Saturday, December 30, 2006

2006

Da, domnule. Anul 2006 e pe sfarsit si e la moda ca toata lumea sa faca topuri. In semn de protest pentru toata avalansa de topuri si mai ales pentru topurile pe subgenulete facute pe un forum de un martafoi ingust, catalogat inspirat de cineva drept "tarfa de mahala fara discernamant", nu o sa numerotez in vreun fel topul meu. Ca sa nu mai fie discutii ca e metal, nu e metal in viziunea limitat-galateana promovata de Peccatum si Magus nu-mai-stiu-cum, in paranteze am scris si procentul ingredientului metal inclus in albume, pe care l-am stabilit cu exactitate cand eram sub efectul antibioticelor. Daca nu e 100% metal, fie nu intelegem metalul, fie nu il iubim. Sau amandoua. Deci, topul, domnule si doamnelor, care se va citi in ordine, de sus in jos si de la stanga la dreapta:


Glenn Hughes - Music For The Divine (pentru ca a dat si Frusciante de doua ori cu chitara; o% metal)

Winger - IV (pentru ca e frumos sa fim pro-americani; 19% metal)

Meat Loaf - Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose (pentru ca BOOH II a avut un hit nr. 1 in MTV top 20, pentru ca e cu Desmond Child; 9% metal)

Richie Kotzen - Into The Black (pentru ca are parental advisory; 0% metal)

Tom Waits - Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards (habar n-am de ce; 0% metal)

Europe - Secret Society (pentru ca e diabolic de bine facut; 89% metal)

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (pentru ca a fost locul 1 in Billboard; 7% metal)

Thunder - Robert Johnson's Tombstone (pentru ca au mai avut resurse pentru un album decent, cu toate sursele de inspiratie declarate; 0,99% metal)

Katatonia - The Great Cold Distance (pentru ca e nr. 1 in top la Klawz si e frumos sa ne sincronizam cumva; 66% metal)

Mastodon - Blood Mountain (pentru ca e gay si emo; 92% metal)

The Killers - Sam's Town (pentru ca trebuie sa fie reprezentat si MTV-ul cumva; 0,15% metal)

Wetton & Downess - Icon II: Rubicon (ca sa ma dau mare; 0,78% metal)

Audioslave - Revelations (pentru ca iubim Cuba; 1,17% metal)

Backyard Babies - People Like People Like People Like Us (pentru ca ar fi treaba MTV-ului; 38% metal)

Five Horse Johnson - The Mystery Spot (pentru ca trebuia sa am in top si o recomandare din partea maestrului Wolf; 16% metal)


Pentru diversitate era frumos sa fie si un metalcore pe acolo, dar nu am reusit sa disting marimi la productia in serie. Era frumos sa fie si ceva death sau black, dar era prea mult praf prin preajma. Era frumos sa fie si ceva power metal, dar genul e ca magazinele cu kitchuri. Era frumos sa fie si ceva Ihsahn, macar pentru aprecia efortul pe care l-a depus sa fie in acelasi timp ridicol si progressive. Pacalici de genul Chrome Division sau I, daca intrau, nu aveau cum sa depaseasca Motorhead, care Motorhead e mult mai jos in top.

As fi vrut sa fac si un top romanesc sau macar sa includ produse romanesti, dar trebuia sa ma uit mult prea jos si mi-era frica sa nu ametesc cu sarbatoriile astea. Apropo, Craciun Fericit pentru Leprosy Abscess! Era o idee sa fac si topuri pe subgenulete ca mascaricul din fruntea Metalheadului, pentru ca e la moda sa pupi in fund ca sa nu superi pe nimeni. Asa, orientativ, as putea spune ca cel mai bun album ramane Last Breath, cel putin pana la aparitia albumului Remains of Pain, cel mai bun vocalist e BB Hanneman, cel mai bun chitarist in rol secundar - BB Hanneman, cel mai bun bassist - Vlad Busca, cel mai bun tobar - vacant.

Sa nu uit. Daca cineva il cunoaste pe Klawz si vorbeste cu el, sa ii spuna ca nu e frumos ca un album pe care l-a notat cu 10 si pentru care si-a lasat parul sa creasca, sa fie pe 7, sub alte albume care nu au luat nota 10, deoarece denota lipsa de profesionalism sau tembelism. Aviz si altor amatori.

Acestea fiind zise, sa trecem la alte catalogari:

Evenimentul anului: aparitia primei poze oficiale a userului Dave.
Deceptia anului: deopotriva, amanarea albumului Remains of Pain si amanarea albumului Chinese Democracy.
Cea mai buna cronica a anului: Aron Biro la Queens of the Stone Age
Cea mai proasta cronica a anului: Dana_Black la Incantation.
Cea mai umeda cronica a anului: Oana Psy la Trooper.
Cele mai ridicole argumente dintr-o cronica: Klawz la Beyond Fear.
Userul anului: Wolf
Cel mai prost user al anului: Hellraiser, Judas Rising, DasModell si lista ramane deschisa.
Cea mai sexy userita vazuta din unitatea militara: Silver Girl si Nebelhexa.
Cea mai urata userita vazuta de aproape (din fericire, nu de mine): Mad si Silent Lucidity.
Papagalul anului: Morrison
Lacheul anului: 13


E tarziu si nu mai am idei. La final, Craciun Fericit tuturor deatherilor, blackerilor si metalarilor in general si D-zeu sa va aiba in paza.