut duminică, 15 iunie 2008, în emisiunea "Duminica în familie", de pe Antena 1. Piesa "Nu mai contează" a ridicat pur şi simplu publicul în picioare. S-a scandat Trooper, iar Mihaela Rădulescu i-a invitat din nou în emisiune în toamnă, cu prilejul lansării noului lor album, nu înainte de a promite că va veni la rândul ei la lansare. Mai multe, urmând acest link. (www.trooper.ro)

Se pare ca baietii sunt lipsiti de bun simt. Sa spunem adevarul. S-a facut playback. Niste aplaudaci platiti au facut ce li s-a spus: s-au ridicat in picioare la final, au aplaudat si au scandat Trooper. Mihaela Radulescu a spus ca s-a chinuit de foarte mult timp sa-i aduca in emisiune, desi se stie ca membrii Trooper erau disponibili in aproape fiecare duminica din ultimul an. Mihaela Radulescu a vorbit atat de frumos despre Trooper, incat toate lumea se astepta sa apara cercul cu P in coltul ecranului. Mihaela Radulescu a promis ca va veni la lansare, desi toata lumea stie ca nu va face acest lucru. Mihaela Radulescu se declara foarte fericita ca a primit box-setul cu amintiri si ca are toate albumele Trooper, desi toata lumea stie ca nu le va asculta niciodata. Cei din spatele camerelor l-au comparat pe Alin Dinca cu Maria Dragomiroiu.
Oare cine crede varianta: "noi am stat cu mainile in san, cei de la Iron Maiden ne-au ales sa cantam in deschiderea lor"? Oare de ce Balaurul nu a anuntat pe forumuri aparitia la Duminica in familie, avand in vedere ca a facut acest lucru cand a fost vorba de Tonomatul de pe 2 si Jurnal cultural?

Guns N' Roses - Chinese Democracy (versiunea 18.06.2008)

Fara minusuri, doamnelor si domnilor! Aceasta este parerea Ligii Glam Metal & Sleaze Rock, Filiala Timisoara. De asemenea, suntem de acord si sustinem orice actiune legala intreprinsa de managementul trupei Guns N' Roses impotriva site-ului care a postat cele trei noi piese de pe Chinese Democracy. Aproape jumatate din viata am asteptat aparitia acestui album. Ce mai conteaza cateva luni, un an, doi ani ...

Tuesday, June 17, 2008

Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles (Promo)


De scurt timp a aparut o varianta promo a viitorului album al legendarei trupe Mötley Crüe, intitulat Saints Of Los Angeles. Pe langa deja cunoscutele Saints of Los Angeles si Mutherfucker Of The Year, pe promo mai gasim intro-ul L.A.M.F., Face Down in the Dirt, Chicks = Trouble, White Trash Circus si Goin' Out Swingin. Se pare ca dupa ascultarea acestor piese cei de la Metallica se gandesc din ce in ce mai serios sa amane lansarea albumului Death Magnetic pentru inceputul anului viitor. De Axl Rose nici nu mai vorbesc. De cand a ascultat single-ul Saints Of Los Angeles nu mai stie ce sa faca sa intinda cat mai mult negocierile in privinta lansarii albumului Chinese Democracy. Restul nici nu mai conteaza. Ce nevoie mai avem de Nostradamus, de Somewhere Back in Time? Orice am face, ajungem la vorbele celor de la Mötley Crüe:

One day you will confess
And pray to the Saints of Los Angeles

Monday, June 16, 2008

Extreme - Star

Pe pagina de MySpace a trupei Extreme puteti asculta Star, primul single de pe viitorul album Saudades de Rock. Dupa cateva ascultari, pot sa spun ca exact acest gen de piesa asteptam de la Extreme. Se pare ca vom avea parte de un album mare.

Johnny Solinger - Johnny Solinger


I remember going to parties from junior high to college and the DJ played AC/DC 'Back in Black' and then 'Whiskey River' by WILLIE NELSON. MÖTLEY CRÜE... JOHNNY CASH. It was all the same to me. I grew up with that music. I always wanted to cut an album that was my version of Texas country. So when we finished the SKID ROW tour last year, I moved the family to Austin.
People are so cynical. Anybody that knows me from the band knows I'm just a redneck from Texas. It is for real. This is where I live. This is where I'm from. It's totally written, recorded, produced in Texas.
Here, we are open-minded enough to listen to both country and rock side by side. I listened to Hank Sr. I could never sing that stuff. I don't think I'd ever be good at it. But I sure liked listening to it. So when it came time to make mine, I wanted some of that influence in my music.
At some point I'm going to be just doing country. It's not totally unique for a guy with a rock background to jump on the country bandwagon. But it's not a bandwagon for me. The influence comes from my parents and grandparents. When you grow up in Texas, you better like this kind of music cause that's what you're gonna hear.


Revoc in intregime articolul Johnny Solinger, noul Bret Michaels, postat in data de 13 martie 2008 pe acest blog. Toate ideile nefericite exprimate in articolul respectiv au fost consecinta directa a ascultarii piesei To Well To Go To Work. Albumul de debut al noului artist country Johnny Solinger este al doilea produs de exceptie al genului pe 2008, dupa James Otto cu Sunset Man.

Saturday, June 14, 2008

Trooper la Duminica în familie

Doamnelor si domnilor, moment important pentru cock rockul romanesc: Trooper la Duminica în familie!

Duminică, 15.06.2008, Trooper se vor afla în studiourile emisiunii "Duminica în familie" la Antena 1. Informaţii despre emisiune găsiţi la adresa: http://www.antena1.ro/index.php?page=show&id=8.

Comunicatul postat pe site-ul trupei Trooper nu ne lamureste pe deplin care va fi rolul acestei legende a muzicii (ne)comerciale din Romania in studiourile emisiunii Duminica în familie. Exista posibilitatea ca membrii trupei Trooper sa ocupe loc in sectorul aplaudacilor si sa astepte smeriti momentul in care vreo camera le va da sansa de a trai cateva secunde de glorie la o emisiune cu mare audienta in randul gospodinelor. In cel mai fericit caz, exista posibilitatea ca poetul karatist Alin Dinca sa-si roteasca podoaba capilara de jumatate de metru pentru cinci minute de playback la Ratacit pe drumul vietii, in acelasi platou in care au prestat si idolii sai, legendele de la Iris si Andreea Banica, moment in care ratingul Pro TV si TVR va intregistra o crestere simtitoare si verificabila, indiferent de emisiune. In mod cert aparitia la Duminica in familie in oricare dintre variantele de mai sus va avea un rol hotarator pentru cariera trupei Trooper, poate mai important decat deschiderea pentru Iron Maiden, semnalata si de revista Story. Acum cand Surprize, surprize nu mai exista, cand Teo nu mai e la Pro TV, Duminica in familie si Happy Hour au ramas singurele motive pentru care merita sa te apuci de rock. Celelalte, Tonomatul de pe 2, Jurnalul cultural, sunt cantitati neglijabile. Eu cred ca nu e cazul sa fim invidosi pe acest succes remarcabil al bastionului cock rockului romanesc. In semn de solidaritate metalica, va propun sa urmati exemplul meu si sa utilizati toate mijloacele de comunicare de care dispuneti pentru a anunta cat mai multa lume despre aceasta aparitie de mare insemnatate de care metalul romanesc nu a mai avut parte de la Intalnirea de la miezul noptii incoace. Din pacate, din cauza agendei destul de incarcate, nu cred ca voi putea viziona aceasta emisiune, asa ca ii rog pe cei care au posibilitatea sa fie prezenti in fata televizorului sa ma ajute sa rezolv dilema rolului trupei Trooper la Duminica in familie. Nu vreau sa ajung sa intreb vecinele.

Wednesday, June 11, 2008

Mötley Crüe - Mutherfucker Of The Year

O noua piesa de pe viitorul album Saints Of Los Angeles al celei mai importante trupe de "heavy" metal, Mötley Crüe.

Tuesday, June 10, 2008

The Hellacopters - Head Off


In data de 17 mai 2008, The Wildhearts a lansat albumul de cover-uri Stop Us If You've Heard This One Before, Vol 1. Un singur lucru important putem sa le reprosam celor de la The Wildhearts: titlul, mai precis acel Vol. 1. Stop Us If You've Heard This One Before, Vol 1 putea fi cel putin un subtitlu pentru Head Off. In sprijinul acestei idei vine, in primul rand, aspectul cronologic, albumul celor de la The Hellacopters a aparut in data de 18 aprilie 2008, dar mai ales continutul si aria de selectie. Trupa care in 2005 s-a folosit de cliseul Rock & Roll Is Dead a decis sa-si incheie activitatea muzicala prin Head Off, un produs de exceptie care omagiaza o pleiada de trupe mai putin cunoscute care au avut un rol semnificativ in conturarea universului muzical The Hellacopters, dar nu au avut sansa unei mediatizari pe masura valorii lor. Acum e momentul sa spun "stop me if you think you've heard this one before", citandu-i pe cei de la The Smiths, si sa prezint cele doisprezece piese (in paranteza gasiti numele trupelor responsabile de existenta acestui produs):

Electrocute (Demons)
Midnight Angels (The Peepshows)
I'm Watching You (The Humpers)
No Salvation (The Turpentines)
In the Sign of the Octopus (The Robots)
Veronica Lake (New Bomb Turks)
Another Turn (The Maharajas)
I Just Don't Know About Girls (Asteroid B-612)
Rescue (Dead Moon)
Making Up For Lost Time (The Bellrays)
Throttle Bottom (Gaza Strippers)
Darling Darling (The Royal Cream)

Monday, June 9, 2008

Extreme - Saudades de Rock


Viitorul album al trupei Extreme va purta numele Saudades de Rock si va aparea pe 12 august 2008, la mai bine de 13 ani distanta de Waiting For The Punchline si 18 ani de clasicul Pornograffitti. Formula Extreme pentru 2008 ii include pe Gary Cherone, Nuno Bettencourt, Pat Badger si noul baterist Kevin Figueiredo.


Deocamdata nu este disponibil nici macar un sample de pe viitorul album. Titlurile pieselor de pe Saudades de Rock sunt urmatoarele:

1. Star
2. Comfortably Dumb
3. Learn To Love
4. Take Us Alive
5. Run
6. Last Hour
7. Flower Man
8. King Of The Ladies
9. Ghost
10. Slide
11. Interface
12. Sunrise
13. Peace (Saudade)

Wednesday 13 - Skeletons


Shock rockerul Wednesday 13 isi continua activitatea inceputa in cadrul genului horror punk cu Frankenstein Drag Queens From Planet 13 si Murderdolls pe cont propriu. Lansarea celui de-al treilea album sub numele Wednesday 13, Skeletons, a fost precedata de o gramada de povesti, una mai interesanta ca alta, cum ii sta bine unui rocker pasionat de filme de serie B.

When I started actually writing the songs for this record, I would go into my little studio I have at my home and I would do demos of these songs and I wouldn’t even know what I’d wrote, I’d be so drunk by the time I was done. I’d get up the next day and listen to these demos and hear these songs and I had completed everything, the lyrics and everything. So I was just sort of writing out of my body, in a sense, because I didn’t even know what I had done ‘til the next day.

Se poate. Nu ar fi primul care face asta. Dupa ce a terminat inregistrarile pentru Skeletons, Wednesday 13 a avut un a avut un accident de masina. Nu se stie daca Wednesday 13 era sub influenta alcoolului in momentul accidentului, dar se stiu urmarile:

I don't know how I lived through it. It Look like Godyilla just took my car and smashed it into a ball. I somehow crawled out of it. That's why this record's creepy to me, because everything should have been destroyed in that car, including me, and it wasn't. It actually stayed ... it was right beside me in the passenger seat and did not move - the actual hard drive for the record - did not move. It was covered in glass. It didn't move at all.

Urmarile au fost fericite pentru Wednesday 13, sunt fericite si pentru noi. Dar sa vedem ce aduce nou Skeletons:

Everyone has just kind of painted me into a corner where it’s just all ‘Oh, he’s a horror rock guy, all of his songs are about ‘Night Of The Living Dead’ and zombies. With this record I writing more about some personal stuff. I realized that a lot of the things that were going on in my life were still kind of spooky and dark and horror-related. So, I still think this record’s kind of scary but it’s more of a real life scary.

Asta e prea de tot! Wednesday 13 chiar crede ca ne-a speriat vreodata!
(Sper ca ati citit printre randuri ca, din punct de vedere muzical, Skeletons nu se indeparteaza prea mult de Transylvania 90210: Songs of Death, Dying, and the Dead si Fang Bang.)

Live ... sub duş

Intr-un interviu acordat site-ului Metalhead, andi ionescu, zis si andi de la taine, plagiatorul suprem al metalului romanesc, scrie cu litere mici numele tarii in care cateva sute de oameni il cunosc pentru ca a interpretat piese ale trupei Death. De ce a ajuns admiratorul spagatului lui Mircea Badea la aceasta masura extrema care ne aminteste de deja celebrele "nicolae ceausescu" si "partidul comunist" folosite in primele zile ale anului 1990 de marii ziaristi dupa intoarcerea pixurilor?

Nu, pentru ca muzica asta nu se vinde in romania. Si am scris in bine…romania.

Pentru ca muzica (ma rog, asa ii spune el) pe care o interpreteaza (copiaza ar fi verbul general acceptat) alaturi de trupa taine nu se vinde in Romania. Inainte de a se gandi la alte aspecte deloc neglijabile, acest maestru emerit al datului din cap trebuia sa se informeze cate CD-uri originale ale trupei Death s-au vandut in Romania. Avand in vedere puterea de cumparare a metalistului roman, mi se pare normal ca acesta sa se orienteze spre sursa initiala in defavoarea substitutului romanesc. Un lucru nu inteleg: daca noul material taine, Live In Studio, a fost apreciat de persoane importante din afara Romaniei, de ce nu isi incearca andi norocul in afara tarii al carei nume merita scris cu litere mici, in viziunea lui? Oare nu-si da seama ca isi rateaza cariera de muzicant si ca alte tari care duc lipsa de un Chuck Shuldiner l-ar primi cu bratele deschise? Sunt sigur ca nu i-ar simti multa lume lipsa in Romania. Poate cativa oameni care ar asculta The Philosopher la un pahar de vodca. Stiti de ce ultimul produs taine poarta titlul Live In Studio? Ignorati toate explicatiile lui andi. Imaginati-va cum s-ar fi prezentat o trupa de asemenea calibru cu un DVD intitulat Live in fata a 20 de oameni!

Sunday, June 8, 2008

James Otto - Sunset Man


Venit direct de la Mercury Nashville Records, Sunset Man, cel de-al doilea album al lui James Otto, seamana cu sandwich-ul cu sunca si cascaval, doua componente alimentare inalt procesate, pe care mi-l cumpar in fiecare dimineata de la Timi's Bar. Cele unsprezece piese de pe Sunset Man sunt un amestec de periculos de pop, rock si country, in proportii variabile. James Otto a fost atent supravegheat de Jay DeMarcus, cumnatul sau de la Rascal Flatts, si John Rich, "my country cousin" de la Big & Rich, cei doi producatori muzicali ai acestui produs inalt procesat. La compunerea pieselor au contribuit, printre multi altii, Big Kenny, celalalt "country cousin" de la Big & Rich, glam metalistul Nikki Sixx si Craig Wiseman. Trebuie mentionat ca marii specialisti muzicali recomanda evitarea albumului Sunset Man. Atentie, contine aditivi periculosi!

Monday, June 2, 2008

Disturbed - Indestructible


"Pentru cine mai ridicam pumnul in aer de data asta?" m-a intrebat Sitalce, care obisnuia sa-si exprime adeziuna fata de muzica trupei Disturbed prin modificarea refrenului piesei 10.000 Fists in 10.001 Fists in the air.

The whole concept of that record is that it's a grouping of material that makes you feel powerful. The title track was written partly to be a cadence - something for soldiers to march to. That's because, ever since the war began, we've always taken a moment in every set to say a shout out for the fighting men and women overseas. To get the crowds to chant, "USA, USA", and show just a little bit of positive energy and patriotism so they know that they're not forgotten. We've had soldiers come up to us time and time again at shows and say they love us and they use our music going into battle to strip them of their fear and make them feel indestructible, so it seemed so fitting to finally make that come to fruition in the title track on this record. Throughout the whole vibe of this record is stuff that makes you want to smash through walls. It makes you feel powerful.

Cand i-am pus in fata ochilor declaratia data de David Draiman pentru Rock Sound si acest film de pe You Tube, 10.001 Fists au redevenit 10.000. "Alti muzicieni angajati in castigarea razboiului de acasa!" au rabufnit antiamericanii din noi, iubitori de muzica americana. Cu toate acestea, prima parcurgere a unui nou album Disturbed trebuie sau ar trebui sa fie acceptata ca o experienta individuala obligatorie pentru orice ascultator constient de muzica, mai presus de orice obiectii sau partizanate. Inceputul este semnalizat de sirena care se aude in fundal. My motivation / An oath I’ve sworn to defend / To win the honor / Of coming back home again. Inside The Fire si imi amintesc de "Call 1-800-273-TALK". Deceiver, Haunted, The Curse. Totul se schimba, cuvintele trec pe langa mine la fel cum s-a intamplat intotdeauna. Nu mai tin minte! Aveam ceva sa le reprosez celor de la Disturbed? Cu castile la urechi, ma uit la textul in limba engleza de la cel de-al doilea paragraf si nu vad decat niste semne negre numite litere care nu vor in niciun fel sa se lege intre ele pentru a forma cuvinte. Indestructible nu sparge doar ziduri, sparge si mesajul in propozitii, propozitiile in cuvinte si cuvintele in litere care devind ilizibile. Muzica Disturbed e singurul lucru indestructibil, restul are legatura cu acceptarea unei pareri diferite. Divide, Facade si totul se termina cu ingalbenirea unui dreptunghi situat in partea inferioara a monitorului:

"Deci, pentru cine mai ridicam pumnul in aer de data asta?"
Pentru cine l-am ridicat intotdeauna, pentru Disturbed.