Wednesday, April 25, 2007

Coiot universal

In ultimul timp, pe site-ul trupei de cock rock Trooper, am observat o tendinta de mediatizare excesiva a activitatilor colaterale ale solistului vocal Alin Dinca, zis si Coiot, un individ la fel de interesant ca, vorba cuiva, un pahar gol de bere. Probabil faptul ca multi il considera veriga slaba din Trooper constituie un motiv de frustrare constanta pentru el, astfel ca incearca sa isi alunge nefericirea demonstrandu-ne ca este un artist multilateral dezvoltat. A inceput cu volumul de poezii "Ingerul meu fara nume, ce mult te-am cautat prin lume", in care a prelucrat, la perioda de asa-zisa maturitate, teme minculesciene contopite cu sentimente contradictorii traite in pubertatea tarzie, desi toata lumea si-a dat seama ca in cele mai bune momente ale sale din Trooper atinge adancimea lirica a unui absolvent de seral. Vigurosul poet ofera cateva explicatii aici, fara a spune nimic. Incepand de luna aceasta, Coiotul a devenit si DJ la un post de radio. Asta sa fie doar inceputul lui Homo Coiotus Universalis? Oare ce va urma? Isi va expune trupul robust in reviste pentru femei? Va juca in vreo telenovela damboviteana?

Tuesday, April 24, 2007

Hai sa carcotim si sa emigram!

Se pare ca circul de pe scena metal de 2 lei nu se mai termina. Eroul ultimelor zile este Razvan Alexandru, cunoscut sub pseudonimul Roger sau R, care a iesit in evidenta printr-un post de pe Metalfan, pe care am avut inspiratia sa il salvez, deoarece ma asteptam la o editare si am avut dreptate. Pentru cei care nu stiu, este vorba de prezenta unor trupe romanesti la un festival de la Viena, iar R raspunde unor insinuari ale unor colegi sau oameni bine intentionati. Postul integral, cu cateva note de ale mele bolduite, mai jos:

bai dar nu inteleg de ce aveti voi problema asta..... aveti interese, ceva? aveti prieteni care se oftica ca nu merg si ei? va ofticati voi? e chiar atat de important [pe ce criteriu sau daca boul ala de la rapid a fost in offside sau nu?

uite, mah, nimeni si darvulia, va cedez locul meu, poate ca am fost ales ca sunt prieten cu shole. ce zici, merge?
asa m-am saturat de cacatul asta si pe deaspura nici nu veniti la concerte ca au ajuns ca trupele sa cante la 30-40 de oameni (oare de ce ar trebui sa fie mai multi?) si sa ne considerati de liga a 14a sau mai stiu eu ce...(voi de ce liga va considerati?)
ba, ca de ce canta aia in deschidere la aia, ca sunt cam asa si pe dincolo... ce treaba aveti voi, frate? pana acum, nici un spectator nu a ales ce trupa sa fie in deschiderea cui.

si, btw, catalin (Scanteie), nu mai zice ca mi-ai spus mai demult "cum de te-ai invartit frate de viena ca noi nu am prins decat o amarata de bulgarie?". pai, colega, daca inca nu ti-ai dat seama ca e ca la loterie..si ca mai trebuie sa cunosti niste oameni si sa fi prietenul lor...

de ce trebuie sa fiti români pana la capat, frate? (R e un european sadea) la ce iti foloseste daca afli pe ce criterii s-au ales trupele? ce castigi? iar ne muim, iar carcotim?... pai iti zic io, pt ca (nu bag mana in foc pt hiphop-eri) toti, dar toti suntem prieteni cu shole. vrei sa stii si in ce combinatii?
pai iti zic tot io, frate. deviant si cu mine are legatura directa cu shole ca am cantat impreuna in niste concerte, am fost o famile, etc.. la fel cu avatar si do diez, untem o familie. pistol cu capse, fiindca vladut avea sala in care au repetat mult timp crize si deviant, coma, la fel, pe baza de prietenie, etc... sa-ti mai zic? iti ajunge? te oftici ca nu faci parte din grupul asta? iti dai seama ca fiecare isi face grupurile pe ce interese considera el ca trebe.

la fel si la tributul anathema (anathema de ce liga sunt?), am chemat s cante pe cine mi-a fost prieten si am considerat eu, chiar daca unele trupe s-au suparat, asta nu inseamna ca nu exista.. ba exista, dar n-am nici o treaba cu ei. la fel si la baiatul asta sufletist care e shole (la vremuri noi, tot Crize). aceeasi chestie..

acum fiti baieti si fete cuminti si lasati-o balta, urati succes celor care vor merge si gata. asa e frumos.

ps. vorbeam serios cu locul meu. nu mai merg, mergi tu?
ps.2 nu consider publicarea topicului gresita, ci poporul caruia i se adreseaza


Am inteles, conteaza sa ai prieteni care se invart, cu muzica si poporul rezolvam noi mai tarziu. Unul dintre cele mai pertinente raspunsuri la avalansa lui R a fost dat de forumistul Slimey: ai tu ceva cu romanii. s-au deschis granitzele, emigreaza.

Chiar ma gandeam si imi faceam niste calcule: daca R, Urmuz de la Avatar sau Andy de la Taine ar parasi aceasta "tara de cacat" (ca sa il citez pe Urmuz), care le limiteaza in mod drastic posibilitatile de exprimare, scena romaneasca nu ar fi cu mult mai saraca. De fapt, daca ar emigra toti, am fi la fel de bogati.

Friday, April 20, 2007

John 5 - The Devil Knows My Name

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

John Lowery, cunoscut publicului larg sau, mai precis, necunoscut publicului din Romania sub numele de John 5, mostenit de pe vremea cand canta cu Marilyn Manson, si-a lansat al treilea album solo "The Devil Knows My Name". Contine si metal, contine si un Welcome To The Jungle, a venit randul lui Joe Satriani sa apara pe album, dupa ce Steve Vai a aparut pe Songs For Sanity. O caracterizare in doua cuvinte a albumului, in spirit forumistic: "albumul anului".